Pienoismallit.net

Junkers Ju 88A-4

JK-260

ICM julkaisi ensimmäisen Ju 88 -sarjansa 2015 ja tämä on 2016 ilmestynyt A-4 -mallin paketointi.
1:48 -mittakaavaan on aikaisemmin saanut Ju 88:aa varteenotettavista vaihtoehdoista Dragonin mallia ja myöhemmin myös Revellin ja Hasegawan paketoimana. Revell on paketoinut myös tätä ICM:n sarjaa, joten kannattaa olla tarkkana kumman valmistajan muovit paketti sisältää. (Muita Ju 88 -sarjoja on ollut AMT:llä ja Hobbycraftilla)
ICM:n malli olisi muutamia mokia lukuunottamatta ihan kohtalaisen hyvä sarja. Tietysti sarjan voi rakennella kasaan ilman korjauksia, jos niistä ei välitä.

AIMS Models on listannut aika hyvin sarjan viat:
www.aimsmodels.co.uk/ICM_1-48_Ju_88_A-5_Review/icm_1-48_ju_88_a-5_review.html
Tässäkään ei tosin ole huomattu, että moottoripeltien alapuoliset patit ovat pyöreät, vaikka profiili on oikeasti kulmikas. En kuitenkaan lähtenyt korjaamaan vikaa, koska se olisi turhan työläs. Pyörien vanteet olivat myös mittakaava huomioiden naurettavan pelkistetyt, joten nikkaroin ne muovilevystä paremmiksi. Sarjan pyörät esittävät myös A-1 -mallin pyöriä, joten ne ovat halkaisijaltaan noin millin liian pienet, mutta en antanut sen häiritä. Laskutelineen sivutuki oli myös tuplasti liian paksu ja korotin telineen pituutta iskunvaimenninosan kohdalta.
Sarjan VS-11 -potkurit olivat myös kummalliset lankut, joten höyläsin ja hioin lapojen profiilit terävimmiksi ja ohuemmiksi reunoiltaan. Rungon ja siipien saumoissa oli myös kittaamista ja hiomista aivan riittävästi.
Mallista puuttuu uppoviivotuksia, mm. rungon pommiluukkujen saranalinja puuttuu kokonaan.
Sarjaan kuuluvat myös moottorit ja ne on pakko rakentaa moottorikehtojen sisään, muuten pellityksiä ja pakoputkia ei voi kasata paikoilleen.

Lähtökohdiltaan Dragonin malli lienee parempi kuin ICM:n, mutta tästäkin saa kelvollisen, jos haluaa nähdä vaivaa.

Malli on maalattu Tamiyan ja Xtracolorin maaleilla. Vanhennukset ja muut efektit öljyväreillä.
Lakkaus tehty MRP:n mattalakalla. Radioantennivaijeri EZ-lankaa.
Siirtokuvat ovat SBS:n arkilta ja lisäsyövyteosat Eduardin Zoom -setti.

Mallin esikuvana on Suomen Ilmavoimien yksilö JK-260 keväällä 1944. Se oli ensimmäinen Ju 88, johon maalattiin musta-vihreä-vaaleansininen standardimaalauskaavio himmennetyin kansallisuustunnuksin.
Koneen miehistö eksyi 6. lokakuuta pommituslennolla Rovaniemelle huonossa säässä ja teki lopulta polttoaineen loputtua pakkolaskun järveen 100km Leningradin eteläpuolelle. Ainoastaan koneen ohjaaja luutnantti Bernhard Lappalainen selvisi pakkolaskusta hengissä, muu miehistö hukkui. Lappalainen palautettiin Suomeen marraskuussa 1944.

Olen kohtalaisen tyytyväinen lopputulokseen, vinyylisten kuomumaskien liima oli niin voimakas, että onnistuin tekemään jälkiä kuomuun. En suosittele ainakaan puolalaisen Pmaskin vinyylimaskeja. Myös rungon oikean alapuolen väriraja jäi liian alas.

