Pienoismallit.net

Sikorsky UH-34D

HMM-163 "Evil Eyes" Khe Sanh Vietnam 1966

Sikorsky H-34 oli vuonna 1954 ensilentonsa lentänyt helikopteri. USA:n laivaston tyyppinimi kopterille oli alunperin HSS-1 Seabat sukellusveneiden torjunta versiolle ja HUS-1 Seahorse kuljetusversiolle. USA:n armeija antoi kopterille nimen H-34 Choctaw. Vuonna 1962 HSS-1 Seabat nimettiin uudelleen SH-34:ksi,HUS-1 Seahorse UH-34:ksi ja H-34 Choctaw CH-34:ksi. Ainakin mallarien parissa alkuperäiset lempinimet ovat jääneet elämään. Tiedä sitten oliko oikeiden koptereiden käyttäjien kohdalla sama tilanne. H-34 oli eräs viimeisistä helikoptereista,joissa voimanlähteenä toimi keulaan sijoitettu tähtimoottori. Tässä tapauksessa 1525 hevosvoimaa tuottanut Wright R-1820-84. USA:n Merijalkaväki käytti kopteria Vietnamin sodan alkuvaiheissa,jossa se oli luotettavuutensa ansiosta miehistöjensä suosiossa. H-34 poistui USA:n asevoimien kaikkien haarojen käytöstä 1970-luvun alussa. USA:n lisäksi H-34 oli käytössä mm. Argentiinalla,Länsi-Saksalla,Israelilla,Belgialla,
Brasilialla,Ranskalla ja Italialla. Kaikkiaan tyyppiä valmistettiin 2108 kappaletta.

Oma kiinnostukseni aiheeseen heräsi eräänä lauantaina nauttiessani virvokkeita samalla Youtubesta musiikkia kuunnellen. Eräällä Sam The Sham& The Pharaosin Wooly Bully kappaleen videolla oli taustana Vietnamin sodan aikaisia valokuvia. Eräässä niistä oli kuvattuna varsin häiriintyneen näköinen helikopteri lentämässä. Tuohan pitää tehdä malliksi tuumin. Nettiä selaamalla selvisi kopterin tyyppi ja se,että sitä saa Gallery Modelsin valmistamana mallinakin. Gallery Modelsilta löytyy muuten peräti 6 eri versiota aiheesta. Tunnuksetkin löytyivät valmiina Caracal Modelsilta. Tilasin mallin ja siirtokuvat sekä Eduardin ohjaamoetsit. Paketin saavuttua perille havaitsin kaiken paketista löytyvän muistuttavan huomattavasti Trumpeterin malleja. Ilmeisesti Gallery Models onkin yksi Trumpeterin haara. Caracalin dekaaliarkin havaitsin ilokseni olevan Cartografin painama,mikä on aina takuu laadusta.

Mallin rakentamisessa ei ilmennyt mitään ihmeellistä. Kopterin nokkaan tulee moottorikin mukana,joka tosin vaatisi melkoisesti lisädetaljointia,jos luukut jättäisi auki. Tyydyin maalaamaan mottorin ja konetilan mattamustalla,että se ei näkyisi liikaa keulan etsiverkkojen läpi. Kokosin ja maalasin matkustamon ja ohjaamon valmiiksi ennen paketin liimaamista rungon puoliskojen väliin. Rungon saumat vaativat jonkin verran kittaamista hävitäkseen näkyvistä. Sarjan mukana tulee varsin iso etsiarkki,jolta löytyvät kaikki valmiissa mallissa näkyvät verkot. Joitain näistä joutui taivuttelemaan melkoisesti,että ne sopivat niille tarkoitettuihin paikkoihin. Pikkuhiljaa
malli eteni siihen vaiheeseen,että oli aika aloittaa maalaushommat.

