Pienoismallit.net

Tykkipursi

Takatykkiportti ja peräsin

Kuten jo on mainittu myös tykkisluupin perä piti avata perätykin ampuma-alaa varten. Samalla täytyi osa peräsimestä poistaa tykin tieltä.
Chapmanin piirroksessa ei mekanismeista tarkempaa selitystä ole, joten niiden suunnittelu jäi jälleen telakoille. Jonkun verran apua sai sen aikaisista maalauksista ja piirroksista. Suurin osa toteutuksesta jäi kuitenkin eläkeläistelakan henkilökunnan päättelyn varaan.
Palanen perästä oli sahattu jo aikaisemmin irti. Nyt se saranoitiin samoin kuin etuporttikin 0,5mm:n pellistä ja 1mm:n langasta tehdyin saranoin. Alareunaan tuli ohjaustappi, joka lukitsee portin oikealle kohdalle. Koska porttiin kohdistuu peräsimen paine, sen lukitus täytyi varmistaa järein salvoin kummaltakin puolelta (silmukat ja salvat 1mm:n langasta - siis todellisuudessa 40mm). Portin saumat on myös peitetty laudoin. Portin yläosa on vahvistettu kahdella "lankkukerroksella", koska siihen kiinnittyvät salpojen rautasilmut. Porttiin kiinnittyy myös peräsimen ylimmäinen sarana, joten portti oli kovin tärkeä ja arka osa tässä sluuppimallissa. Suurin osa tykkisluupeista tehtiinkin peräpeilillisinä, jolloin rakenteesta tuli kestävämpi.
Peräsin on tehty 3mm:n vanerista (siis todellisuudessa 120mm) ja se on saranoitu kolmesta kohtaa runkoon 0,5mm:n pellistä ja 1mm:n tapeista tehdyin saranoin. Ylin neljäs sarana kiinnittyy siis takaporttiin. Saranat on kiinnitetty sekä runkoon että peräsimeen epoksiliimalla ja messinkinauloilla. Takaportin alareunan kohdalta peräsin on katkaistavissa. Katkaisukohdassa on kaksi ohjaustappia ja 0,5 pellistä tehty reunus, jotka varmistavat kääntökestävyyden. Reunuksen ja peräsimen alaosan läpi menee varmistussokka, joka varmistaa ettei yläosa nouse kesken purjehduksen irti. Peräsimen alaosan yläreunan läpi mene myös poikkirauta, johon kiinnittyvät köydet, joilla peräsintä voitiin kääntää, kun peräportti ja peräsimen yläosa oli poistettu (Toki alusta ohjailtiin myös soutamalla.). Peräsinpinna on muotoiltu tammesta, ja se kiinnittyy peräsimeen coctailtikusta (2mm) tehdyllä tapilla.
Tässä vaiheessa kaikki osat ovat vielä hieman viimeistelemättömiä, koska rakentaminen jatkuu ja liimatahroja yms. voi tulla. Samoin kaikki köydet puuttuvat vielä.

Kommentit

Hieno juttu että teet noista saranoista toimivia. Itse olen mallaillut niistä vaan staattisia, mutta jälkeenpäin on kaduttanut.
Kiitos kommentista, Matti.
Tarkoitus on tehdä sluuppimallista sellainen, että siitä käy ilmi nuo Chapmanin kuningasideat: Isot tykit, jotka voitiin pienessä aluksessa laskea alas painopisteen takia. Mastot voitiin kaataa alas, kun niitä ei tarvittu. Alus oli matalasyväyksinen ja helpposoutuinen, jotta sillä pääsi joka paikkaan saaristossa (esim. tukemaan maajoukkoja). Alus oli kapea ja matala, jotta se tarjoaisi mahdollisimman pienen maalin taistelutilanteessa.
Jotta em. asiat kävisi ilmi mallista, täytyy siis tehdä "lelulaiva", jossa on paljon liikkuvia osia. En myöskään pyri viimeistelemään mallia liian "hienoksi", jotta tuon aikaisen pikavalmistustelakan vaikutelma säilyisi. Teen mallin niin Chapmanin 1789-piirroksen mukaan kuin pystyn - myös siihen liittyvine ihmeellisyyksineen (etten sanoisi virheineen). Ne saa sitten katselijat itse huomata.
No,nih!.Siehän oletkin edistynyt jo pitkälle ja todella mielenkiintoinen peräsin.(meillä edelleen kirkkovene työnalla ja onkin uskomattoman työläs ja pölyinen projekti).

