Pienoismallit.net

De Havilland Mosquito

Wooden Wonder

Hei vaan!

Ihan ensimmäiseksi. TÄMÄ MALLI EI KUVAA REALISTISESTI MOSQUITON PUUPINTAA. Anteeksi huutaminen!:) :) Mutta kun on joutunut kuulemaan useamman kuin kerran , että vaneripinta ei ollut tämä näköinen, vaan todellisuus on huomattavasti erilaisempi.

Joka tapauksessa, maalattu ensin Tamiyan sävyillä, lakattu, lisätty vaneria esittävää kalvoa ja sen jälkeen vielä lakattu Tamiyan värilakoilla. Metallipinnat AK.n metallimaaleja.

Kommentit

Todella hieno leko. Puupinta on mielestäni kyllä onnistunut, samoin metallipinnat!
YT
Kalle
Ihan mielenkiinnosta… millaista se "oikea" vaneripinta on näiden "vaneriasiantuntijoiden" aka "puupäät" mielestä?
Marko Teerioja kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta… millaista se "oikea" vaneripinta on näiden "vaneriasiantuntijoiden" aka "puupäät" mielestä?
Sen kun tietäisi!
Sodanaikaisissa kuvissa nämä ovat jo kokoonpanolinjalla valmiiksi maalattuja, eli osat maalattiin ensin ja sitten niputettiin kasaan? Mutta kai niitä referenssejä on sitten jossain?
Naked Mossie, muistan tämän rakentelun, taisi tosiaankin olla kommentteja siihen suuntaan että vanerit on "leikattu väärään kulmaan" ts. syykuvio väärä. Itse olen pitänyt tämän tapaisista malleista, osa on todella näyttäviä, mutta kummempia kritisoimatta… hieno malli, hienosta koneesta.
Mosquitosi näyttää todella hienolta, olkoon se sitten realistinen tai ei.
Jos jotakuta kiinnostaa, miltä se verhoilu näyttää, niin tässä pari kuvaa:
i.imgur.com/sOVd8.jpg
warbirdrestoration.co.nz/ka114_005.html
warbirdrestoration.co.nz/ka114_002.html
warbirdrestoration.co.nz/ka114_004.html
acesflyinghigh.files.wordpress.com…/2017/05/raaf-museum-restoration-hangar-mosquito-1a.jpg
acesflyinghigh.files.wordpress.com/2017/05/raaf-museum-mosquito-pr-2017-2.jpg

Tässä hyvä linkki rungon vaneri-balsa -sandwich rakenneselostukseen:
users.skynet.be/BAMRS/dh103/fuselage-construction.htm

Lisää kuvia löytyy googlella hakusanoilla esim. "mosquito restoration".

Kriittisissä paikoissa vaneriverhoilu tehtiin 45:n asteen kulmaan, näin saatiin parempi vääntöjäykkyys pituus- ja pystyakseleille. Diagonaaliverhoilua on nähtävissä esim. VL Myrskyn ja Fokker D.XXI:n siipiverhoilussa.
Onhan taas hieno malli. Ja erikoisempi.
Työ on varmasti antanut sinulle paljon, kun näit vaivaa tehdä pinnan, jota ei ole kaikki joskus hyväksynyt? Ymmärsinkö oikein?

Joka tapauksessa on oikein hieno. Varsinkin silmiin oikein iskee nuo metalliosien aidonnus. Ei häviä 1:1 koneesta varmaan yhtään. AK.N metallit ei toimi ihan kaikkien käsissä noin, että niistä huokuu oikeasti metalli ja metallin paino.

Nähtäskö tämä Kuopiossa tulevana viikonloppuna? Kamppisen Tuomon kyydissä ehkä tulisi ja varmaan muutama muukin mallisi?

Tässä linkki ilmoittautumiseen, joka päättyy netin kautta torstaina klo 22, mutta paikan päälläkin otetaan malleja.
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2018/maalla-merella-ja-ilmassa/
AJ 23.10.2018 19:02 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Näyttävä Wooden Wonder malli; komppaan kehuja yllä. Kuten Antti osuvasti edellä jo tokaisi: "Mosquitosi näyttää todella hienolta, olkoon se sitten realistinen tai ei." Juuri näin ja kiitokset Antille linkeistä; käytännössä samat originaalikuvat ja paljon muuta jne… (ei siis nuo restaurointikuvat) ja yksityiskohtainen selostus vaihe vaiheelta Mosquiton rakentamisesta löytyy mm. Graham Simons:n opuksesta Mosquito The Original Multi-Role Aircraft, joka on julkaistu alunperin vuonna 2011 ja jota on sekä täydennetty, että laajennettu vuoden 2013 uusintapainoksessa; suosittelen lämpimästi ko. teosta, mikäli Mosquitot kiinnostavat jollain tavalla. Joka tapauksessa upea Mosquito-lekomalli! Parhain terveisin, AJ
Upeaa työtä jälleen Pekalta, ei voi muuta kuin ihailla! Siististi kasattu ja nuo pinnat ovat aivan uskomattoman hienoja…metalli näyttää metallilta ja vaneri vanerilta. Kaiken kruunaa loistava alustavalinta juuri nimenomaan tälle kohteelle. Hieno nähdä tällaisia valtavirrasta poikkeavia kohteita…uskaliasta…mutta hienosti olet onnistunut. Tykkään todella!
Miellyttää ainakin omaa silmääni tuo työn jälki. Sekä metalli- että puuosat näyttävät hyvältä. Mitä kalvoa käytit tuossa puukuviossa? Uschi van der Rostenin tuotetta? Hyvä idea ja toteutus!
Hei vaan kaikki!

Kiitokset herroille kommenteista, ja anteeksi kun en ole ehtinyt heti vastailemaan.

Antille erikoiskiitokset linkeistä! Kiitos! :) Janne! Uschi van der Rosten. Erinomaista tavaraa kun oppii käyttämään sitä.