Pienoismallit.net

Vunder Bug

70- luvun Gassertyylinen kupla

AMT julkaisi jokin aika sitten uudelleen Superbug Gasser- pienoismallinsa jolla on suhteellisen mielenkiintoinen syntyhistoria.
Ensin AMT oli julkaissut Meyers Manx- nimisen, lyhennetylle kuplan alustalle rakennetun ja lasikuitukorisen hiekkakirpun mallin.
Aika kului ja hiekkakirput alkoivat olla pois muodista joten AMT modernisoi rakennussarjansa vaihtamalla hiekkakirpun avokorin tilalle hassun näköisen lyhennetyn ja muutenkin muutellun kuplan korin jossa oli 1940 vuosimallin Fordin konepeltiä ja maskia muistuttava muutettu keula. Myös konepeltiä oli muutettu lisäämällä siihen varapyöräkotelon pahkaa muistuttava kohouma.
Näin oli syntynyt Streetle Beetle- niminen rakennussarja

No ei tässä vielä kaikki. Ilmeisesti Streetle Beetlen suosio oli lyhytaikainen koska muutoksia tehtin taas; nyt keula ja takaluukku muotoiltiin uudelleen enemmän kuplan muotoja muistuttavaksi ja näin Super Bug- niminen malli tuli tuotantoon joskus 1970- luvun alkupuolella.

Kyseessä on siis varsin iäkkään rakennussarjan uudelleenjulkaisu ja mallin ikä näkyy muottien kulumisesta johtuvana osien epätarkkuutena.

Korvasin aika monia rakennussarjan osia muualta napatuilla ja itse tehdyillä paremmilla versioilla sekä lisäilin pikkuosia muista volkkarimalleista. Ne rakennussarjan omat osat jotka päätyivät käyttöön oli siivottava suurista muottisaumoista ja osittain ohennettava ja rakennettava uudelleen realistisemmiksi, mikäli nyt tällaisen mallin kohdalla voidaan realismista puhua.
Renkaat ovat Modelhausin resiiniversiot, vanteet Revellin 49 Mercuryn peltivanteet ja kapselit taas nappasin Polar Lightsin kuplasta. Liian paksut ja optisesti vääristyneet ikkunat korvasin asetaatista leikkaamillani versioilla.

Konehuoneen puolella ovat pakoputket ja imutorvet alumiinia ja lähes kaikki osat ovat kromattu eri menetelmin.

Kommentit

Hauska rakennelma. Rakennussarja ei ole mulle tuttu mutta katsoin Right on Replicas -yuotubevideon esittelyn jossa kävi ilmi sarjan ylimalkaisuus ja osien epätarkkuus. Hienosti olet saanut muokattua Kuplan aidon näköiseksi ja maalattua siistin pinnan. Rengastus on piste Iin päälle - tai ennemminkin kaksoispiste saksankieliseen Kubeliin u:n umlautiksi.
Pakoputkien etäisyydet toisistaan vaikuttavat erisuuruisilta. Konehuone on asiallisen siisti ja tyylikäs, samoin kajuutta. Hämppisdekaalit erottuvat edukseen.
Kiitoksia kehuista!
Pakoputkien etäisyydet toisistaan ovat erisuuruiset mutta se oli tarkoituksellinen veto. Putket tein alumiiniputkesta ja varustin niiden päät alumiiniholkeilla.
Täysin ilman äänenvaimennusta olevat varsin lyhyet pakoputket saavat olla myös visuaalisesti reipas esitys, äänimaailman jo ollessa muutenkin taatusti kohdallaan .
Kiva kupla. Mukavasti huumoria ja yksityiskohtia. Alusta ja moottori on niin siistejä, että pelkästään niilläkin olisi mukava ajella.