Maalauksen aloitin ruiskuttamalla paneeliuriin mustaa esivarjostukseksi. Vihreänä käytin Tamiyan XF-13 akryyliä,jota vaalensin joissain kohdissa valkoisella saadakseni maalipintaan vähän eloa. Maalipinta sai päälleen Gauzy Shine Enhancer lakkauksen ennen hauskinta vaihetta,eli dekaalien laittamista. Dekaalien kanssa ei ilmennyt ongelmia ja ne asettuivat nätisti paikoilleen Tamiyan pehmennintä käyttäen. Dekaaliarkki oli sikälikin laadukas tapaus,että kaikki pikkutekstit pystyy lukemaan,jos omissa silmissä tarkennus riittää. Dekaalit suojasin uudella lakkakerroksellla. Seuraavaksi sotkin mustasta ja valkeasta öljyväristä ja hajuttomasta tärpätistä harmaan litkun,jolla käsittelin paneelirajat. Ylimääräisen litkun pyyhin sen hetken kuivuttua pois hajuttomaan tärpättiin kostutetuilla pumpulipuikoilla. Mattalakkana toimi jälleen Ammo of Migin Lucky matt varnish. Sotkin vielä vedestä ja ruskeasta Tamiyan akryylistä liemen,jota ruiskutin kopterin pohjaan ja alaosiin pölyä kuvaamaan. Lopputuloksena hyllyyn valmistui varsin persoonallisen näköinen lentolaite. Rakentelun aikana taustalla soivat usein aiheeseen hyvin sopivat saksalaisen laulu ja soitinyhtye Sodomin albumit Agent Orange ja M-16.

Kommentit

Hitto vie kun on komia hulikopteri! Kaikin puolin todella onnistunut lopputulos! Niin maalaus- kuin siirtokuvatyöskentelykin hivelee silmiä!!. Aika kova malli pitää olla jos aikoo tämän lyödä viikon malli skabassa!!
Sanomattakin selvää, että PIDÄN!!
Kimmo K. 19.11.2018 15:22 Vastaa lainauksella
Hieno heko-malli kaikin puolin. Tekisi mieli kurkistaa, mitä sisältä löytyy. Olisiko uteliaalle kuvaa sisätiloista?
On se vaan komia…jos nyt ylipäätään kopterista niin voi sanoa ;-). Kuitenkin…kaikin puolin todella hienosti kasattu ja viimeistelty…kuin aitoa 1:1 konetta katselisi. Hienosti olet saanut elävyyttä esimerkiksi noilla sävyeroilla mitä pellityksessä on nähtävissä.

Kopteri on hieno juuri tällaisenaan, se ei kulumia sun muita oikeastaan edes tarvitsekaan, tuskin aidoissakaan palveluskäytöissä olleissa niitä edes suuremmin ollut. Jotain pakokaasujälkiä ja öljyvuotoja kenties? Mitäpä tästä muuta kuin että huippu toteutus ja mukava että näitä koptereitakin on vaihteeksi ollut esillä ja vieläpä tällaisia harvinaisempiakin lentolaitteita.
Samaa mieltä aiempien kirjoittajien kanssa.
Suorastaan hienoa työtä. Vanhennus juuri kohdallaan, ei kaipaa yhtään lisää.
Pitkästä aikaa heko-malli täällä ja vieläpä todella hieno sellainen!

Toteutus on minusta juuri kohdallaan. Maalaus ja pintakäsittely on hyvin realistinen ja samalla väreissä sen verran eloa, ettei näytä missään kohti tylsältä. Tässä mallissa yhdistyy minusta hyvin maakaluston ja lentokoneiden mallauksen parhaat puolet.

