Pienoismallit.net

Mig-21MF

Fishbed-J

Egyptin ilmavoimien Mig-21MF #8447, joka oli mukana vuoden 1973 Jom Kippur -sodan taisteluissa. Keulan nose art kuvaa egyptiläistä Nekhbet-jumalatarta.

Eduardin uudenkarhea pikkuskaalan mig-21 oli kaikin puolin varsin mullistava kokemus. Mallin yksityiskohdat olivat monin paikoin paremmat kuin valmistajan aikaisemmin julkaisemassa 1/48 Migissä. Esimerkiksi tuossa 1/48 julkaisussa monet paneelinrajat ovat matalia ja hieman pehmeästi muovattuja, kun taas tässä "pikkuveljessä" ne olivat todella terävät. Osien yhteensopivuus oli myös erinomainen. Tämä oli kertakaikkiaan rentouttava sivuprojekti ja malli meni kasaan suoraan laatikosta parissa viikossa.

Maastoväritys on maalattu Tamiyan ja Gunzen maaleilla ja suihkumoottorin pellit on maalattu alcladin metallimaaleilla. Yläpintojen säistämiseen käytin Ammon Brown Wash for German Dark Yellow Washia ja alapintoihin AK:n Grey and Blue Camouflage washia. Muuta säistämistä en tehnyt, koska halusin pitää mallin suhteellisen siistinä, koska malli kuvaa lähes uutta lentokonetta.

Tämä mallisarja pitää varmaan ottaa parin vuoden päästä taas työalle, koska Scalemates sivuston mukaan Eduard julkaisee joskus vuonna 202x Bis variantin..

Malli on valmistunut lokakuussa 2018.

Kommentit

Uudet 1/72 mallisarjat:
Saattavat yllättää ladukkuudellaan.

Hieno toteutus.
No eipä uskoisi ihan heti 1:72:n. Maalaus ja pienet yksityiskohdat - kuomu, ohjaamo..on tehty taidolla ja varmaan antaumuksella.
Kerroit, että paneelirajat ovat terävät ja siltä kyllä näyttääkin. Varsinkin kuva 10 paljastaa, että ne ovat menneet jo överiksi. Ei ehkä terävyydeltään, mutta ne on liian leveät tai paksut - miten sen käsittääkin. Jos tuollaiset raot olisi oikeasti koneessa, niin niistähän tuulisi jo sisään:).
Toisaalta kone oli valmistettu suuressa maassa, jossa oli aina suuret toleranssit.

Joka tapauksessa olet tehnyt hienon mallin ja säistys on maltillista poislukien nuo urat.
Hieno MIG ja kiinnostava tuttavuus uudehkoon Edu-sarjaan.
Pojotin ehkä puolikkaalla liikaakin, mutta antaa mennä kun on niin paljon hyvää.
Kiitos Mika ja Timo kommenteista!

-Juuso T.
Taitavasti ja tarkasti tehty pikkuskaalan Mig…lähikuviakin kehtaa ottaa! Paneeliurat näkyvät joo, mutta ei ainakaan minun mielestä häiritsevästi ja se on ennemminkin sarjan ongelma kuin mallarin. Ei ne kuitenkaan häiritsevästi näy noissa kokokuvissa ja mitä nyt katselee aitoja Migejäkin niin kyllähän niissä saumat korostuu aika selvästi. Hieno!
Hyvännäköinen MiG! Camo on hieno, kuten muukin rakennusjälki. Kovasti sarjaa on kehuttu ja ilmeisesti ihan syystä. Kyllä tätä kelpaa tosiaan kuvata lähempääkin.
Kiitos Markku ja Janne kommenteista! Tuo paneelien korostaminen tuntuu jakavan paljon mielipiteitä. Makuasioista ei sovi kiistellä. Itse kuitenkin pidän korostetuista paneelinrajoista, koska ne tuovat malliin syvyyttä ja tekevät siitä ainakin omasta mielestäni kiinnostavamman näköisen.

-Juuso T.
Hyvin tehty Mig! Paneelirajoista olen Juuson kanssa samaa mieltä, eikä ne tuossa mallissasi ainakaan minun silmilleni liikaa hyppää.
YT
Kalle
Paneeliurat ovat aikaisemminkin puhuttaneet monien mallien kohdalla. Ja se on tietenkin makuasia, miten ne tulkitsee.
Näyttävyyttä nimenomaan hyvin tehdyssä lekomallissa ne antaa paljonkin -niin kuin tässä Migissä, mutta onko ne sitten esim. mittakaava huomioon ottaen kovin realistiset, niin se on jo toinen juttu.
Tässäkin mallissa ongelma on minunkin mielestä sarjan valmistajan, eikä mallarin. Aika haastavaa olisi kaventaaa saumoja ja saada ne pysymään kuitenkin suorina tai muutoin oikean muotoisena.
Myös koneen maalipinnalla ja värillä on vaikutusta urien näyttävyyteen:

www.pienoismallit.net/profiilit/2262/kuvat/kuvapankki/kuva_145220/

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/52/21/145221.jpg[/img]

Ja kun katsoo rakennussarjojen koneita tai piirtäjien kuvia koneista niin urat näyttää kyllä hienommilta:
www.pienoismallit.net/profiilit/2262/kuvat/kuvapankki/kuva_145222/
On muuten todella hyvännäköinen kaksykkönen. Vain vähän vanhennettu ulkoasu istuu tähän malliin kuin nenä päähän. Hieno kokonaisuus oltiin paneelirajoista mitä mieltä hyväänsä.

E-P
Kiitos E-P ja Kalle kommenteista.

-Juuso T.
Onnittelut viikon mallista!
YT
Kalle
Onnea ansaitusti Viikon Mallista.
Olisi noissa aikaisemmissakin ollut ainesta samaan titteliin, mutta hyvä, että nyt pläjähti.

Timppa
Ps.

Voitasko mallejasi nähdä Kuopiossa jo tulevana la-su?
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2018/maalla-merella-ja-ilmassa/
Timo Rissanen kirjoitti:
Onnea ansaitusti Viikon Mallista.
Olisi noissa aikaisemmissakin ollut ainesta samaan titteliin, mutta hyvä, että nyt pläjähti.

Timppa
Ps.

Voitasko mallejasi nähdä Kuopiossa jo tulevana la-su?
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2018/maalla-merella-ja-ilmassa/
Terve! Minulla oli alunperin tarkoitus tulla, mutta ensiviikoksi on aika paljon koulukiireitä.. Pari tenttiä ja palautettavia raportteja.. Lupaan kuitenkin tuoda jossain vaiheessa mallejani näytille!

-Juuso T.