Pienoismallit.net

Chrysler 3100 Pick-Up

Maantiekiitäjän ja työjuhdan risteytys

Chrysler Inc. ei ole valmistanut avolava-autoja Chrysler tuotemerkillä. Esikuvaa tälle pienoismallille ei siis ole, ainakaan minun tietääkseni. Kustomoinnin maailmassa kaikki on kuitenkin mahdollista - ihan konseptiautona en tätä pidä koska hytti ja muu kori ovat muotoilultaan eri aikakausilta.

AMT:n '50 Chevy Pick-Upin ohjaamo istutettiin Chrysler 300 C:n keskelle, josta keula sahattiin ovisauman kohdalta irti ja perä jonkun matkaa ovenkarmin takaa. Styreenilevyn "hitsaamista" ja hieman kittiä niin saatiin koppi istumaan linjakkaan auton muotoihin. Runko on Chevystä ja osittain styreeniputkesta, ripustusten osat keräilty miljoonalaatikosta. Kone on Chrysler 318 ja mahdollisimman taakse asennettu.

Lavan konstruktiossa on sisälokasuojina pickupin ulkotakalokasuojat ja paljon scratch-rakentelua. Koska kyseessä on leppoisa kulkine, niin lavalle tuli istumapaikka anopille, joka voi kurveissa pitää puisista tolpista kiinni. Istuma-asento on selkä menosuuntaan…
Muutenkin lavalle päätyi lievä karnevaalitunnelma: kaarevan osan puutankojen seassa on eteläamerikkaisin sävyin maalattuja putkia ja koko putkirakennelman päät ovat tarkoituksella erilaisia ja epäsäännöllisiä.
Pakoputkisto on moottorista alkaen scratch-rakennelmaa. Pystyputket ovat hieman kallellaan ulospäin, koska halusin poiketa valtavirran kohtisuorasta asennosta. Joissain kuvissa ne näyttävät olevan vinksallaan, mutta asian laita ei niin kuitenkaan ole. Kuvaaja vaan ei ole ihan sinut pokkarikameransa kanssa.

Maali on Revellin mattaemalia ja kiiltävää lakkaa: himmeä vaaleansininen suoraan purkista, joka vaiheessa välihionnat kakstonnisella. Ei auttanut tsemppitoimet vaan appelsiiniksi jäi. Kävin Tamiyan kiillotustahnatkin läpi saamatta pintaa kuitenkaan tasaiseksi ja kiiltäväksi. En kehdannut poistaa maaleja, joten menköön tämä nyt tällaisena puolikiiltävänä ehkä vähän työjuhdan värisenä.

Kommentit

Höhöö taas jotain ihan kreisiä MM-pajalta! Eipä olisi ihan heti omaan päähäni pälkähtänyt tuommoisia koreja yhdistellä. Sahan ääni on nautinnollista, kun tietää, että taas syntyy jotain ennennäkemättömän upeata. Olisikohan ohjaamo-osan halkaisu ja levitys vienyt tästä asteen pois hulluudesta? No ainakin pystyputkille on sopiva paikka. Meneekö taakse asti pakoputket myös? En heti kuvasta keksi, missä ne luikertelee.
Työn jälki on hienoa ja konehuone myös. Uutta projektia työpöydälle vaan!
Pakokaasuille on vain nuo vertikaaliset poistot.. Nimenomaan tavoittelin jotain vähintään hassua ja siksi koppi jäi levittämättä. Kiitos Ismo kannustavasta palautteesta! Taitaa työpöydällä jo olla tekeillä jotain hieman saman suuntaista…
Aijoo sorry ne on runkopalkit takapäässä kun hämäsi. Model on, niinku jenkki sanoo.
AJ 17.11.2018 14:49 Vastaa lainauksella
Moi Mikko, Huikeaa työtä! Toinen huippuautomalli nyt saitilla, Ismon Olds:n kera. Mitäs tähän oikein sanoo muuta kuin että mestarillinen suoritus. Kilpailee aivan varmasti viikon mallin statuksesta. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!