Niin tuo peräsin mietityttää,Chapman olikin aivan mestarillinen kokeilija ja ensimmäisen kerran näen miltä tuo näyttää.

Vuonna 1998 näin oikeita Chapmanin käsin tekemiä piirustuksia Karlskronassa puuvilla hanskat räpylöissäni ja ihmettelin tosiaan voivatko nuo sen ideat olla toimivia?.Kun ajattelee käytäntöä ja tuota tykin rekyyliä,sitä väkisinkin miettii et,lentääkö samalla saranat taivaan tuuliin peräsimen yläosan kanssa kun laukaus ammutaan.Vaikka se siinä sivulla onkin ja toisekseen peräsin on jatkuvasti veden liikkeen vaikutuksessa.

No,yksi varma Chapmanin virheellisten piirustuksien seuraus on Hylkypuistossa Helsingin edustalla.Kronprins Gustav Adolfissa (upposi 1788),oli isonmaston rustivantit aivan liian edessä,eikä laiva totellut peräsintä navakassa tuulenpuuskassa KGA ajautui karille ja venäläiset pääsivät valtaamaan sekä polttamaan aluksen.

.On muuten vielä kolmaskin Tykkisluuppi tyyppi,siinä on tykki perässä pyörineen ja laskusiltoineen vuodelta 1775 jossa oli kunkku mukana ampumassa ja josta tykkäsi niin että ylensi Chapmanin Everstiluutnantiksi siltä seisomalta.

Jospa päästään mekin jo takaisin tuohon Chapmanin ihmeelliseen maailmaan jo tuossa ensiviikon aikana ,kun saadaan tuo kirkkoruuhi pois käsistä(airot vielä ja vähän muutakin).

T.Marko ja Anne.
Katselin kirkkovene projektianne Instassa. Melkoinen työmaa. Tervetuloa Chapman-ympyröihin, kunhan ehditte.

Kun rakentelin tätä suippuperäisen sluupin perää, mietin kanssa, että onpa melkoisen haavoittuva kohta tuo peräporttiin kiinnittyvä katkaistava peräsin. Kun peräportti on auki ja peräsin katkaistu, toimikohan köysiohjattu peräsin???
Onko teidän versiossa tykkiportti peräsimen vieressä vai katkaistaanko siinäkin peräsin ammuttaessa?

Muuten mörssäribarkassissakin oli peräpeilissä luukku peräkannen mahdollista tykkiä varten. Siinä oli katkaistava peräsin, jos tykki oli mukana. Tykkibarkassissakin, jossa tykki ampui perään päin, oli katkaistava peräsin. Tuntui olevan Chapmanin mielirakenne.

t. Kaitsu
Kirkkovenetyömaa on kuvissakin juuri sellainen kuin se on.Heh,olen ihmetellytkin monien muiden laivamallareiden kiilloitettuja kuvia.Ei pölyn tai lastun hitustakaan missään.Oikeita "tuunattuja" kuvia.Me ei enää edes viitsitä tehdä mieletöntä siivous/kiilloitusta kuvien eteen,kun ei se tunnu pitkässä juoksussa missään.Eri asia on lopputulos joka kuvataan sitten erikseen eri ympäristössä.

Tuossa meidän Sluupissa on irroitettava peräsin,ammuttaessa miehistö ohjasi airoilla.Perässä on puolikas nostettavissa ja samalla peräsin vain nostettiin pois.Kun siirryttiin purjehdustilaan sama toisinpäin ja tuo keulaportti on vielä hakusessa.Ehrensvärd seura tekee parasta aikaa tutkimustyötä,että nousiko portti ylös vai laskettiinko alaspäin.Eronahan meidän sluupeissa on paitsi muoto,niin myös leveys.Tämä on tätä Chapmanin lystikästä maailmaa:).

.Eikun nyt sahaamaan airoja,tilasin kuopiosta Laakerikauppiaalta 13mm leveät terät ja pääsen nyt koe ajamaan ne.

Oikein himottaa päästä painamaan starttinappulaa..khi khi khii…

T.Marko ja Anne