Kommentit

Hienosti tehty malli, Hieman olen eri mieltä noista "pehmeästi" toteutetuista värirajoista ylä- ja alapinnan väleillä. Mielestäni niiden tulee olla terävät. (katsokaa kuvareferenssit)

Lisäksi semmoinen kysymys:
"Ainoastaan koneen ohjaaja luutnantti Bernhard Lappalainen selvisi pakkolaskusta hengissä, muu miehistö hukkui. Lappalainen palautettiin Suomeen Marraskuussa 1944"

Oliko kenties sukua?
Toteutin maalauksen maskien avulla. Joissain kohdin raja on kieltämättä liian pehmeä; kuten nokan alapuolella, mutta eivät ne aivan terävätkään ole joka paikassa (referenssit on katseltu juu).
Ei tietääkseni ole sukua, ainakaan läheistä.
Kiitos kommentista.
Mykistävän hieno esitys! Kiitos tästä. 5/5
Onpa jälleen kerran upea tuotos Antin pajalta! Kuvissa on niin paljon tutkittavaa… Kokonaisuus on todella upea, joskin hieman tuo nokka-alueen väriraja silmään käy. Mutta kyseessä kuitenkin varsin pieni ongelma.
Pidän!
Hienoa vakaata työtähän tässä jälleen Antti on tehnyt. Mielestäni ei kuitenkaan parhaita mallejasi. Jos vaikkapa vertaa tähän todella upeaan Brewsteriin: www.pienoismallit.net/galleria/malli_13933/ niin kauas jälkeen jää tämä leko. Värirajoista jo tuli kommenttia. Ohjaamokuomun peltiosien maalaus myös pistää silmään. No, varmaan tästä kommentistani saan vihat niskoilleni, mutta halusin arviossani olla subjektiivisen rehellinen. Siksi vain 3,5p.

YT
Kalle
Kalle Korkala kirjoitti:
Hienoa vakaata työtähän tässä jälleen Antti on tehnyt. Mielestäni ei kuitenkaan parhaita mallejasi. Jos vaikkapa vertaa tähän todella upeaan Brewsteriin: www.pienoismallit.net/galleria/malli_13933/ niin kauas jälkeen jää tämä leko. Värirajoista jo tuli kommenttia. Ohjaamokuomun peltiosien maalaus myös pistää silmään. No, varmaan tästä kommentistani saan vihat niskoilleni, mutta halusin arviossani olla subjektiivisen rehellinen. Siksi vain 3,5p.

YT
Kalle
Kiitos kommenteista, kritiikkiä varten tämä galleria kai onkin? Brewsterin nikkaroinnissa meni viitisen vuotta ja suurin osa osista on tehty itse ja tämä JK on taas lähes suoraan laatikosta, joten näitä kahta projektia ei kannata verrata toisiinsa :)
Kuomun kanssa oli tosiaan ongelmia kun maskiteipit jämähtivät siihen kiinni ja irrotusprojektissa tuli naarmuja myös raameihin. Sain osan korjausmaalattua, mutta lähikuvat paljastavat armottomasti epätäydellisen korjauksen :)
Mallin myös livenä nähneenä täytyy sanoa että en minä ainakaan huomannut mainittavia epätarkkuuksia lasien raamien maalauksessa, olisi varmaan pitänyt olla suurennuslasi mukana ;-). Päinvastoin…näin hienosti tehdyn mallin jossa paljon yksityiskohtia mitä suoraan laatikosta tehtynä ei olisi. Etenkin nuo laskutelineet / pyörät ovat todella näyttävän näköiset, kuin aidossa koneessa. Samoin myös koko koneen yleisilme maalauksineen. Hienoa työtä ja hieno malli!
Kiitos Markku!
Upea on. Silmään pistää nuo moottorien alla olevien ulokkeiden pyöreys, kuten mainitsitkin. (muttei se näin komiassa haitaa)
Hitsi, voi hitsin hitsi. Kunpa minäkin joskus.
On ilo todeta, että olen kateellinen taidoillesi, asioiden selvittelemisiin, työn tarkkuuteen ja kaikkeen muuhunkin.
Minua ei nuo värirajat pauka silmille, eikä muukaan mistä on kirjoitettu, koska kokonaisuutena tätä ihastelen. Tietenkin yksityiskohtia tulee tiirailtua tarkkaankin, koska ne antaa eloa ja jopa ihmetystä mallille.
Komppaan myös Kamppis Tuomoa tuossa yllä.

