Pienoismallit.net

Uss Missouri

Taas jotain valmista!

Tällä kertaa aiheena Uss Missouri. Laiva tuskin esittelyjä kaipaa mutta tällä kertaa uransa loppuviivalta.
Eli malli esittää Missouria viimeisellä komennuksella Persianlahdella vuonna 1991.

Pohjana toimi Tamiyan vanha malli josta tietenkin tavan mukaan putsattiin kaikki omat detaljit pois, tai no ei niitä paljon ollutkaan! Pontoksen huima advanced setti ja Infinin detail settejä ja loput tuhannet osat scratchinä.

Maalailtu ruiskulla Tamiyan akryyleillä ja vanhennettu AK:n , Ammo:n ja W&N litkuilla ja öljyillä.

Maaliin päästiin noin 6 kk:ssa ja tietenkin blogi löytyy täältä:
www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=59&t=167436

Ja kunnon kuvat täältä:
imgur.com/a/EfkWVOw

Kommentit

Vetää hiljaiseksi tuosta työmäärästä ja etenkin
lopputuloksesta.
Huikeaa työnjälkeä! Vaatii kyllä tarkkuutta saada kaikki etsit noin viimeisen päälle suoraan ja kohdilleen. Ja tosi ahkerasti jaksat rakentaa aina, tuohon työmäärään 6kk on oikeasti ihan hurjan lyhyt aika. Ei voi kuin hattua nostaa!
Huhhu. En sano muuta, kuin että tämä on hemmetin hieno malli.

-JT
Mallin valmistumista tulikin seurattua tuolla linkittämälläsi sivustolla. Perinteisesti lopputuloskin on taas huikea. Ei tälle voi olla antamatta täysiä pisteitä.
AJ 1.12.2018 21:30 Vastaa lainauksella
Moi Olli-Pekka,
USS Missouri (BB-63), "Mighty Mo"/"Big Mo", on aina ollut sydäntä lähellä ja ehdottomasti yksi suosikkilaivoistani kautta aikojen - liioittelematta voitaneen sanoa, että "Mighty Mo":ssa ilmenee amerikkalaisuuden ja jopa USA:n teräksinen inkarnaatio. Tästä syystä hankin myös 1/350 skaalan VeryFire:n USS Missouri BB-63 rakennussarjan.

Kiitos hienosta rakennusblokista ja kunnon kuvista.

Mitäs tässä voi oikein sanoa muuta kuin että tajuttoman upea laivamalli. Eiköhän tämä ole vuoden 2018 malli ja tietysti myös jonkun viikon malli - loistotyötä O-P! Parhain terveisin, AJ
No eihän tästä muuta voi sanoa kuin…aivan huikea! Voi sitä yksityiskohtien määrää mitä tämän kokoinen malli sisältää ja tässä skaalassa…miten pieniä monet ovatkaan. Tästä ei paljoa voi enää petrata. Upea!
Äärimmäisen loistavaa mallailua taaskin Immosen tehtaalta. Harmi, kun tämä tuli samalle viikolle kun tuo leko Thulin. Molemmat ansaitsisivat mielestäni palkinnon;)
Aivan ällistyttävän upea!
Mykistävän upea!!!!
YT
Kalle
Olli-Pekan malli on loistava.

Nyt kuitenkin samalla viikolla saattaa olla joitain muitakin lähes yhtä loistavia tai yhtä lostavia malleja.

Miten toimitaan (pisteytetetään) niiden mallien kanssa?

Olli-Pekan malli varmaan vie voiton viikon-malli skabassa, mutta kuinka huomioidaan yhtä ansiokas Juhan malli?

Joku on sanonut, että ei tämä mallailu ole täällä kilpailu, mutta ehkä se kuitenkin on, koska "viikon malli" on palkinto ja se vie voiton muista ko. viikon hyvistä malleista.