Noita eturenkaita mietin, että kuuluisiko niiden olla edestä katsoen hiukan ulospäin viistossa, kun nyt ovat pystysuorassa?
Kalle V Aaltonen kirjoitti:
Noita eturenkaita mietin, että kuuluisiko niiden olla edestä katsoen hiukan ulospäin viistossa, kun nyt ovat pystysuorassa?
Referenssikuvia kun kopterista katselee niin suhteellisen suorassa näyttäisi olevan, riippuu hieman siitäkin että onko miten kuormattu. Lentäessä pyörät "roikkuu" alareunat sisäänpäin kuin Morane lekossa kentän pinnallakin.
Kiitoksia kommenteista Petri,Kimmo,Markku,Timo ja Kalle. Sisätiloista en tullut kuvia rakennusvaiheessa ottaneeksi ja nyt se on ainakin matkustamon osalta melko mahdotonta. Ainakin omilla kuvaajan taidoillani. :) Gallery Modelsin sarjan detaljointi matkustamon ja ohjaamon osalta on melko peruskauraa. Ei mitään huikeaa,mutta ei ihan sileää muovipintaakaan. Pakokaasu ja öljyjälkiä olisin voinut lisätä. En vain oikein kuvien perusteella keksinyt,että mihin ja millaisia,joten katsoin paremmaksi antaa olla ilman. Eturenkaiden katselin kuvista olevan maassa osapuilleen mallini mukaisessa asennossa. Lennossa näyttävät tosiaan roikkuvan,kuten Markku mainitsikin. Ilmeisesti oikeassa kopterissa jousitus on melko löysä…Pääroottorin lapojen valaminen valmiiksi roikkuviksi oli sarjan valmistajalta oikein mukava oivallus.
Hienoa työtä, näyttää hyvin aidolta laitteelta. Pidän tuosta vihreän pinnan toteutuksesta ja tuo pöly alarungossa on myös hyvin onnistunut. Tyylikästä jälkeä!

Ja Agent Orange on klassikkolevy! :)
Hyvin tehty malli ja mukava lukea tuo kertomuksesi. Kuvat kruunaavat vielä.
Onhan tällä kopterille "taustaa" paljonkin, mutta hassun näköinen se tosiaan on.
Kerroit, että en tiennyt mihin öljyjälkiä olisit voinut tehdä. En tiedä minäkään, mutta jos keulalla on männillä varustettu tähtimoottori, niin eiköhän ne sisäpuolelle kuulu. Pakokaasuhöyryille löytyisi paikka, mutta menee tämä näinkin, vaikka ne kaasut eivät voineet olla ihan vähäisiä. Epäilen, että miehistön tilassa ja ohjaamossa ei ole haissut miehistön hiki. Siellä on ollut ihan omat tuoksut tuosta moottorin paikasta ja voimansiirrosta johtuen.
Voimansiirto on ollut varmaan oma taiteenlajinsa Sikorskilla, mutta olipahan ukkeli tehnyt ennenkin ihmeitä.
Oliko voimansiirrosta tuonne potkureihin osia?
Kokonaisuutena on tosiaan malli, joka kiinnostaa ainaskin minua koska se on tehty himputin hienosti. Näitä ei näe täällä ihan pilvin pimein ja erikoisuus on aina mielenkiintoinen.
Wau.
Kyllä se on hieno.
Kiitoksia kommenteista Janne,Timo ja Antti. Timo,pääroottorin alle tuli jotain täytettä,vaikka ne valmiista mallista eivät näkyville jää. Pyrstöpuomi olisi ollut mahdollista rakentaa taitettuun asentoon,jolloin sinnekin olisi tullut muutama osa liimattavaksi.
Hienoa työtä! Menisi minulle täysin läpi kuvina oikeasta kopterista. Kaiken kukkuraksi vielä hauskan näköinen ilmestys, mitä ei monesta sotakoneesta voi sanoa. Lisäksi tekstisi oli viihdyttävää luettavaa ja myös kuuntelupuolen vinkit mukava lisä unohtamatta alkuosan faktaa lentopelistä.
Automallarina jäin kaipaamaan luukkujen taakse jääneen konehuoneen detaljointia. Mutta muuten säistyksineen kaikkineen kerrassaan aplodien arvoinen rakentelun tulos.
Kiitoksia kommentista Mikko. Ajankäytöllisistä syistä olen viime aikoina jättänyt suljettujen luukkujen taakse jäävät osat jopa kokonaan rakentamatta. Avoinaiset luukut tässä tapauksessa olisivat turmelleet kopterin "naaman" ja alkuperäisen idean.
Onnittelut viikon mallista!
Onnittelut täältäkin!
Kiitoksia Antti ja Janne.