Pienoismallit.net

On The Blue

SAS aavikolla

Tämän piti tulla aavikkoryhmärakenteluun, mutta näemmä se onkin jo kadonut listalta, joten ei voi mitään.

Hetken harkitsin etten laita esille lainkaan tässä tilanteessa, mutta menkööt.

SAS:n jeeppi on rakennettu Italerin "Commando Car" sarjasta ja vaati jonkin verran muutostöitä. Paljoa en muuttanut, mutta sen mitä piti kuitenkin. Tämä taitaa olla ensimmäinen auto jonka olen rakentanut sitten -90 luvun puolivälin.

Figuurit ovat parista eri valmistajan sarjasta ja olivat laadukkaita. Seisova upseeri on LRDG:n miehistöstä takavarikoitu. Istuvat hahmot ovat brittiläisen Jeep-miehistön sarjasta. Upseeri on tosin koottu kahdesta eri figuurista, jotta sain sen palvelemaan kokonaisuutta.

Miesten maalauksessa näkyy ikävästi kokemattomuuteni figuurimaalarina, ja sen osalta pidänkin mallia aika epäonnistuneena - joskin pitää sanoa, että "livenä" tuota katsellessa viat eivät ole laisinkaan niin silmiinpistäviä.

Ajoneuvon varustus ja takaosan Browning ovat pääasiassa erikseen hankittuja. Partiolla on mukana sekä saksalaisia, että amerikkalaisia kanistereita. Kuvista tuskin näkyy, mutta kuskin penkin takana on saksalainen konepistooli. Sekä Jeepin aseistus, että varustus perustuvat kaikki enemmän tai vähemmän kahteen SAS:n jeepistä olemassa olevaan valokuvaan. Aseistusta muutin alkuperäisestä juuri saadakseni sen täsmäämään kuviin.

Maasto on omasta mielikuvituksesta, mutta hakee jonkinlaista pienen wadin pohjalla kulkevan tien tunnelmaa.

SAS ei liikkunut koskaan yhdellä jeepillä, joten olkoot tämä vaikka partion kärkiauto ja kyseessä upseerien neuvonpito ennen seuraavaa etappia.

Kahdesta brittien kuuluisasta aavikon erikoisosastosta SAS oli se joka tykkäsi ammuskella ja rähistä, LRDG puolestaan keskittyi enemmän tiedusteluun, kartoitukseen ja opastukseen. LRDG tulee olemaan myöhemmin dioraamani aiheena ja aavikkokokonaisuus täydentyy jossain kohtaa saksalaisilla. Historiallisessa mielessä italialaisetkin pitäisi tehdä, mutta näissäkin on jo työtä.

Kommentit

Minun mielestä upeasti toteutettu pikku dio, turhaan vähättelet aikaansaannostasi. Kyllä nuo figuuritkin on mielestäni onnistuneet ja jeepin päällä on yksityiskohtia niin että hirvittää ;-). Kaikki mielestäni kohdallaan, jopa tien reunojen halkeilu kuivuudesta on havaittavissa ja maasto muutenkin on aiheeseen juuri passeli. Samoin tuo vaalean sininen taustapaperi luo hyvän kontrastin. Hieno on! Yksi pikku asia hieman häiritsee…jeeppi on pysähtynyt sopivasti kivien tai paakkujen päälle kun renkaat on hieman hassusti koholla muusta tienpinnasta. Muuten, mielestäni aivan loistava!
Sama asia häiritsee itseäni. Korostui vielä kuvissa. En vain oikein tiedä mitä sille voi enää tehdä. Oikeasti kyse on tietty millin kymmenesosista, mutta silmä huomaa tuollaisen hyvin ja seurauksena on, että autosta puuttuu painon tuntu. Se ikäänkuin leijuu.

Mukavaa, että huomasit halkeilun. Tein efektin pariin kertaan ennen kuin olin tyytyväinen.

Varusteiden määrä oli olennainen seikka kun päätin tehdä SAS:n Jeepin LRDG:n vastaavan sijasta. Suorastaan herkullinen mallinnuskohde.

Kiitos kommentista.
Tässä vielä pääasiallinen referenssikuvani.
Valitettavasti en muista miltä sivulta tämän löysin.

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/60/67/146067.jpg[/img]
Matti M 20.11.2018 22:46 Vastaa lainauksella
Itse en löydä moitittavaa figuureista, enkä kyllä mistään muustakaan, hyvin toteutettu dioraama, kuivuudesta lohkeillut maa hyvä lisä, kuten yllä jo mainittiin, jeepin varusteet ja eriväriset jerrykannut tuovat mukavasti lisäväriä muuten yksiväriseen ajoneuvoon.
Kiitos…
Omalla koneella kun kuvat aukeavat suurempana kuin tällä sivustolla viat huomaa.
Toisaalta paljain silmin ne eivät ole silmiinpistäviä. Kamera on aika armoton väline.

eriväriset jerrykannut olivat kesken rakentamisen tullut idea. Löysin jonkun kuvan jossa niitä oli sudittu maalilla ilmeisesti maastouttamiseksi, ja sen toteutin konepellin kanistereissa. Muihin hain muuten väri- ja sävyvaihtelua. Ymmärtääkseni kanistereita otettiin mistä saatiin, myös saksalaisilta.

Yksi urakka oli rakentaa hihnat ja kiinnitykset kaikelle mikä roikkuu. Siinä sai pähkäillä tosissaan, että miten jonkun tavaran oikeasti saisi kiinni, mutta se oli hauskaa puuhaa.