Pienoismallit.net

Tykkipursi

Rungon muokkausta

Kun laudoitus oli valmis, oli aika irrottaa tykkiporttien palaset keulasta ja perästä. Se onnistui hyvin Dremelin katkaisulaikalla. Sitten tein tykkiporttien laudoitukset valmiiksi. Itse porttipalaset saranoidaan myöhemmin.
Kun laudoitus oli karkeasti hiottu, rungon sisäosa vuorattiin dispersioliimalla ("maitoliima") ja kertakäyttöliinalla. Tämä sen takia, ettei runko vuosien saatossa ala halkeilla.
Sitten vuorossa oli kittaus. Käytin kittaukseen Plastic Paddingin kemiallista puuta. Se on puun väristä, helppoa hioa ja kuivuu jopa joskus liiankin nopeasti. Sillä saa peittoon laudoituksen "mokat" ja kuivuessaan se hieman kutistuu, jolloin lautojen raot jäävät pikkuisen näkyviin. Näin ei laudoituksesta tule lasikuituveneen näköistä vaan aito laudoitus erottuu hyvin.
Vielä mastojen tuet piti liimata paikoilleen. Mastothan eivät ole Chapmanin piirustuksen mukaan aluksen keskilinjalla, koska niitä kaadettaessa, ne eivät saaneet tulla tykistön tielle. Mastojen kaatosysteemi on vielä hieman tutkimuksen ja mietinnän alla, mutta palaan siihen seuraavissa merkinnöissä.

Kommentit

Tuota Plastic Paddingin puukittiä vois kokeilla. Lienee tosiaan helppoa hioa. Toistaiseksi olen sekoittanut omat kittini epoksista ja mikropalloista, ja lisännyt siihen joskus metanolia, joka saa sen vielä höttöisemmäksi. Mutta suoraan purkista saatava kitti houkuttelis kyllä enemmän. Ainoa ei toivottu ominaisuus on tuo kutistuminen. Mikropallokitti ei kutistu.
Hienosti tuntuu etenevän tykkipursi,huomasin että olet jättänyt naulat alle.Olen kymmeniä laivamalleja korjatessani huomannut että ne tuppaa ruostumaan kun vanhenee,asunnoissa tai paikoissa missä pienoismallit ovat,on yllättävän kosteita.Ruoste puulaivan rungossa tulee kittaustenkin jälkeen ennemmin läpi.Joistakin se näyttää "makealta".Mutta lahottaa kumminkin.Me poistamme laivojen rungoista kaiken metallin ja naulajäljet teen piikillä ja ohutta tummaa lakkaa päälle.Ikäänkuin vanhennan.Meillä tuo tykkisluuppi on hetken tauolla kun tuli kiireellinen
purku ja entisöintiprojekti päälle."Hinaaja Banckert" vuodelta 1990.joka oli ihan romu jo alkuaan ja meni aivan uusiksi paitsi alarungon osalta.Rakennus sarjan uusimiset ei ole meidän mukavuusaluella ollenkaan.

Meillä käytetään kittinä RK wood filleriä,se ei haise kun rankkitynnyri,kuten mikropallot kovettimensa kanssa.Joskus 1997 kun tein jäänmurtaja Kontion,mikrokitti dunkkas asunnossa päiviä ja sain elämäni päänsäryn.Talvella ei voinut hirveästi tuulettaa asunnossa.

Tuo onkin erittäin mielenkiintoinen mastonjalka systeemi,olen miettinyt samaa.Kannella on oltava jonkinlainen tukisysteemi maston yläosalle jota ei näy missään taulussa tai kuvassa.Esm viikinki veneissä on eräänlainen leveä haarukan tapainen tai lähinnä muotoiltu Tee kirjain kannella johonka masto tuettiin ja ,josta sai purjeen myös telttakatokseksi.Tykkipurren miehistöthän eivät ruotsisuomen puolella yöpyneet vesillä vaan maissa kuten venäläiset.Heillä oli sadekatokset purjeista ja heitä lämmitti votka ja hurjien finskien pelko kun saaret oli täynnä finskipeikkoja.

T.Marko ja Anne
Kai Kauppi 25.11.2018 17:23 Vastaa lainauksella
Ei tuo kemiallinen puu merkittävästi kutistu vain ihan pikkuisen. Olen sitä käyttänyt myös oikean purjeveneemme puuosien kolhuihin ja hyvin on toiminut jopa teakissa. Ainoa haitta mielestäni on tuo todella nopea kuivuminen, joten kittiä saa sekoitella vähän väliä pieniä annoksia.
Anne ja Marko kirjoitti:
Meillä käytetään kittinä RK wood filleriä,se ei haise kun rankkitynnyri,kuten mikropallot kovettimensa kanssa.
Hajuaisti on varmaan mulla vuosien saatossa turtunut, kun mielestäni tää mikropallokitti ei haise millekään. Mutta tuota RK filleriä pitää kyllä myös testata.

