Pienoismallit.net

Boulton Paul Defiant

Heinäkuu 1940

Toista maailmansotaa edeltäneen logiikan epäonnistunut tuote. Kaksimoottoriset pommittajat olivat 1930-luvulla usein nopeampia kuin yksimoottoriset hävittäjät. Tästä seurasi oletus, että pommittajilla ei olisi saattohävittäjiä ja ne siis pystyisi ampumaan näppärästi alas koneen sivulla tai alla lentävästä ampumollisesta hävittäjästä. Tosin se ei minulle aivan auennut, miten raskas yksimoottorinen hävittäjä voisi olla nopeampi kuin kevyempi samanlainen ilman toista miehistön jäsentä. Lisäksi ampumo näyttää suurelta ilmavastukselta.

Kevyellä otteella ja rauhalliseen tahtiin rakennettu malli. Ei ehkä kaikkein innostavin, mutta tulipa tehtyä. Melko ongelmaton kasattava. Huomasin hieman liian myöhään (siis nyt), että Airfixin valmiisti litistämät ja akselireiältään epäsymmetriset renkaat istuvat väärässä kulmassa -- taisi mennä vasen ja oikea sekaisin tuossakin kohdassa. Paistaa ikävästi silmään sivukuvista.

RAF 100 -vuotta ryhmärakentelun mallini, tosin mallikansiota ei ollut valikoimissa. Päivitän, kun on kunnossa.

Kommentit

Ihan kiva ja hillitty säistäminen plussaa.
Perussiisti malli varsin vekkulista hävittäjäkonseptista.

Valokuvien kova valaistus hieman latistaa mallin ilmettä. Uskon, että luonnossa malli on sävykkäämpi.

Pieni tarkennus lentokoneen nimeä koskien: Boulton Paul Defiant

(Jotta hakukoneet löytävät paremmin mallisi) :)
AJ 3.11.2018 14:54 Vastaa lainauksella
Moi Pasi, Kaikinpuolin kiva pikkuskaalan Boulton Paul Defiant ja kuten hyvin kirjoitit, epäonnistuneen logiikan tuote. Epäonnistuneen logiikan tuotteesta huolimatta, onnistunut lekomalli siitä. Hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Kiitos. Ja korjataanpa samalla nimi oikeaksi.