Pienoismallit.net

Tykkipursi

Tukirungon teko

Kiinnitin kölipuun tukevalle levylle siten, että se pysyi suorassa. Sitten kaarten liimaus pari kaarta kerrallaan, jotta pystyi pitämään ne suorassa. Liimana käytin Loctiten Power Epoxy:a (5 min). Epoksiliima on tarpeeksi vahvaa ja pitävää tukirungon kokoamiseen. Tuo nopea "jämähtämisaika" tekee mahdolliseksi pitää käsin kaaria paikallaan kaksi kerrallaan. Tosin liimaa täytyy sekoitella vähän väliä pikku erissä. Liimauksen aikana on hyvä olla tehokas tuuletus, koska epoksin haju on melkoinen.
Kun kaaret oli liimattu, tein jäykisteet: Keulan ja perän jäykisteet toimivat sitten "tykkitallien" seinäminä. Keskikaarien jäykisteet jäävät kansilaudoituksen alle.
Tämän jälkeen alkoi kaarien viilaus ja hiominen, jotta kylkilaudoitukset istuvat paikoilleen. Hiominen kävi parhaiten pienehköllä epäkeskokoneella ja Dremelin laikkakiekoilla sekä käsin.
Keulaan ja perään tein Dremelin jyrsinterällä urat kölirunkoon kylkilautojen päille, jotta ne ovat helpompi saada istumaan runkoon.
Tässä vaiheessa olen 5.11. Seuraavaksi alkaa laudoitus.

Kommentit

Samassa vaiheessa olemme,meillä vain hyytyi raspiroopen nauhat joita odottelemme postista.Tuossa keulan kölipuussa kannattaa jättää pitempi vara, eli laudoitus täyteen ylämittaan ja sen jälkeen vasta poistaa se tykkiluukun aukko,jonka tykki vaatii.ja palauttaa pala paikalleen,kun tykin asentaa paikalleen.Onkin haastavaa saada biitti paikolleen ilman ylimääräisiä rakoja kiinnikkeineen.

T.Marko ja Anne
Anne ja Marko kirjoitti:
Tuossa keulan kölipuussa kannattaa jättää pitempi vara, eli laudoitus täyteen ylämittaan ja sen jälkeen vasta poistaa se tykkiluukun aukko,jonka tykki vaatii.ja palauttaa pala paikalleen,kun tykin asentaa paikalleen.Onkin haastavaa saada biitti paikolleen ilman ylimääräisiä rakoja kiinnikkeineen.
Noin ajattelinkin tehdä. Tykkiluukun aukko sahataan sitten ensimmäistä kaarta myöten. Täytyy varmaan liimata keulasta laudat kovalla liimalla, että kestää tuon käsittelyn. Minulla on sama homma myös peräpäässä, kun tämä mallini on suippoperäinen (huh, huh). Tässä mietin, miten saan keulassa sopimaan ensimmäisen ja toisen kaaren väliin nikhakojen tukikaaren, etumaston jalan ja tykin keinulavetin etupään. Mutta eiköhän se jotenkin onnistu, vaikka pieneksi menee.
Jatkan sivulaudoituksen tekemistä. Siihen kuluu aikaa, kun saa vain 2-4 lautaa päivässä.
Sinullahan kiirusta pitää;).On tullut huomattua että tässä projektissasi on pikkusen enemmän haastetta kuin aikaisemmissa.Luin vain tuon kirjan kuin:kuninkaan viimeinen kortti.Kirjoittajana Jussi T Lappalainen.Meidän vanha tuttu emeritus proffa.Hän kirjoittaa kirjassaan että,tuo sinun rakentamasi on ollut prototyyppi,joka myöhemmin muuttui tasaperäiseksi,eikä tuota perän katosta toteutettu ollenkaan.Suippoperä oli ongelmallinen.Frederik Af Chapman oli hyvinkin kokeilija tyyppi.Jotkut onnistui jotkut ei.Kuten Sörsselssön sanoi tahrapuroissa.Esimerkkinä on vaikkapa Kronprins Gustav Adolf fregatti josta on kirjoitettu paljon ja on hylkypuistona suomenlinnan edustalla.Siinä Chapman oli piirtänyt isomaston vantit liian eteen joka taas esti isopurjeen raa an kääntymisen tiukasti tuuleen.Eli,alus ei kääntynyt kuten piti ja ankkurit sotkeutui köysiinsä.Tarinan loppu on että venälaiset valtasivat ja polttivat liian hitaasti kääntyvän laivan.Joka on nyt hylkypuistona.

Meillä on pieni tauko kun rupesi raspiroopen nauhat lähtee livohkaan kun käynnisti koneen.Odottelemme uusia nauhoja,edelliset oli kulunut jo nahoiksi.Tällä välin onkin tehty vannesahalla reilusti haapalautaa eri levyisiä jo n.300-350 kpl.

