Pienoismallit.net

Pfalz D.XII

Jasta 77b, kesä 1918

Rakentamisen aikaiset ja tarkemmat kuvat mallista.

Tuntemattoman lentäjän Pfalz D.XII länsirintamalta. Konetyyppi oli periaatteessa ihan hyvä, mutta hävisi suorituskyvyssä aiemmin palvelukseen tulleelle Fokker D.VII:lle; epäonnekas hävittäjälentäjä sai alleen Fokkerin sijasta Pfalzin.

Lisää wikipediasta.

Malli on hyvin tyypillinen Wingnut Wingsin malli: sovitteet ovat hyvin tarkkoja ja rakennettavuus on huippuluokkaa. Malli vaatii paljon työtä, mutta suunnittelija ohjaa ratkaisuillaan rakentajaa jatkuvasti oikeaan suuntaan. Itse oikaisin esimerkiksi takiloinnin osalta tekemällä kiinnikkeet siipiin yksinkertaisesti poraamalla reiän läpi ja liimaamalla langat pikaliimalla vastakkaiselta puolelta.

Osallistuin mallilla Kitmaker.netin Canvas Falcons IV -ryhmärakenteluun.

Kommentit

Tosi hieno, taas näitä WNW wundermalleja…

Ainoa pikku kritiikin poikanen:

"Itse oikaisin esimerkiksi takiloinnin osalta tekemällä kiinnikkeet siipiin yksinkertaisesti poraamalla reiän läpi ja liimaamalla langat pikaliimalla vastakkaiselta puolelta."

Tässä mittakaavassa ne vanttiruuvit olisivat jo kiva lisä. Ehkä pientä likaamista olisi voinut myös tehdä muuallekkin kuin pyöriin?

Kaiken kaikkiaan kuitenkin hivelee kyllä silmää.
Kiitos, ja kritiikki on aina tervetullutta. Oma silmä kun ei näe kuin ne asiat, joihin itse kiinnittää huomiota.
AJ 29.10.2018 08:55 Vastaa lainauksella
Moi Pasi, Selkeästi nämä WNW:n rakennussarjat ovat erittäin laadukkaita ja se näkyy myös lopputuloksesta. Mika edellä antoikin jo rakentavan kritiikin, joten keskityn kehuihin. Näyttävän näköinen Pfalz D.XII ja pakko myöntää, että WWI:n koneet olivat camo-maalaukseltaan erittäin kauniita ja kyllähän tämä lekomalli tuo sen hienosti esille. Lainaan Mikan hyvin osuvaa toteamusta: "Kaiken kaikkiaan kuitenkin hivelee kyllä silmää." Juuri näin, eipä tuota voine paremmin ilmaista. Hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Kiitos.