Pienoismallit.net

Marcher

Luistikoneistot 2

Pikkuhiljaa alamme lähestyä projektin valmistumista. Näitä luistikoneiston osia tarvitaan kuitenkin vielä lisää.
Seuraavaksi otin työn alle nuo kulissit. Niiden avullahan valitaan jompikumpi epäkesko ohjaamaan luistiventtiiliä. Tällöin saadaan koneen kiertosuunta vaihdettua.

Kulissit päätin tehdä 3 mm paksuisesta lattaraudasta. Siihen porattiin ensin kaikki tarvittavat reiät sekä kiinnityspultteja varten, että tuon kaarevan aukon molempiin päihin. Tämän jälkeen sai lehtisaha töitä. Melko hidasta on sahata lehtisahalla 3 mm paksua terästä, mutta tulihan sekin lopulta tehdyksi. Muutama terä tässä kyllä katkesi, mutta nehän ovat kulutustavaraa.
Lopuksi kulissit siistittiin viilalla ja hiomapapereilla sekä prässättiin messinkipuslat reikiin, jotta teräs ei hinkkaantuisi terästä vasten.

Valusarja sisälsi epäkeskojen alapäihin tulevat "seuraajat" yhtenä valuaihiona. Nämä piti ensin irroittaa toisistaan, sahata halki, porata kiinnityspulttien reiät, ja lopuksi sorvata reiät epäkeskoja varten nelileukaistukassa. Tämä oli haastava toimenpide, koska osissa ei ollut keskiosia joiden avulla ne olisi voitu keskittää sorviin. Aikani tätä mietittyäni lopulta kiinnitin pienet paperilaput osiin, piirsin niihin pysty- ja vaaka-akselit, ja sain näiden avulla asemoitua osat melko tarkasti sorvin istukkaan.

Tämän jälkeen vielä kartiokkaat varret teräksestä sekä muutama pikkuosa, ja alustava asentaminen voitiin tehdä. Ja kuten arvata saattaa, osat liikkuivat toisiinsa nähden varsin nihkeästi, jos ollenkaan. Taas tarvittiin hiomista sieltä täältä, sovittelua, pyörittelyä ja hieman sadatteluakin, mutta vähitellen rupesivat osat liikkumaan toivotulla tavalla, eikä tarvinnut vielä heittää projektia roskakoriin.

Kommentit

Kai Kauppi 28.12.2018 18:58 Vastaa lainauksella
Rakennelma todellakin näyttää ihan oikealta höyrykoneelta ja "kauniilta" sellaiselta.
En tiedä menenkö asioiden edelle, mutta alkaa kiinnostaa millaisesta kattilasta höyry tulee - ihanko oikeasta tuubikattilasta (siis tuliputkikattilasta)? Lisäksi: Miten höyrynpainetta säädetään ja onko varoventtiilitkin? Vielä: Tuleeko systeemiin jopa visselikin?
Terve Kai, mietit samoja juttuja kuin minäkin parhaillaan. Tarkoitus on kyllä hommata paattiin höyrykattila, mutta vielä en ole päättänyt teenkö sen itse vai ostanko valmiin. Näissä pikkukattiloissa on harvoin käytetty tuliputkia ja kääntökammiota, koska sellaisen rakenteen juottaminen hopealla on varsin vaativa toimenpide. Sen sijaan niissä usein on pelkkä tulitorvi, joka kattilan perällä tekee 90 asteen mutkan ja johtaa savupiippuun. Lisäksi tulitorveen on juotettu epälukuinen määrä poikittaisia putkia jotka lisäävät tulipintaa. Tuollaisen rakenteen vielä juottelee kasaan tällainen amatöörikin.
Kuitenkin kuparista tehty kattila vaatii kyllä melkoisen tehokkaat kaasutohot jotta hopeajuotokset onnistuvat, ja niidenhän pitää onnistua hyvin, koska kyseessä on paineastia, jonka tulee kestää paitsi käyttöpaine, n. 2…3 bar, niin myös tuplasti suurempi testauspaine. Näinollen voi olla että minun laitteet ja taidot eivät riitä hyvän kattilan tekemiseen.

Kattila varustetaan sitten kaasupolttimella, joita voi ostaa valmiina kohtuuhintaan. Sitä en ajatellut alkaa itse väsäämään. Markkinoilta löytyy myös paineensäätimiä jotka mittaavat tuorehöyryn painetta ja säätävät polttimelle menevää kaasuvirtaa. Ne ovat yleensä yksinkertaisia jousta vastaan toimivia P säätimiä, mutta puolustavat kyllä hyvin paikkaansa tällaisessa käytössä.
Lisäksi kattilaan tulee luonnollisesti varoventtiili, jollainen on kyllä helppo tehdä itsekin. Se viritetään n. yhden barin yli käyttöpaineen, elikkä n. neljään bariin.
Myös servokäyttöistä visseliä olen harkinnut, mutta mitä näitä on kuullut, ei niihin pienen koon vuoksi juuri saa aidonkuuloista ääntä, joten olen miettinyt sen korvaamista elektroniikalla, elikkä äänimodulilla, vahvistimella ja kovaäänisellä, joilla paattiin saa paljon todentuntuisemman äänen. Tällainenhan minulla jo olikin Maaningassa, mutta tähän pitänee hankkia uusi.

Lisäksi voisi mainita kattilan varusteista vielä vesilasin josta näkyy paljonko siellä on vettä jäljellä sekä pienen manometrin. Vesilasi on helppo tehdä itsekin mutta tuo manometri on kyllä ostokamaa.
Veden lisäämiseksi kattilaan monet ovat rakentaneet syöttövesipumppuja jotka saavat käyttövoimansa itse höyrykoneelta. Tällaisessa pienessä koneessa ei kuitenkaan taida olla tarpeeksi puhtia pumpun pyörittämiseksi, joten olen ajatellut sen korvaamista käsipumpulla, tai jättämistä kokonaan pois. Tällöinhän täytyy kuitenkin ajokertojen välillä laskea kattila paineettomaksi ennen kuin siihen voi lisätä vettä, mutta ehkä tuon kanssa pystyy elämään.
Ja lopuksi pitää kattilan ja höyrykoneen välille asentaa servokäyttöinen höyryn säätöventtiili jolla koneen kierroslukua voi säätää. Tämäkin on melko yksinkertainen laite itse tehtäväksi, piirustuksia kyllä löytyy netistä riittävästi. Mutta aika näyttää tuleeko se tehtyä itse vai ostettua valmiina.
Joten summa summarum, haastetta kyllä riittää vielä ihan kohtuullisesti ennen kuin päästään järven rantaan katsomaan miten tuo Lempi siellä iloisesti puksuttelee.