Jotenkin pitäisi mielestäni tasoittaa. Vaikka antaa jaettu palkinto tai ilmoittaa myös 2. sija.

Jos ei ole muka kilpailua ja joidenkin mielestä kilpailu on pahasta, niin viikon malli kilpailu ja tittelin jakaminen tulee mielestäni sitten lopettaa.

Ei tämä mitenkään ollut henkilökohtaisesti kritiikkiä Ollille.

Olli varmaan ymmärtää problematiikan?

Mielestäni jakaisin tämän viikon palkinnon Olli-Pekan ja Juhan kesken, jos piste-ero on alle 0,5p
Hillittömän komea paatti! Yksityiskohtien määrä on uskomaton eikä työn jäljessä ole moitteen sijaa. Pisteitä kaatuu niskaan siis runsain määrin:
Viikon mallin valinnan perusteet on sivustolla varsin hyvin selitetty www.pienoismallit.net/ohjeet/viikon-malli/ Systeemiä ei liene tarpeen muuttaa sen takia,että joku käyttäjistä pitää enemmän lentokoneista,autoista,figuureista tai jostain muusta mallailun lajista. Ei liene myöskään ensimmäinen kerta,kun sivustolle on lisätty samalla viikolla kaksi tai useampi upea malli.
Kiitoksia vaan kaikille!

Jos mallien pisteytyksestä haluaa käydä keskustelua kannattaa se käydä keskustelu alueella mieluummin kuin mallien kommentti osiossa.
Vaikuttava malli, ja kun katsoo vielä rakennusblogista tarkempia kuvia ja rakennusprosessia niin hahmottuu hyvin mikä työmäärä tällaisessa mallissa on. Ja ehdottomasti kaiken sen arvoinen tulos. Huippumalli
Olli-Pekka Immonen kirjoitti:
Jos mallien pisteytyksestä haluaa käydä keskustelua kannattaa se käydä keskustelu alueella mieluummin kuin mallien kommentti osiossa.
Olette Olli-Pekka ja Veli-Matti ihan oikeassa.

Mallin kommenteissa tulisi keskittyä nimenomaan ko. mallin arvosteluun. Jotenkin kuitenkin nyt en voinut välttyä sivuaiheesta, eli samanviikon muiden hienojen mallien vetämistä tähän. Anteeksi.

Vielä jatkan kuitenkin: Tally-hon malli nousee ehdottomasti samaan ryhmään. Ollin malli on ehdoton voittaja, koska kuka muu tekisi senlaista detaljointia kuin hän laivamallissaan. Aivan loistava.
Mykäksi veti tuon äärimmäisen ammattitaidon äärellä. Käsi vapisten sain kuitenkin kirjoitettua kommenttini.

parhain terveisin Seppo V
Ansaitut onnittelut!

Tämä oli aivan selvää ;)
AJ 10.12.2018 13:10 Vastaa lainauksella
Moi O-P,
Ehdottomasti ansaittu viikon malli; huipputyötä; suuronnittelut!

Olet kyllä mestarimallari laivarakentamisessa; olisi todella hienoa nähdä tämä USS Missouri (BB-63) livenä joskus jossain.

Kiitos kaikista hyvistä rakennusvinkeistä blogisi aikana ja luonnollisesti kiitos upeasta blogista kuvineen.

Kertakaikkiaan käsittämättömän upeaa mallaustyötä, jota oli ilo seurata. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia kovasti kaikille!

AJ, hyvä että on vinkit kelvanneet! Voisin veikata että ensi vuonna Missouri tullaan näkemään ainakin Nordic Challengessä kuten Jameskin tänä vuonna www.pienoismallit.net/tapahtumat/2018/nordic-challenge/#viesti_132189.
AJ 25.12.2018 12:31 Vastaa lainauksella
Moi O-P, Täytynee raahautua ensi vuonna NC:hen, jotta näkee mestariluomuksesi livenä.

Hyvää ja rauhallista joulua! Parhain terveisin, AJ