Pienoismallit.net

1941 Lincoln

Custom Cruiser

Hartsisarjan parissa ensimmäistä kertaa.
Konepelti on niin vahvaa tekoa eli liki senttimetrin paksuinen, että se jäi sahaamatta aukeavaksi. Itse kone asennettiin, jotta auton pohjanäkymä olisi tolkullinen. Monogramin 50-luvun Chevyn Stovebolt kelpasi rooliin ja detaljointi käsittää tulpanjohdot ja jarru- sekä bensaletkut.

Sarjaan sopivat osat piti hankkia muualta, koska donoriksi sopivaa Monogramin avoauton rakennussarjaa ei ollut.
Runko ja alustalevy akseleineen on 1955 Chrysleristä ja muokattu Lincolnin muotoihin. Taka-akselin paikkaa siirrettiin hieman taaksepäin, ja eteen tehtiin jouset Kugelschreiben jousista ja iskarit styreenitangoista. Penkit ovat samaisesta elintenluovuttajasta ja kabiinin sivupaneelit ovat scratch:iä. Kojelauta kaikessa yksinkertaisuudessaan on ”salmiakkipeltiä”. Pakoputki on Chryskerin ja taivuteltu stendarin liekillä, etuvalot ’37 Fordista. Muovista ja metallista tuli rakenneltua paljon muutakin osaa. Polkimissa Highlight Model Studios’in fotoetsiosat.

Kaiken kaikkiaan varsin työläs projekti sillä hartsivalun siivoamisessa oli melkoinen homma niin veitsen kuin kitin käytön suhteen. Ne hoidettuani piti primeria vedellä muutaman kerran ja hioa 1500:lla aina välissä. Lopuksi Tamiyan hopea ja sen päälle vihreän sekä sinisen kiiltolakan sekoitus. Sitten puolenkymmentä kerrosta kiiltävää lakkaa n:o X-22, lakkausten välillä viikon verran kuivatusta, välihionnat 2000:lla ja viimeinen lakkakerros lakkaa ja ohenninta suhteessa 1:9. Annoin korin kuivua 4 kk ennen kasauksen aloittamista.

Kommentit

Nyt on kyllä UPEA Linc’! Etenkin kun on hartsisarjasta ja skrätsiä käyttäen tehty!! Ja upea maalaus kruunaa auton muodot!
PIDÄN!!
No on ollut kyllä homma. Heleposti tällainen olisi löytänyt itsensä jostain roskakorista, mutta hyvin työ on onnistunut.
Lopputulos on kiitettävä maalauksien ja muunkin suhteen.
Pari kuvaa sisälmyksistä olisi ollut vielä paikallaan ja niitä jäänkin odottamaan.
Mutta nyt jo pystyy kyllä tähtösiä laittamaan reilusti.
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Nyt on kyllä UPEA Linc’! Etenkin kun on hartsisarjasta ja skrätsiä käyttäen tehty!! Ja upea maalaus kruunaa auton muodot!
PIDÄN!!
Kiitos Jaakko!
Timo Rissanen kirjoitti:
Mutta nyt jo pystyy kyllä tähtösiä laittamaan reilusti.
Kiitos Timo!
Olen yhtä hymyä antamastasi tähdistä. Roskis ei käynyt mielessä kuin kerran ja sekin tuulilasia tehdessäni. Sehän on 0.15 mm muovilevy ja pokat karmin sisäpuolella 1 mm neliötankoa. Noin kymmenes leikkaamani lasi vasta kelpasi. Sen verran piti harjoitella muodon hakemista - huh. Kiinnityksessä käytin olemattoman pieniä epoksitippoja ettei liima pursuisi lasin pintaan pokan ohi. Onneksi en luovuttanut 😎.
Petriä kompaten; hieno malli, ja tosiaan vielä skrätsistä tehty. Upeaa!
YT
Kalle
Onpa huiman näköinen kustom! Alkuvaiheessa ottamasi kuvat raakakorista vahvistavat käsitystäni, että minä en enää moisiin hartsikokkareisiin sekaannu. Oma yritelmä Boat Tail Buickista oli sen verran opettavainen. Mä muokkaan vain muovisia koreja. Hienosti Mikko rakentelit pullean Lincolnin valmiiksi ja kiiltävä pinta korostaa mallin muotoja. Keep on modelling!
Kallelle ja Ismolle kiitos!
Lakkapinnassa on mahtavasti syvyyttä. Panostus siihen kannatti👍 Hieno kokonaisuus.
Kiitos, Tuomas.