Pienoismallit.net

They call me Trinity

Nimeni on Trinity - Paholaisen oikea käsi

Nuoruuteni suosikki parivaljakko italialaiset Terence Hill ja Bud Spencer tekivät 70 -luvulla useita komediallisia "spaghettilänkkäreitä" yhdessä. Hill ja Spencer nauttivat suosiota myös Suomessa ja lähes kaikki elokuvat tuotiin myös Suomen teattereihin. Erityisen suosittuja he ovat edelleen etenkin Saksassa ja Unkarissa. Bud Spencer menehtyi pari vuotta sitten, mutta Terence Hill näyttelee edelleen aktiivisesti. Häntä voi nähdä esimerkiksi Ylen Teema kanavalla pyörivässä Isä Matteo sarjassa.

Tämä pieni vignette kuvaa v.1970 valmistuneen ensimmäisen Trinity -elokuvan alkukohtausta. Valkometallisarja on italialaisen Masterclassin tekemä ja sitä myydään nimellä Western Colt.

Maasto on tehty Magic sculpt kitistä ja erilaista siroitteista. Eläimet ovat Mantis Miniaturesilta ja kaktukset Dioparkilta. Malli on maalattu Andrean ja Vallejon akryyleillä. Maastossa myös AK:n true colour maaleja. Säistystä on tehty öljyväreillä ja pigmenteillä.

Kommentit

Matti M 24.10.2018 17:02 Vastaa lainauksella
Huippusuoritus jälleen kerran, alustan eläimet ja kasvillisuus hieno lisä. Itsekin tuli Bud Spencer & Terence Hill filmejä katsottua kymmeniä kertoja 80-luvulla, yllättävän moni alakouluikäinen niitä katsoi, lähinnä ne tappelut erilaisine lyöntiäänineen huvitti. Noita kaksikon länkkäreitä tuli vähemmän katseltua. Saattoipa muuten olla ensimmäisiä vhs-filmejä Disneyn piirrettyjen ohella Turpiin vaan ja onnea.
Kiitos kommentista Matti.
Matti M kirjoitti:
Itsekin tuli Bud Spencer & Terence Hill filmejä katsottua kymmeniä kertoja 80-luvulla, Saattoipa muuten olla ensimmäisiä vhs-filmejä Disneyn piirrettyjen ohella Turpiin vaan ja onnea.
Itse kerkesin katsoa nämä 70-luvulla valkokankaalla. 80-luvulla VHS:lla ja vielä kerran 90-luvulla DVD:llä. Nykyään pieninä annoksina nostalgian vuoksi youtubesta…
Turpiin vaan ja onnea, Mutaa kuonoon sano virtahepo, Siitä vaan pojat, Senkka nenästa pojat, Banaanipojat Hula hula saarella, Turpa kiinni krokotiili. Kukahan mahtoi keksiä nämä elokuvien suomalaiset nimet? :-)
Aivan mahtava suoritus,ainoa pieni huomio,pölyä hieman vähän,heppa on aika pölyinen leffassa.Rainat ovat minulle yksi suuri suosikki,hyllyssä neljää vaille kaikki DVD:t.
Osmo Järvelä kirjoitti:
Aivan mahtava suoritus,ainoa pieni huomio,pölyä hieman vähän,heppa on aika pölyinen leffassa.Rainat ovat minulle yksi suuri suosikki,hyllyssä neljää vaille kaikki DVD:t.
Kiitos kommentista Osmo.

Joo kyllä elokuvassa pölyä oli hevosessa enempi. Tarkoituksenani ei kuitenkaan ollut tehdä tarkkaa 1:1 kopiota esikuvasta. Lisäksi elokuvassa hevosen kyljessä roikkui epämääräinen huopa jota en lisännyt, koska näin näytti paremmalta. Revoverivyö roikkui elokuvassa myös laavussa, mutta mallissa se on Trinityllä päällä.

Hill/Spencer DVD:tä sai aikanaan edesmenneestä Anttilasta vie pois hintaan… Videodivareista löytynee nykyään.
AJ 29.10.2018 09:22 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Eipä tässä tarvinne tehdä muuta kuin kompata edellä olevia kehuja, mestarin työnäyte jälleen. Aivan mielettömiä yksityiskohtia, kuten nuo eläimet.

Ja yes, erinomainen idis tehdä Terence Hill:n Trinity-hahmosta dio; nyt kun toit asian esille olisi kivaa taas katsella kaikki veijareiden Terence Hill ja Bud Spencer spaghettilänkkärit huvittavine äänitehosteineen…

Joka tapauksessa ehdottomasti aivan loistava diokokonaisuus!

Onnittelut menestyksestä Scale Model Challenge (SMC) 2018 Show:ssa Hollannissa; sait erittäin kovatasoisessa joukossa ansaitusti kultaa tällä diolla luokassa Historical Figures in Diorama, all levels.

Kuten jo sanottu, hieno mestarin työnäyte! Parhain terveisin, AJ

PS Onnittelut myös muustakin menestyksestä Hollannissa!
ISO kiitos kommentista ja onnitteluista AJ!

Täytyy myöntää että menestys hollannissa tuli mallille vähän kuin salaiset paperit Anneli Jäätteenmäelle… :-)
Terence Hillin leffat täälläkin tuttuja, ja yhdennäköisyyshän on aivan selvä tämän mallin kanssa! Loistavaa duunia, ja paljon hauskoja detaljeja, etenkin nuo preeriakoirat! Tykkään kovasti!

Pakko vielä mainita että oma suosikkini Hillin elokuvista on "Nimeni on Nobody".
Janne Markkanen kirjoitti:
Pakko vielä mainita että oma suosikkini Hillin elokuvista on "Nimeni on Nobody".
Kiitti kommentista Janne :-)

Joo olen kanssasi samaa mieltä. "Nimeni on Nobody" on Hillin länkkäreistä paras. Ennio Morriconen tunnusbiisi siihen on ikimuistoinen.

Ei länkkäreistä parhaita on mielestäni; March or die/Hornanmarssi.
AJ 3.11.2018 13:59 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Ole hyvä. Mestariteoksesi saa aina hyvän mielen aikaan; ne ovat mallailun pirityksiä ja upeita aikaansaannoksia, joissa on aina joku "message". Kiitos Petri! Parhain terveisin, AJ
Lähes sanattomaks vetää. Ainut asia, mikä meinasi aiheuttaa pientä nillitystä, oli tuo pölyn puute. No, asiahan selvisi aiemmissa kommenteissasi. Kertakaikkisen hienoa työtä jälleen! Onnittelut menestyksesi johdosta!

mitä parhain terveisin Seppo V
Kiitos kommentista ja onnitteluista Seppo :-)
Kimmo K. 5.11.2018 10:59 Vastaa lainauksella
Onnittelut viikon mallista!
Matti M 5.11.2018 16:52 Vastaa lainauksella
Onnittelut täältä myös viikon mallista ja kilpailumenestyksestä.
Kiitooos Kimmo ja Matti!!
Onnittelut viikon mallista, tää on vaan niin upea työ!
Ihan loistava. Taas kerran! Tuo preeriakoirien luola on upea oivallus! Mutta, mutta… En muista koskaan löytäneeni sun töistäsi mitään huomautettavaa. Nyt löysin: Opuntia-kaktukset eivät näytä kovin aidoilta. Ne pistävät silmään, kun kaikki muu on niin täydellistä
AJ 17.11.2018 14:25 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Myöhästyneet onnittelut erityisen ansaitusta viikon mallista! Terkuin, AJ