Pienoismallit.net

Marcher

Kiertokanget 2

Lisää kuvia kiertokankien asennuksesta. Kaikkihan ei taaskaan mennyt aivan kuten Strömsössä, vaan alaosien kiinnitysruuvien kiristyksen jälkeen huomasin että ne tuskin liikahtivatkaan kammentapeissaan. No pieni kammentappien herkistely sorvissa sekä kiertokankien reikien kevyt hionta sai ihmeitä aikaan, ja rupesivat ne pyörimään helposti ja välyksettömästi.

Kommentit

Kai Kauppi 11.12.2018 20:50 Vastaa lainauksella
Sehän on vain hyvä, että ensin on hieman "nahea". Sitten toimii varmemmin. Miten muuten ajattelit hoitaa voitelun jatkossa. Oikeassa koneessa konemestari juoksi vähän väliä täyttämässä voiteluastiaa, josta öljy juoksi laakereihin. Se oli sen tärkein homma.
Näissä pikkukoneissa kait ainoa tapa hoitaa voitelu on aika ajoin käydä ohutnokkaisen öljykannun kanssa läpi kaikki laakerit ja nivelet. Noissa runkolaakereissa on pienet öljykupit joista poraukset johtaa suoraan laakeripinnoille, ja kiertokangissa samoin kuin epäkeskojen seuraajissa ( mitähän nämä oikeesti suomenkielellä ovat) on poraukset öljyn lisäämistä varten. Muuta ei oikein keksi, mutta toisaalta ajoajat ovat sen verran lyhyitä että uskoisin tämän riittävän.
Voisin myös kuvitella että rasitus jolle osat joutuu tässä kokoluokassa on jonkinverran pienemmät kuin täysikokoisessa?

Mutta mitenhän mahdollisesti erinäiset teflonia tms sisältävät voiteet toimisi, tekisikö ne lupaustensa mukaisesti pinnoitetta joka vähentäisi kitkaa?

Tuossa linkki uuden karheaan oppaaseen höyrykoneenvoitelusta, mutta en ehkä en soveltaisi sitä vaan tutkisin uudempia aineita =D

www.doria.fi/bitstream/handle/10024/82610/fd2011-pp00002837-pdf001.pdf?sequence=1
Kai Kauppi 11.12.2018 23:41 Vastaa lainauksella
Synteettinen vaseliini voisi olla ehkä hyvä (esim. Würth HHS 2000, kohdistava spraypullo). Kestää aina 200 asteeseen saakka - ei tulistettu höyry ihan niin kuumaa ole. Olen käyttänyt sitä veneen vinsseissä ja lämmittimen tuulettajan laakereissa - on toiminut hyvin koko kesän kerta voitelulla.
Kiitokset kommenteista Toni ja Kai. Ja erityisesti tuosta Standardin voiteluohjeesta. Lienee vuodelta 1937. Mutta niin kuin sanoit, ehkä jokin modernimpi tuote vois olla käyttökelpoisempi.

Joku kiinteämpi öljy tai rasva vois hyvin toimia tässäkin. Hankin aikanaan sumuisilta saarilta pienen putelin "steam engine oilia", ja se paljastui erittäin jäykäksi siirappimaiseksi tökötiksi, mutta saattaa toimia hyvin kuuman höyryn kanssa. Sitähän on käytetty näissä pikkukoneissa "oilerissa" joka on höyryn tulokanavaan juuri ennen konetta sijoitettu pieni pytty joka toimii siten, että höyry lauhtuessaan pyttyyn nostaa öljyä höyryn mukaan ja voitelee sylintereitä. Mutta noissa laakereissa voisi hyvin toimia tuollainen synteettinen vaseliini taikka teflonia sisältävä rasva. Pitääpäs kokeilla.
Onhan näitä höyrykoneita toki ollut pienessäkin mitassa mailman sivu, olisko ehkä noilla ulkoilmaratojen ajettavien höyryvetureiden rakentajilla olemassa jotain vinkkejä tuohon öljyämiseen? Näissä laitteissahan on jo huomattavasti enemmän tehoa ja näin siis rasitusta, joten öljyäminenkin lienee tarkempaa, muttei kuitenkaan 1:1 kokoon ehkä vielä menevää. Ja vetureissa liikkuvia osiakin on enemmän joihin kulumaa tulee väkisinkin…

Toki kuten sanoit, ajomäärät on varmasti kuitenkin aika maltilliset ja tehot pieniä, joten saattaa melko simppelikin voitelu ajaa sen asian mitä tarvitaan…
Totta puhut Toni, sumuisilla saarilla on paljon noita klubiratoja joilla ajellaan melko kookkaillakin höyryvetoisilla junilla. Muutamalla on tullut vierailtuakin katselemassa ja jopa oltua kyydissä tuollaisella junalla. Se mitä olen havainnut herrojen huoltotoimenpiteistä, niin jokaisen ajokerran jälkeen ovat käyneet kaikki veturin nivelet läpi öljykannun kanssa. Minkälaista mömmöä tuo öljykannu sisältää, lienee kaikilla siihen oma reseptinsä, mutta näyttäisi olevan melko jäykkää ruskeahkoa tavaraa. Ja engelsmannit tuntien tuskin on mitään rakettitiedettä heidän öljyissään ainakaan näissä pienissä mittakaavoissa, joten uskoisin tuon minun steam oil putelini sisältävän näihin hommiin melko käyttökelpoista tavaraa.
Kuitenkin tuo vihje käyttää laakereissa jotain ptf:ää tai muuta modernia lisäainetta sisältävää voiteluainetta on kyllä kokeilemisen arvoinen juttu.