Pienoismallit.net

P-47d Thunderbolt

Maalaus

Maalasin koko mallin ensin UMP:n harmaalla primerilla, jonka jälkeen maalasin invaasioraitojen pohjat valkoisella. maalasin myös muut valkoiset alueet etukäteen ja peitin ne maskiteipillä.

Seuraavaksi vuorossa oli tämän vaiheen turhauttavin osuus, eli invaasioraitojen teippaaminen. Vaikeinta oli saada raidat suoriksi, koska mallin pinnalla ei ollut tasaisia niittirivejä joista ottaa mallia. Teippaamisessa kuluikin suurin osa tämän vaiheen ajasta.

Matkan varrella tuli muutoksia suunnitelmiin ja päätin maalata koko mallin gunzen mustalla pohjavärillä, jonka päälle maalasin black basing tekniikalla olive drab/neutral grey värikaavion. Olive drab värisävyksi päädyin käyttämään Gunzen h304 USAF olivedrab (FS34087) väriä. Minulla ei ollut valmista neutral grey värisävyä, joten sekoittelin sen silmämääräisesti lisäämällä hieman valkoista Tamiyan xf-53 väriin. Vaikka Tamiyan xf-53 värisävy on nimeltään neutral grey niin värisävy on liian tumma eikä sovellu tähän tarkoitukseen suoraan purkista.

Seuraavaksi oli jännittävin vaihe, eli teippien poistaminen. Sain huokaista helpotuksesta, koska raidat onnistuivat vähintäänkin tyydyttävästi. Täydelliset ne eivät kuitenkaan ole, mutta tuskimpa alkuperäisen koneenkaan raidat olivat aivan viivasuorat. Muutamissa kohdissa oli hieman overspraytä, mutta sen saa helposti korjattua valkoisella vesivärikynällä. Teippasin ja maalasin pyöräkuilut sekä siivekkeiden syvennykset Tamiyan xf-4 yellow green värisävyllä. Lopuksi vielä maalasin yhden pyrstön paneeleista referenssien mukaan punaiseksi.

Seuraavaksi vuorossa on lakkausta, siirtokuvia ja säistämistä!

Kommentit

Kimmo K. 16.1.2019 14:47 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen blogi - tätä on kiva seurata!

Koneen merkintöjen teko maalaamalla siirtokuvien käytön sijaan on usein työlästä (ei välttämättä vaikeaa), mutta palkitsevaa. Kuten mainitsitkin, raidat näyttävät hyvältä. Laitathan jatkossa myös jonkin lähikuvan.