T.Marko ja Anne
Ai niin,unehtui;) laita projektistasi kuvia instaan.Sinulla on jo uteliaita odottelemassa.

T.Marko ja Anne
Anne ja Marko kirjoitti:
On tullut huomattua että tässä projektissasi on pikkusen enemmän haastetta kuin aikaisemmissa.Luin vain tuon kirjan kuin:kuninkaan viimeinen kortti.Kirjoittajana Jussi T Lappalainen.Meidän vanha tuttu emeritus proffa.Hän kirjoittaa kirjassaan että,tuo sinun rakentamasi on ollut prototyyppi,joka myöhemmin muuttui tasaperäiseksi,eikä tuota perän katosta toteutettu ollenkaan.Suippoperä oli ongelmallinen.
Onhan tässä haastetta niin kuin jo esittelyssä mainitsin. Vaan oli tuossa Pojama/Fröjassakin, kun ei kansikuvia oikein löytynyt mistään ja alkuperäinen pirkkelitakila oli melkoinen rakennettava ( Tosin sekin muutettiin Chapmanin toimesta kuunerttitakilaksi. ).
Projektini piirustus on muuten juuri tuo Lappalaisen kirjassakin esiintyvä sluuppimalli. En todellakaan tee tuota sadekatosta, koska sitä ei myöskään missään maalauksissa ole. Ehkä onkin prototyyppi, mutta: 1789 tuli kiire rakentaa tykkisluuppeja. Niitä tehtiin Gävlen, Kalmarin, Norrköpingin, Sundsvallin ja Öregrundin telakoilla. Lisäksi Pommerin telakoille uskottiin 12 sluupin ja 12 tykkijollan tuotanto. Niitä tuli sitten Suomenlahdelle laivue toisensa jälkeen: 15.5.1790 Leijonancerin johdolla, 17.5. lähti Tukholmasta 36 sluuppia, 18.5. Öregrundista 18 sluuppia, touko-kesäkuun taitteessa Cronstedt toi Stralsundista laivueen ja poimi mukaansa Etelä-Ruotsissa tehdyt, Törning toukokuun lopulla Bohuslänin tykkisluuppidivisioonan. Ja olihan niitä täällä jo ennestäänkin jopa Saimaalla ja jopa Sulkavalla!!! Päätellen Johan Schoultzin maalauksista, esim. Rosersberg n:o 23 Ruotsinsalmen taistelun myöhempi vaihe ( On muuten Lappalaisen kirjan kansipaperissa. ), tykkisluuppeja oli useita malleja sekä suippoperäisiä että tasaperäisiä. Varsinkin Bohuslänin divisioonan sluupit näyttävän olevan tasaperäisiä ( sinikeltaiset liput ) uudemman mallisia.
Muuten noita Schoultzin maalausten kuvia, selityksiä ja analysointeja on kirjassa: Stig Jägerskiöld, Ruotsinsalmi - Kustaa III:n meritaistelut 1788-1790.
Projektini malli on Riksarkivetin marinens ritningar > Däckad kanonslup Konstruktions- och inredninsritning 2 kanoner. F.H. af Chapman.
Te varmaankin, ainakin kuvistanne päätellen, teette Riksarkivetin marinens ritningar > Öppna kanonslup - piirroksen mukaan.
Olettehan käyneet katsomassa Riksarkivetin kokoelmat:
sok.riksarkivet.se…&Huvudkategori=&DatumFran=&DatumTill=&AvanceradSok=False
Klikkaa: Marinens ritningar Voi vaatia kuviin ohjelman: DjVu Browser Plug-In

Ei tässä nyt mallin teon kanssa "hötkyillä", mutta laudoituksen teko on aika hidasta hommaa.
Koetan laittaa kuvia installekin, kunhan vain ehdin. Eläkeläiskiire ;)

t. Kai Kauppi
Terve taas.Meillä on tuo Kustaa 3 ja suuri merisota kirjastosta lainassa,joka on yksi tietolähteistä.Tuo meidän projektimme kumminkin tähtää tuohon Suomenlinnan turistirysä Dianaan,jonka piirustukset taitavat olla vuodelta 1747.Chapmanilla oli sellainen tuolloin käytössä suomenlinnassa.Pyrimme tekemään mallistamme mahdollisimman paljon esikuvansa näköisen ja tuoksuisen(tervaa).Ei saatu tuosta linkistä mitään irti,ku ei pamlata svenskaa:)..

Paras tietolähteemme onkin nyt Ehrensvärd seura josta joudumme myöskin ottamaan purjetakilaan tiedot.Muualta kun niitä ei taida saadakkaan.

T.Marko ja Anne