Pienoismallit.net

M3 Lee

M3 Lee oli ensimmäinen merkittävässä määrin tuotettu amerikkalainen keskiraskas panssarivaunu. Kuten silhuettikuvista ilmenee, M3 Lee oli poikkeuksellisen korkealla ja kömpelöllä rakenteella varustettu vaunu. Tankin teknisistä puutteista huolimatta se on mielenkiintoinen kohde mallarille ja itse hankin sen esivalmisteluna ennen eri Sherman-varianttien sarjaa jotka tulevaisuudessa toivon ehtiväni rakentaa.

Länsilittoutuneet käyttivät M3:sta ensisijaisesti Pohjois-Afrikassa vaikka suuria määriä lähetettiin Neuvostoliittoonkin ja sitä käytettiin sodan loppuun saakka myös Aasiassa Japania vastaan. Koska M3:n operatiivinen historia keskittyy nimenomaan Välimeren ympäristöön oli sarja oiva valinta toiseksi mallikseni Pohjois-Afrikka -ryhmärakenteluun.

Academyn sarjassa oli kaksi dekaalivaihtoehtoa, molemmat Tunisiaan vuosille 1942-43. Sarja oli yllättävänkin hyvä, sovitusongelmia ei ollut vaikka päärungon levyhässäkän liimaus olikin oma haasteensa ja yksityiskohtien määräänkin olin tyytyväinen. Moottoritilaa lukuunottamatta sisustakin löytyy joten monilukuisia luukkuja olisi voinut jättää rankemmin auki, nyt jätin vain komentajan luukun ja tulevaa dioraamatarvetta ajatellen oikean kyljen miehistöluulukun avoimiksi.

Sarjassa oli vinyylitelat ja etukäteen sekä pelkäsin niiden kanssa työskentelemistä että epäilin lopputuloksen hyvyyttä. Pahimmat pelot eivät toteutuneet, maali pysyi niissä yllättävän hyvin ja paikalleen sovittaminenkaan ei lopulta ollut hankalaa mutta lopputuloksessa telojen materiaali näkyy kyllä. Maaleina Tamiyan akryylit ja vanhennukseen käytin vähäisessä määrin öljyvärejä sekä Tamiyan ja Migin pölyjä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!