Pienoismallit.net

Pz.Kpfw.III

Ausf. D

Tällä kertaa tein itselleni ensimmäistä kertaa Miniartin mallin. Malli kuvaa Kiestingin alueen torjuntataisteluissa toukokuun alussa 1942 toimineen SS divisioona ”Nordiin” alistetun Pz.Abt.(ZbV)40:n panzer III Ausf. D:tä. Olen tehnyt aiemminkin panzer kolmosia, mutta tämän tultua markkinoille oli malli itsestään selvä pakkohankinta kahdesta (tai oikeastaan kolmesta) syystä. Toisaalta vaunu on toiminut ”Suomen alueella” (ja tavallaan samoissa taisteluissa suomalaisen divisioona J:n kanssa) ja toisaalta vaunu on todella omalaatuisen näköinen muihin kolmosiin verrattuna.

Miniartin malli herätti vähän ristiriitaisia tunteita. Toisaalta se vaikutti aika yksityiskohtaiselta ja tarkalta, mutta toisaalta muovi ei ollut minun sormiini sopivaa, se oli jotenkin liian pehmeää aiheuttaen pahoja ongelmia ja usein. Samaten sarjan telat olivat aivan mahdottomat putsata, joten päädyin Friulin teloihin. Muuten malli on tehty suoraan laatikosta.

Referenssinä käytin Kari Kuuselan Wehrmachtin panssarit Suomessa -kirjaa, siitä löytyi parikin aika hyvää kuvaa mallin esikuvasta.

Maaleina ja muina mönjinä käytin lähinnä Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja Vallejon tuotteita.

Kommentit

Hieno malli muuten, mutta jos keulan vetopyörän päällä on lunta, niin pitäisikö sitä lunta olla hieman enemmän lokasuojan alla, jossa tela on menossa eteenpäin? Eikös se lumi tartu takaa ja siirry telassa eteenpäin?
Etupyörä ravistelee suurimman osan lumesta pois ennenkuin sitä tulee uudestaan lisää vetopyörän alta?

Tämmöisiä kysymyksiä vaan herätti.
Jermakki 30.11.2018 21:15 Vastaa lainauksella
Mukavasti olet saanut eloa panssariharmaaseen ilman silmiinpistävää modulaatiota. Siistiä jälkeä.
Esko P. 30.11.2018 22:56 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista!
On niin aidon näköinen tankki kuin vain voi olla, äkkiseltään katsottuna näyttää täysin 1:1 esikuvaltaan. Ketjut ovat sopivan ruosteisen näköisiä ja nuo ammuslaatikot kannella on samoin hyvin aidon näköisiä. Tuo lumiefekti kruunaa kaiken, hienosti olet saanut lunta juuri sopiviin paikkoihin, ei liikaa eikä liian vähän. Voisin kuvitella että tankki on seissyt lumipyryn ajan paikoillaan ja lunta on tuiskannut tuulen kanssa juuri noin ja tarttunut pintoihin. Hieno!
Oikein hienosti onnistunut malli Pz III :sta!! Pidän kovasti.

yst.terv. Seppo V
Esko P. 1.12.2018 08:00 Vastaa lainauksella
Kiitti!
Kaunis peli jälleen Eskolta!
YT
Kalle
Esko P. 1.12.2018 20:32 Vastaa lainauksella
Kiitti Kalle
AJ 1.12.2018 20:41 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Mainio Pz III Ausf.D mainiolla taustoituksella - hyvää työtä ja mielenkiintoinen Suomi-linkitys. Parhain terveisin, AJ
Onnistunut Pz III Miniartin monella sivustolla ei niin kehutusta sarjasta. Panssarinharmaakin on harmaata,eikä sinistä. Lumikin kuvaa mielestäni oikein onnistuneesti keväistä hieman märkää tuiskua,joka on tarttunut paikoillaan seisovaan vaunuun. Mistä muuten teit lumen?
Esko P. 1.12.2018 21:02 Vastaa lainauksella
Kiitti kommenteista taas.
Lumen tein ensin mattalakkaa sivelemällä ja päälle sitten ruokasoodaa sirottelemalla.
Matti M 2.12.2018 18:24 Vastaa lainauksella
Hienon mallin olet taas värkännyt, pintakäsittely erittäin hyvä, vaunun kansilastina kulkeva roina hyvä lisä, samoin tuo kotikonstein toteutettu lumi.
Esko P. 2.12.2018 18:32 Vastaa lainauksella
Kiitos Matti kommentista!
Moi Esko,

Hyvin onnistunut ja näyttävä malli. Friukkarin telakenkiä oli kaiketi riittävästi? Vai käytitkö varateloina sarjan omia teloja?

Muistatko mikä oli tuotenumero Friukkareille?

T. Jake
Esko P. 5.12.2018 21:22 Vastaa lainauksella
Friulit eivät ihan riittäneet. Edessä keskimmäiset ovat laatikosta. En nyt ulkoa muista numeroa, voin pistää myöhemmin kun saan tarkistettua asian.
Esko P. 6.12.2018 03:38 Vastaa lainauksella
Jarmo: ATL-02
www.pienoismallit.net/media/kuvat/15/17/68/151768.jpg

Tässä oma tulkintani samasta aiheesta