Edit: Ahaa, se näyttääkin olevan vesiliukoista. Kerran paklasin yhden RC purjeveneen tuollaisella vesiliukoisella fillerillä, ja ekalla purjehduksella vesi tunkeutui pintamaalin läpi liuottaen kaikki paklaukset pehmeäksi mössöksi. Ei siis enää vesiliukoisia kittejä uiviin malleihin. Tosin tämä tapahtui joskus -70 luvulla, ehkäpä kitit on siitä ajasta hieman kehittyneet.
Kai Kauppi 25.11.2018 17:57 Vastaa lainauksella
Voi olla, että intoudun vielä nyppimään naulat pois. Ne kyllä ovat hiomisen jälkeen aika siistit eikä mallia tulla koskaan uittamaan. Ajattelin laittaa runkoon tervanvärisen akryylin, koska muissakin saman aihealueen malleissanikin näin on - sopisi kokonaisuuteen ;) Se kyllä peittää hyvin naulat.
Ainoa mastonkaatosysteemi, jonka olen Chapmanin piirroksista löytänyt, on Pojama/Brynhilda-piiroksesta. Se löytyy mm. Lappalaisen kirjasta Kuninkaan viimeinen kortti. Se on kuitenkin niin monimutkainen, että tuskin sellaista oli tykkisluupeissa. Luulisin, että niissä oli maston tyvi tuettu pohjaan ja kanteen. Tyviosasta lähti sitten tuet maston katkaisukohdan yli kahtapuolen (joko puuta tai rautaa) niin kuin esim. vanhoissa lipputangoissa. Taittuva osa oli pultattu (läpi maston) tukiin kahdesta tai kolmesta kohtaa. Yhden pultin varassa sitten masto kaadettiin edestäpäin tulevan taljan avulla miesvoimin - sitähän sluupeissa oli. Etumastoa varten voitiin tykkiportista työntää tilapäinen keulapuu, josta kaatotaljaa voitiin käyttää. Tiedä häntä … tutkimus jatkuu ja täytyy kokeilla sitten, kun tulee ajankohtaiseksi.
Mastot oli kaadettuina varastoitava aluksen keskiosaan, jotta eivät olisi olleet soutajien tiellä. Kun niitä nosti hieman oli mahdollista virittää vähän suojaa miehistölle. Purjehduksen aikana keskiosan telineisiin sitten varastoitiin airot, jolloin niiden yli voitiin ehkä levittää jotakin "pressua".(??) Toki yöpyminen ja muu huoltotoiminta tapahtui kuten kirjoitit maissa. Tuskin ruotsinsuomalaisilla oli votkaa (viljaa kun oli vähän) pikemminkin "nuohoojaa" tai Pommerin sodan jälkeen perunapontikkaa :)
Rk on tosiaan vesiliukoinen ja kestää hyvin,helppo hiota eikä haise ja kuivuu itseasiassa samoin kuin tuo plastic paddin Kailla.mutta muutaman kerran kun paklaa niin hyvä tulee.Melkein aina kittausten ja hionnan jälkeen,lakkaan himmeällä Unicalla useamman kerran joka on varmaankin tuttu puuveneilijöille säänkestävyytensä takia.Useimmiten lisään mustaa tai tummaa petsilakkaa ja ohennan hieman että,saan puulaivan vanhennettua ja hiekkapaperia välillä.Näkyy parhaiten Tervahöyry Ahton rungossa.

Noista nauloista rungossa vielä,jos naulat on kiinni ne haittaa mun mielestä hiomista ja jättää pienet kuopat naulojen viereen hiomisen aikana ja toisekseen.laivanrunko on täynnä metallipölyä joka myös jää puurakenteisiin myöhemmin ruostumaan ja väriä tuomaan.Haittaa paljonkin.Olen kironnut monesti kun olen korjannut joitain vanhoja malleja,kuten tuo hinaajakin nyt.Runko oli täynnä vanhoja billingin nauloja ja vanharotisko kun on.siinä meni viikonpäivät että sain naulat pois ja kitattua kuosiin.Unicaa taitaa olla jo se 6 kertaa ja maali päällä.Että kestää jo pulkkamäetkin.

P.S.on muuten kiva muisto,kun olin työväenopistolla venemalleja opettamassa n12 vuotta sitten.Eräs oppilaista oli "fiksu",pamautti naulapyssyllä laivamalliinsa naulat,kun olin tauolla.Noh,se kevätlukukausi meni sitten tällä entisellä pankinjohtajalla naulojen poistoon ja kittauksiin.Osa laudoista meni tietenkin toiselta puolelta säpäleiksi ja uusiksi ja tietenkin lähti metrin mittainen luotsiveneen runko kieroutumaan.