Pienoismallit.net

T-26A, R-83

3.k/Panssarivaunupataljoona, Itä-Karjala, syksy 1941

Hobby Bossin malli lisättynä Mr Modellbaun telapyörillä, sarjan omat oli vanhempaa mallia, etummaisia lukuunottamatta esikuvassa ilmeisesti oli uudemman malliset rullat. Muita muutoksia hitsisaumojen teko torneihin ja niitityksien poisto osittain, kuvissa näkyy tornien alaosissa niitit ja yläosissa taas hitsisaumat, myös taistelutilan etulevyn niittijako meni uusiksi, tein myös johtopyöriin vahvikkeet muovilevystä sekä vetovaijerin sakkeleineen kuparilangasta ja muovitangosta.Rungon etulevyssä on kaksi paikkalappua, ilmeisesti levy on läpäisty noista kohtaa ja reiät on paikattu hitsaamalla päälle lätkät, ne tein muovilevystä. Lokasuojien varustelaatikot on Zvezdan sarjasta, Hobby Bossin loota oli eri mallinen jota en lähtenyt muokkaamaan, lapio on sarjan omasta muokattu kotimaisen näköiseksi, lisäsin vielä pätkän messinkiketjua ja varajousikimpun sekä pari telakenkää.
Vaunumies on Miniartin venäläisestä muuteltu, nahkakypärä on saman valmistajan Suomi-figuurisarjasta, käsivarsien asentoja muutin hieman ja tein toisen rintataskun Green Stuff-kitistä. Siirtokuvat otin Star Decalsin T-26 arkilta.
Malli on maalattu Tamiyan akryyleilla ruiskulla, figuuri Vallejon maaleilla siveltimillä.
Pintakäsittelyyn käytin AK:n ja Migin valmislitkuja sekä pastellijauhoa ja joitain maanvärisiä pigmenttijauheita.
Alusta on eristelevyä, maastonpohja seinätasoitetta joka on maalattu akryyleilla eri sävyillä, ruoho on AK:n ja pitemmät, kuivuneita horsmia yms kuvaavat Japanilaisen M.S Modelsin tuotantoa. Ruohikkoon kuivasivelin keltaista ja vähän vihreää, tuomaan eloa, horsman varsiin käytin ruskeaa litkua.

Kiitos hitaan työtahtini tämän valmiiksi saattamiseen meni aika tarkkaan tasan 2 kuukautta, itse malli on helppo rakennettava, tosin jos haluaa sotien aikaisen vaunun, joutuu joitakin muutostöitä tekemään myös venäläisiin, ei pelkästään suomalaisiin.
Muuten kyllä laatikosta löytyy kaikki tarvittava, muutama etsiosa ja irtotelat, jotka muistuttaa erehdyttävästi Model Kastenin vastaavia, tosin näitä joutui paikka paikoin siistimään enemmän.

Ensimmäinen Suomi-aiheinen malli minulle sitten 90-luvun alun (Italeri/Dragon T-72), olen itse tähän suht tyytyväinen, aina jotain parannettavaa jää seuraavaan ja toivottavasti parannusta myös tapahtuu…:-)

Kommentit

Kyllä hieno on. Alusta ja figu täydentävät kokonaisuuden.
Matti M 7.11.2018 20:52 Vastaa lainauksella
Kiitos.
Tosiian kokonaisuus on loistava,varsinkin figuri tuo loistavan lisän tuohon malliin.
Perskule kun on hieno! Niinpaljon katsottavaa ja tutkittavaa noissa kuvissa. Todella upean kokonaisuuden olet tehnyt! PIDÄN!!!
Matti M 8.11.2018 15:46 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista Eerik ja Petri.
Mixa Aho 8.11.2018 16:35 Vastaa lainauksella
Oikein mainio malli, maalipinta näyttää mukavan elävältä. Kuvissa on kivasti sellaista matalalta paistavan syysauringon kellertävyyttä.

Harmillisesti yksi kansallisuustunnus on lipsahtanut väärälle kantille.

Milloinkohan T-26:iin alettiin asentaa puskureita. Vuoden 1941 SA-Kuvista en äkkiseltään löytänyt kuvaa, jossa puskuri näkyisi, Vickerseissä se on tällöin ollut.
Matti M 8.11.2018 16:57 Vastaa lainauksella
Kiitos. Niinpä muuten onkin, puoli kierrosta myötäpäivään niin olisi oikein, nyt se on kyllä myöhäistä…
Epäilen että puskurit asennettiin asemasotavaiheen aikana, aikaa siihen ainakin olisi ollut, mulle on jäänyt arvoitukseksi noitten vaunujen kansivarustus, näyttää olevan monta eri variaatiota, tuliko yhtenäisyys vasta sodan jälkeen?
Tämän mallin kohdalla vedin sen hatusta kun kuvia ei ollut saatavalla.
Hyvin luultavasti jossain suuremmassa huoltovaiheessa vuosina loppuvuodella 1941-1942, koska valokuvassa keväällä 1942 noita oli ainakin 3/I:Ps.pr:n vaunuissa.
Kesällä 1942 toisessa kuvassa noita on kaikissa vaunuissa 1/I/Ps.P:n ja 2/I/Ps:n.Pr/n vaunuissa.