Hep ammattimies, Hep ammattimies laaleskeli aekoenaan Pakaris Esa..
Upea Junkers!
Kiitosta paljon!
AJ 17.11.2018 15:09 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Yllä olevia kehuja kompaten, upeaa laatutyötäsi. Kaikinpuolin hieno Suomi-Junkers Ju 88A-4; ei niilityksiä, eikä narinoita, ainoastaan kehuja. Kilpailee aivan varmasti viikon mallin nimityksestä.

Tykkään noista pienistä extradetaileista, jotka lisäsit malliin; taidan apinoida sinua, kun joskus saan oman 1/48 Junnun työn alle - melko sama ICM:n Ju 88A-4 tosin Revellin paketoimana, joka ilmeisesti lienee parempi? kuin ICM:n alkuperäinen sisältäen osia A-5:stä, A-4:stä ja A-10:stä…
www.hyperscale.com/2017/reviews/kits/revell03935reviewjh_1.htm
kitchecker.com/reviews_2017_3/revell_03935.htm
www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Revell/Rev_Ju88A-4_48_ICM/Rev_Junkers_Ju88A-4.html
www.tapatalk.com/groups/revellations/1-48-junkers-ju88-a-4-t2093.html#new

Joka tapauksessa loistava Suomi-Junkers Ju 88A-4 lekomalli. Huipputyötä! Parhain terveisin, AJ

PS Miltä osin lähtökohdiltaan Dragonin Junkers Ju 88 sarja on parempi kuin ICM:n?
Lopputuloksesta näkee, että aikaa ja työtä on tähän malliin mennyt. Maltillinen viimeistely/vanhentaminen on piste iin päälle. Edellisten kommentoijien kehuja jatkaen.

E-P
AJ kirjoitti:
PS Miltä osin lähtökohdiltaan Dragonin Junkers Ju 88 sarja on parempi kuin ICM:n?
Kiitos AJ! Minulla ei ole juuri tuota Ju 88A-4 -paketointia, mutta siinä on ainakin paremmat potkurit, laskutelineet pyörineen ja ohjaamon lattiarakenne lienee myös lähempänä oikeata. Samoin uppoviivoitus on täydellisempi. ICM:n sarjaan saa jo korjaavat osat, mutta hinta ainakin tuplaantuu.
Taidolla toteutettu Ju-88. Kiinnostava myös lukea mitä muutoksia olet tehnyt malliin. Omaan silmään tässä on kaikki kohdallaan, ja myöskään minun silmääni eivät värirajat satu. Camo näyttää itseasiassa tosi hyvälle. Thumbs up!
Vilpittömät onnittelut Viikon Malli -palkinnosta!
YT
Kalle
Onnea, meni titteli oikealle mallille.
Kiitos!
Onnittelut hienosta viikon mallista!

yt.
MK
Onnittelut !
Onnittelut! Osoite oikea!!

yst.terv.Seppo V
Onnea viikon mallista, oikeaan osoitteeseen meni!
Junkers on vaan todella upea kone ja osaavissa käsissä siitä tuli vieläkin upeampi.
Kiitokset!
Juha Savola 30.11.2018 16:51 Vastaa lainauksella
Onnea viikon mallista!
AJ 1.12.2018 20:01 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Onnittelut ansaitusta viikon mallista!