Pienoismallit.net

de Havilland 100 Vampire FB Mk.52

VA-5

Vuonna 1953 Suomen Ilmavoimat siirtyi suihkukonekauteen tämän D.H.100 Vampire Mk.52 koneen myötä. Ensimmäiset kolme konetta lennettiin Poriin 22.01.1953 englantilaisten pilottien toimesta ja kolme seuraavaa 15.09.1953. Tämän viimeisen siirtolennon pilotteina toimi myös kaksi suomalaislentäjää Lauri Pekuri ja Martti Kalima…kuinkas muuten, hävittäjälaivueiden HävLv 11 ja HävLv 13 komentajat!

Vuonna 1955-56 hankittiin vielä yhdeksän kaksipaikkaista D.H.115 Vampire Trainer Mk.55 konetta tehostamaan suihkuhävittäjäkoulutusta. Syyskuussa 1956 Luonetjärvelle saatiin Suomen lennostoista ensimmäinen kunnollinen kestopäällystetty kiitotie, niinpä Vampire kalusto siirrettiin vaiheittain sinne vuosina 1956-58.

Vampiret olivat varsin loogisia ja helppoja lennettäviä ja siirtyminen mm. Mersukalustoon tottuneille kävi suhteellisen helposti ( toisin kuin esim. myöhempi Gnat, joka suoritusarvoiltaan oli parempi, mutta aika kiikkerä lennettävä ). Vampiret poistettiin palveluskäytöstä vuonna 1965. Ilmailumuseoissa on nähtävinä VA-2 ja VT-9 Vantaalla, VT-8 Tikkakoskella.

Trumpeterin Vampire paketointi oli lievä pettymys. Osat olivat laadultaan kyllä kohtuullisia ja sopivuuskin melko hyvä, kittiä tosin tarvittiin muutamiin liitoksiin. Olin kyllä varautunut siihen että tässä paketoinnissa kaikki ei ole aivan kuin pitäisi, mutta yllätys "puutelistan" pituudesta kuitenkin yllätti.

Ensinnäkin rungon muototarkkuus ei aivan vastaa D.H.100 Vampiren muotoja. Nokka on hieman liian pitkä ja koko etu ja keskirunko on hieman liian matala, pitäisi olla hieman pulleampi. Tämän kyllä jo tiesinkin ja tyydyin olemassa oleviin muotoihin. Sen sijaan, ilmanottoaukot olivat väärin muotoillut ja siiven kärjen puolelle jäi ihmeellinen ulkonema. Ne kuitenkin pystyi vuolemaan sellaisiksi kuin ne jotakuinkin oli. Siipien ja rungon paneelisaumat eivät ole edes sinnepäinkään, mutta näillä mentiin.

Päälaskutelineiden pyörien vanteet eivät vastaa VA-5 koneessa käytettyjä, mutta tuon malliset olivat ainakin VA-1 koneessa, kenties jossakin toisessa myös. Antenneista ei ollut lainkaan mainintaa, lisäsin vasemman puolen peräsimeen ja siiven kärkeen alapuolelle sellaiset. Sama koski purjehdusvaloja, ne tein siipien kärkiin maalaamalla ja vasemman peräsinrungon nokkaan kirkkaasta valurangan palasesta. Lisäpolttoainesäiliöt saattoi asentaa tai jättää asentamatta…minä asensin. Painoja sai tuttuun tapaan lisätä nokkaan, nyt kyllä seisoo vakaasti kun tuli laitettua aika reilustikin.

Sisätiloihin oli Eduardin etsisarja erikseen hankittuna, samoin Suomi siirtokuvat Galdecalsin arkilta.

Lopputulos kuitenkin erehdyttävästi muistuttaa Vampirea ennemmin kuin mitään muuta konetta ;-)

Kommentit

Nätti Vampire Markulta, mukava historia ja rakentamisstoori myös. Harvemmin näitä saitilla näkyy, tärkeä palanen Ilmavoimiemme historiaa kuitenkin.
YT
Kalle
Juu, mutta miksei ole laitettu "Suomen ilmavoimat 100 vuotta" ryhmikseen?
Nätti vamppi täytyy myöntää . Eihän tuosta äkkiä noita vikoja löydä ,jos ei osaa katsoa .Omaan tein noita muokkauksia ja odottaa kaapin perukoilla inspistä .
Miten toi ryhmis liittyy mallin arviointiin 😉
Ville Siltanen kirjoitti:
Miten toi ryhmis liittyy mallin arviointiin 😉
Ei mitenkään, mutta kiva olisi saanut saada tämä sinnekkin, kun erittäin tiiviisti olisi sinne kuulunut.
AJ 27.12.2018 17:25 Vastaa lainauksella
Moi Markku, Kaikinpuolin nätti D.H.100 Vampire Mk.52 suko; sopisi todella hyvin "Suomen ilmavoimat 100 vuotta" ryhmikseen, kuten Mika edellä toteaa. Joka tapauksessa hieno Vampire suko. Parhain terveisin, AJ
Millä ja miten maalasit tuon hopeisen pinnan? Näyttää onnistuneelta. Vaikka sarja ehkä jättää toivomisen varaa kuvauksessa mainituilta kohdilta muodon puolesta, on malli minun silmääni erittäin hyvä tulkinta Vampiresta. Ja ei näitä tosiaan liikaa sivustolla ole, joten senkin puolesta hyvä lisäys!