Pienoismallit.net

Marcher

Kampiakselin laakeripukit

Seuraavaksi hieman vaativampi työvaihe, nimittäin laakeripukit kampiakselia varten. Homma lähti liikkeelle katkaisemalla 6x30 mm messinkilatasta sopivat pätkät. Nämä jyrsittiin ensin lopullisiin mittoihinsa, porattiin reiät M2 kiinnitysruuveille, kiristettiin sorvin 4-leukaistukkaan ja porattiin sekä kalvettiin reikä varsinaisille laakeriholkeille. Tämän jälkeen pukkien yläosiin sorvattiin, porattiin ja kierteitettiin paikat erikseen sorvattaville öljykupeille.

Kampiakselin molemmissa päissä olevat laakeriholkit olivat yksinkertaisia sorvaushommia, mutta keskimmäinen holkki piti olla halkaistava. Tämä tehtiin juottamalla ensiksi kaksi messinkistä neliöprofiilin pätkää yhteen. Tämä kappale sitten sorvin nelileukaistukkaan, ja porattiin sekä kalvettiin ensiksi 6 mm reikä, ja sen jälkeen sorvattiin ulkopuoli muotoonsa. Kun holkki oli valmis, lämmitettiin sitä riittävästi jotta juotos aukesi, jolloin halkaistu laakeriholkki oli valmis.

Kun laakeripukit holkkeineen sekä öljykuppeineen olivat valmiit, ne kiinnitettiin alustaansa ja sovitettiin kampiakselia paikalleen. Tämähän ei tietysti onnistunut ensimmäisellä kerralla, vaan pukkeja jouduttiin hiomaan sieltä täältä, ja kampiakselin laakerikaulojakin hiomaan ja siistimään sorvissa, ennen kuin se asettui kauniisti laakereilleen ja alkoi pyöriä sutjakkaasti.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!