Pienoismallit.net

M-19 / Panzer III Ausf-L

Luotettavaa kuljetuspalvelua

M-19 raskas kuljetusajoneuvo otettiin käyttöön toisen maailman sodan aikana ja sen ura jatkui pitkälti viisikymmentä luvulle, osa sitkeili brittien käytössä aina vuoteen 1971, siviilikäytössä varmaan vieläkin pidemmälle.
Yhdistelmä koostui 12 tonnisesta M20 Diamond T M980 mallin rekasta ja 12 pyöräisestä M9 trailerista.

Ajoneuvo osoitti aavikollakin arvonsa kuljettamalla panssareita huoltopisteistä etulinjaan ja näin säästämällä panssareiden ajokilometrejä. Toki liikenne toimi myös rintamalta huoltopisteisiin.
Työssäni M-19 on saanut kyytiinsä hieman poikkeuksellisen matkustajan, eli sotasaaliiksi saadun Pz kolmosen.
Tämä otetaan kuitenkin kiitollisuudella vastaan, olipa sotasaalis vaunuilla varustettu kokonainen puolalainen panssarirykmenttikin, tiedä vaikka kolmonen päätyisi heidän käyttöönsä.

Pz III Ausf-L oli lisäpanssaroitu 50mm kanuunalla varustettu versio vanhasta ja luotettavasta kolmos vaunu perheestä. Alkuperäinen idea oli varustaa PZ kolmosen runko Pz nelosen tornilla mutta ideasta luovuttiin muunmuassa sen vuoksi, että se olisi vaatinut suuria muutoksia alustaan. Sen sijaan päätettiin jatkaa Pz kolmosen tuotantoa mutta lisätyllä panssaroinnilla.

Malli sarjat ovat vanhaa Matchboxia, joihin olen jostain syystä (nostalgia) vanhoina päivinäni hurahtanut.
Maaleina testattu MIG:n tuotteita, toimivat kohtuu hyvin siveltimelläkin.

Kommentit

Tomi Filppu 17.10.2018 07:50 Vastaa lainauksella
Kiva nähdä jälleen näitä vanhoja Matchboxeja! Kyllähän näissä rakennussarjoissa ikä näkyy, mutta hienosti onnistunut maalaus pelastaa tässäkin tapauksessa paljon.
Kiitos kommentista :)
Kyllähän nuo vanhat Matchboxit aika krouveja ovat, mutta olen ottanut tavoitteekseni saattaa niistä mahdollisimman laajan kokoelman vitriiniini (hulluutta on monenlaista). Maakaluston maalaus vähän jännitti, on tullut tehtyä viime ajat lähinnä lentävää ja uivaa kalustoa, mutta erittäin rohkaisevaa kuulla että jälki miellytti :)
AJ 17.10.2018 12:57 Vastaa lainauksella
Moi Timo, Komppaan Tomia; tässä on nostalgiaa… ja hieno pikkuskaalan dio. Parhain terveisin, AJ
Kiitos :)
Matti M 17.10.2018 20:44 Vastaa lainauksella
Hienot mallit vanhoista Matchboxeista, muistan kun noita sarjoja sai maitokaupasta n.30 vuotta sitten, lauantaisin kaupunkireissulla paikallisesta lelukaupasta tarttui aina mukaan joku tankki tai leko, joka sitten kasattiin samana päivänä.
Sen vuoksi näitä on aina ilo nähdä, varsinkin noin hyvin tehtyinä, mallien yksityiskohdat on tuotu esiin hyvällä viimeistelyllä.
Alusta on myös erinomainen.

P.S. hyllystä löytyy Matchboxin Supermarine Walrus jota en raaski kasata.
Hei ja kiitos kommentista. Se oli tavallaan sitä mallailun kulta aikaa, jos nyt laadussa hävittiin nyky malleille niin saatavuudessa voitettiin :).
Nämä vanhat Matchboxit on ehkä aikanaan suunnattu osittain nuoremmalle ostajakunnalle ja malleista on tehty varsin tukevia kestämään kovempaakin käsittelyä. Mutta joukossa on kyllä varsin mielenkiintoisiakin sarjoja.
itselleni näitä on kerääntynyt jo aika lauma, kasaamattomiakin varastossa kivasti.