Pienoismallit.net

Backdraft

You Go, We Go

Skenaario Backdraft elokuvasta jossa loppukohtauksessa on suuri kemikaalitehtaan palo. Osa kemikaalitynnyreistä räjähtää ja osuu kävelytasoon joka romahtaa osittain, John 'Axe' Adcox ja Stephen 'Bull' McCaffrey jäävät roikkumaan tason reunalle. Axen viimeiset sanat Bullille ovat 'Let me go, Bull' johon Bull vastaa 'You go, we go', tämän jälkeen he tippuvat alas.

Kokonaisuudesta on noin 95% skrätsätty. Figut on muokattu täysin uusiksi, kädet ja jalat on sculptausmassan avulla muokattu uusiin asentoihin. Alkujaan takeissa oli kiinni kaikenlaista sälää esim. radiopuhelimet yms, mutta veistelin ne pois. Saappaiden varret, Bullin lantiolla oleva lamppu + kiinnikkeet, osa vöistä, hiukset ja takkien kaulukset ovat myös itse tehtyjä. Roikkuva kävelytaso on myös omaa tekoa, tynnyrit ovat vanhasta ylijäämäsetistä otettu ja päät on Hornetin setistä.

Jos palomiesaiheiset figut kiinnostaa niin Black Dog on valmistanut ainakin kaksi neljän figun boxia.

Kommentit

Arvon herrat ja neidit voisi ystävällisesti kertoa mikä tässä on mennyt niin pieleen, kun noita kakkosia ja kakspuolikkaita on tullut jokunen. Ihan vaan tällein mielenkiinnosta kyselen, kun mun huonommatkin diot on saanut parempia arvosanoja. Lähinnä tämä kysymys heräsi siitä, että suht paljon vaivaa ja työtunteja on nähty skrätsäämiseen eikä suorien ohjeiden mukaisesti tehdessä.
En ole huonojen pisteiden antaja mutta kommentoin silti jotta muutkin uskaltaisivat ;-). Niin ja harvemmin kait ne kakkosen antajat edes kommentoivat malleja?

No, mitäpä sanoisi? Sinun viime aikaiset työt ovat todellakin olleet valtavirrasta poikkeavia juuri sen suhteen että ne harvemmin ovat mistään valmiista sarjasta tehtyjä vaan suurimmaksi osaksi itse ideoitu ja rakennettu. Se on hieno asia se ja on mukava todellakin katsella sellaisia töitä missä luovuus on päästetty valloilleen, pointsit siitä!

Siihen, että teet tällaisia valtavirrasta poikkeavia dioja esimerkiksi, niin niihin sisältyy aina riski, joko niistä pidetään tai sitten ei…se on vain hyväksyttävä. Valitettavasti on myös niin että ainoastaan lopputuloksella on merkitystä, ei sillä että kuinka paljon siihen olet aikaasi uhrannut ja miten paljon itse olet siihen osia tehnyt. Samoin itse olen kokenut että työ jota itse olen pitänyt onnistuneena, ei sitten toisten mielestä sitä olekaan…näin se vain menee.

Mitä tähän Backdraft työhön tulee niin täytyy sanoa että hyvin kuvattu taustoineen, mutta onko jopa niin että nuo taustat hallitsee liikaa ja itse työ jää sivuosaan? Monesti itse mietin myös sitä että miltä pienoismalli näyttää ihan vain tuossa pöydällä…ilman muuta rekvisiittaa…valokuvilla kun luodaan joskus jopa epätodellisia illusioita. En tuota elokuvaa tunne, joten senkin suhteen hieman vaikea kommentoida miten hyvin tekemäsi dio kuvaa sitä…nuo ukkelit näyttävät kyllä ihan palomiehiltä ja asuihin on selvästi panostettu. Hyvä niin.
Jean jaksaa hienosti tehdä näitä vaikeita dioja. Tämä jälleen kaunista työtä!
YT
Kalle
AJ 1.12.2018 20:26 Vastaa lainauksella
Moi Jean, Älä lannistu, pidän omintakeisista ja luovista valtavirrasta poikkeavista töistäsi. Tämäkin työsi on erittäin hyvää ja todella luovaa työtä - loistosuoritus jo ideassaan ja luovuudessaan.

Luulen (en siis tiedä), että Markku edellä on oikeassa sanoessaan, että kenties nyt nuo taustat hallitsevat liikaa dioa ja että valtavirrasta poikkeaviin diohin sisältyy riski siitä pitävätkö ja arvostavatko katselijat uusia omintakeisia ideoita, luovuutta, vaikeusastetta ja kovaa työtä.

Uskoisin, että useat kuitenkin loppupelissä (minä mukaanlukien) arvostavat.

Lienet myös ainoa mallari saitilla, joka positiivisessa mielessä ja selkeästi astelee mestarimallari Petri Kovasen jalanjäljillä. Sinun ja Petrin töissä on jo nyt paljon samaa; omintakeisuus, hienot luovat ideat, itse luovuus, poikkeus valtavirrasta, selkeä linkitys esikuvaan, paljon kovaa työtä, tarkat detailit, jatkuva itsensä kehittäminen jne… listaa voisi jatkaa erittäin positiivisilla sanoilla loputtomiin. Noilla ominaisuuksilla syntyy mestarimallareita…

Tsemppiä Jean! Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommenteista ja siis ei tässä lannistuta missään nimessä, lähinnä vaan ihmetyttää näiden kakkosten antajat tai siis tarkoitan, että mun mittapuulla kakkonen on malliin josta vähän paikka paikoin puuttuu maalia tai esim. ländärit on liimattu täysin miten sattuu taikka muita räikeitä puutteita sun muita. Noh, mutta meitä on moneen junaan ja näillä mennään! Näkemyksiä on monia.
Todella näyttävä työ tämäkin niin kuin kaikki muutkin sinun työt. Ja mikäpä näistä myös hienon tekee on se että ne työt on itse alusta alkaen suunniteltuja.
Asiallista olisi paljon keskiarvosta heikommista arvosanoista antaa palautetta, jos siinä on muusta kun kiusanteosta/häiriköinnistä kysymys.