Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf-109E-3 PeilG IV Gerät

Kohtilentolaite päivähävittäjässä.

Hasegawan "antiikkinen" malli ja Owl modelsin konversiosetti. Verestin muistoja vanhalla Hasen mallilla, koska sellainen oli hyllyssä puolivalmiina ja lisäksi, kun töistä löytyi vielä Owl modelsin PeilG IV Gerät-konversiosetti niin valmis ideahan siitä syntyi.

Mallin lakkaus tuotti ongelmia, kun Migin Lucky-lakka pisaroitui mallin pintaa joten jouduin pyyhkimään kaiken pois ja lakkaamaan sen uudestaan Xtracryclisin lakalla. Sitä ohensin Lifecolorin ohentimeilla ja Vallejon Flow Improverilla joten sain nekin lakat toimimaan.

Malli on maalattu Lifecolorin ja Xtracrylicsin maaleilla ja säistämiseen on käytetty pääosin Migin ja AK:n vanhennuslitkuja ja -mömmöjä.

Jätin tarkoituksella maalauspinnan monotoniseksi, koska aikaisemmissa sirpalekuviomaalauskokeilussa on ollut vaikea saa pinta näyttämään hyvältä joten päädyin nyt perusratkaisuun.

Kommentit

Jälleen hieno leko Antilta! Eritoten pintakäsittely on erittäin onnistunut.
YT
Kalle
Erikoisen näköinen.

Internetin syövereistä tietoa tai spekulointia: Masiina on Herbert Ihlefeldin kone LG2:ssa Unkarissa huhtikuussa 1941, matkalla Balkanille. Kone on kuulunut aiemmin ainakin JG52:lle mistä on jäänyt tunnus vasemmalle kyljelle. Kone on ehkä ollut myös yöhävittäjä, siltä komennukselta olisi peräisin vaaleanharmaa kuviointi siivissä. Toisaalta, tämä on ristiriitaista… tuohon aikaan Luftwaffe luotti yöllä mustaan, ja vaaleat harmaat tulivat myöhemmin, joskus 1943.

Mitäpä tuota moittimaan, siistiä mallia. Oikein nätti.
Mielenkiintoinen malli, ilmeisesti muutoksia on ainakin tuo (antenni)kupu pohjassa? Maalauskaavio on hieno ja hyvin onnistunut.
Kiitos kommenteista!

Janne. Kyseessä oli tämän näköinen kupu: www.tapatalk.com…geproxy.php?url=http://i120.photobucket.com/albums/o163/deMichu/PeilG4.jpg