Pienoismallit.net

Focke-Wulf 190A-4

Kapteeni Hans ”Fips” Philipp, Krasnovardeisk tammikuussa 1943

Malli on kapteeni Hans ”Fips” Philippin (17.3.1917- 8.10.1943, nimitettiin everstiluutnantiksi viikko ennen kaatumistaan) A-4 tammikuulta 1943 Krasnovardeiskissä. Philipp saavutti 206 vahvistettua ilmavoittoa ollen kaikkien aikojen ässärankingissa jaetulla sijalla 12 Walter Schuckin kanssa. Hän johti JG 54:n laivueita 4 ja 1. 17.3.1943 hän saavutti toisena lentäjänä maailmassa Hermann Grafin ohella 200:n ilmavoiton rajan. 1.4.1943 hänet nimitettiin JG 1:n komentajaksi. 8.10.1943 Philipp lähti Fw 190A-6:llaan (”Punainen kuutonen”, W.nr. 530407) torjumaan Lentävien Linnoitusten hyökkäystä Bremeniin. Kohteena olleen B-17 koneen taka-ampuja sai hänen Fockeensa osumia, jonka jälkeen saattohävittäjänä lentänyt Robert S. Johnson P-47 Thunderboltillaan osui fataalisti Philippin koneeseen. Hän yritti tuoda vaurioituneen Fockensa kentälle mutta joutui hyppäämään n. 50 metrin korkeudella, varjo ei ehtinyt aueta ja Philipp sai surmansa.

Neljä päivää ennen kaatumistaan hän kirjoitti toiselle kuuluisalle ässälle, Hannes Trautloftille:
”Lentäminen parinkymmenen venäläishävittäjän tai jopa Spitfiren pariin voi olla jännittävää, jopa hauskaa. Mutta kun syöksyt 40 Lentävän Linnoituksen keskelle, jotka kaikki yrittävät ampua sinut alas, kaikki tekemäsi synnit rävähtävät silmillesi. Ja kun olet voittanut tämän tunteen, tulee vielä vaikeammaksi kannustaa laivueen jokainen pilotti aina nuorimpaan tulijaan saakka, tekemään samoin.”

Moottoripelleissä oleva tunnus oli JG 54:n symboli. Vihreä sydän taas kuului JG 54:n laivueelle 1. Taiteilijan vapaudella lisäsin vasemman puolen sydämen viereen tuon pääkallon sääriluineen, on sen verran räyhäkkään näköinen. Alkujaan se kuului Fw. Rudolf Eiselen 190A-4:een.

Eduardin sarja on erinomaista uutta valua, jossa vanhan valun sovitusongelmat on korjattu. Valuihin on lisätty myös paljon hienoja yksityiskohtia; niittisyvennykset ja paneelirajat. Ohjaamon etsisarja on myös erinomainen. Vanhaan valuun verrattuna hinta on hieman noussut (Kuivalaisella 30e), mutta parannuksien puitteissa suosittelen sarjaa lämpimästi.

Kommentit

Hienosti olet Kalle onnistunut tämän Eduardin Focken kanssa. Omasta kokemuksesta myös tiedän että Eduardin uudemman tuotannon laatu on pääosin hyvää ja niitä on mukava rakennella.

Mukava nähdä myös tällaisia poikkeavia maalauksia…Saksalaisilla taisi olla aikamoinen värikirjo näiden maalauksien suhteen, samoin on merkintöjen kohdalla. Suomalaisen mallin kun rakentaa niin useimmiten on tyytyminen siihen samaan vihreä/mustaan camoon itärintamatunnuksineen. Hieno malli joka tapauksessa…kelpaa esitellä! Mukava myös tuo tarina koneen lentäjästä.
Kiitos Markku!
Jotenkin tuo Focke Wulf 190 A-malli on muodoiltaan jo lapsesta saakka ollut mieltäni lähellä. Nyt onkin seuraavaksi työn alla Hermann Grafin A-5 "sirkuscamossa".
YT
Kalle
Kimmo K. 13.11.2018 22:11 Vastaa lainauksella
Hieno Focke! Tämä on jo toinen talvi-camoon tehty lekomalli sinulta putkeen. Sen vuoksi tätä tulee verranneeksi erinomaiseen Mersu-malliisi. Jollaintapaa Mersun maalipinta säistyksineen näyttää minun silmään uskottavammalta. Käytitkö eri maaleja, lakkaa tai litkuja? Näyttävä malli joka tapauksessa tämäkin!
Kiitos Kimmo!
Tämän tein aika lailla samaan aikaan tuon talvi-Mersun kanssa. Pintakäsittely on exact sama, eli sama mattavalkoinen, Humbrolin Rust Wash ja kaiken päälle mattalakka.
YT
Kalle
AJ 17.11.2018 14:39 Vastaa lainauksella
Moi Kalle, Mainiosti onnistunut kapteeni Hans ”Fips” Philippin A-4 tammikuulta 1943 Krasnovardeiskissä. Ei mitään nillityksiä ja narinoita, ainoastaan kehuja. Erinomainen taustoitus. Mielestäni talvicamo on vallan mainiosti onnistunut. Tämäkin lekomallisi voisi aivan hyvin olla viikon malli. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!
YT
Kalle
Terve Kalle! Näyttävän mallin olet rakentanut. Viimeistelykin on onnistunut valkoisesta väristä huolimatta. No, ainakin minulle valkoinen on haastava sävy. Vanhennus on ihan onnistunutta. Toisaalta, alkuperäinen väri voisi pilkahtaa paikoitellen väliaikaisen valkoisen alta. Edellyttäen tietysti että valkoinen kuvaa jo pitempään pinnassa ollutta väliaikaista väriä. Tämä meni nyt makuasioiden puolelle, Hieno Butcher Bird.

E-p
Kiitos E-P!
YT
Kalle
Onpa hieno FW.Onko mekaanikko juuri vaihtanut potkurin lavat,ne kovin kulumattomat nyt.Ehkä muutaman lentotunnin ja taistelun tuoksinan jälkeen niihinkin ilmestyy pientä kulumaa? Upea malli.
Kiitos Teppo!
YT
Kalle
Hieno malli Fw:stä! Talvicamo on erityisen onnistunut!

yst.terv. Seppo V
Kiitos Seppo!
YT
Kalle
Upee lopputulos Fockessa! Talvicamo sopii tähän paremmin, kuin hyvin.
Kiitos Jean!
YT
Kalle