Pienoismallit.net

Polikarpov I-153 Suomalaisin tunnuksin VH-101

Utti Keväällä 1940

Talvisodassa saatiin sotasaaliiksi myös useita I-153-koneita, joista suurin osa oli romuja. Kahdeksan I-153-konetta kunnostettiin lentokuntoisiksi, seitsemän välirauhan aikana ja yksi jatkosodan alussa. Jatkosodassa saatiin lisää I-153-koneita sotasaaliiksi ja niistä kunnostettiin lentokelpoisiksi kolme konetta. Suomi osti vuonna 1942 Saksan sotasaalisvarastoista 11 I-153-konetta, joista yhdeksän saatiin joulukuussa 1942. Loput kaksi lähtivät matkaan heinäkuussa 1943, mutta toinen niistä tuhoutui siirtolennolla. Saksan sotasaalisvarastoista ostettiin lopulta kymmenen konetta, joten I-153-koneita oli Suomen ilmavoimissa yhteensä 21 kappaletta.
I-153-koneita lähinnä tiedustelukoneina vuosina 1940–1945. Koneet poistettiin Ilmavoimien kalustorekisteristä 2. tammikuuta 1950.

Kommentit

Varsin nätin näköinen Tsaikka ja erityisesti tuo vihreä sävy sopii kuin nenä päähän tähän VH-101:n. Olen aina jollain tapaa pitänyt Tsaikan ulkonäöstä, ei lainkaan sellaisen pelottavan sotakoneen näköinen vaan enempi sellainen "hassu härveli" lokinsiipi ylätasonsa ja lyhyen runkonsa vuoksi.

Kaikin puolin hienosti onnistunut takilointeineen vielä kun ottaa huomioon pienen skaalan. Yksi asia kuitenkin pistää silmään, eli ellei sarjassa ollut pakoputkia niin ne pienet putken pätkät olisi kannattanut kuitenkin tehdä vaikka millin styreenitangosta ja hieman tummentaa pakokaasuvanoin putkien ulostulon seutua.

Kuvat voisi myös olla hieman lähempää otettuja jotta yksityiskohdatkin erottuisi, mutta "tältä etäisyydeltä" kokonaisuus näyttää kuitenkin hyvältä.
Kiva nähdä Kuopiossa..
Yksi Mikon parhaimmista malleista, ellei paras. Läheltä pääsee katsomaan kuukauden päästä - linkki - , jonne kannattaa tulla kauempaakin:
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2018/maalla-merella-ja-ilmassa/

Olen samaa mieltä Markun kanssa noista pakoputkista. Ja varsinkin kun olen styreenin kanssa yrittänyt kasailla skrätsinä isohkoa mallia jo liki vuoden.. Mutta nuo olisi voinut tehdä ihan mistä ontosta letkusta/sähköjohdon kuorista..tai mistä vaan. Styreeniä ei kannata tilata yhtä pussillista parin -kolmen millimetrin takia.

Maalaus ja myös säistys+takilointi näyttää tältä etäisyydeltä hyvälle ja myös fb:ssä olleet kuvat kertoo paljon.
Odotan lokakuun näyttelyä, jossa saa tarkemmin tutustua tähänkin.
Pojot kuitenkin tästä:
Hyvin toteutettu tsaikka pienessä mittakaavassa. Maalaus näyttää hyvälle ja voisi helposti luulla isommaksikin mittakaavaksi. Samaa mieltä Markun kanssa, että kone on hauskan näköinen lentolaite!
rhakaleh 3.10.2018 14:41 Vastaa lainauksella
Siistiä työtä ja upea maalaus, vaikka onkin "vain" vihreä-harmaa. Säistäminenkin just kohdillaan. Voisi tosiaankin uskoa 1:48 tai jopa 1:32 malliksi, jos ei parmmin tietäisi.
AJ 3.10.2018 14:41 Vastaa lainauksella
Moi Mikko, Kiva ja piristävä pikkuskaalan Tsaikka Suomi-kuosissa; ylläolevia kehuja kompaten. Parhain terveisin, AJ
Edellisten kanssa samaa mieltä siinä, ettei tästä laitteesta tule ensi näkemältä mitään vihamielistä mieleen. Ihan kuin olisi aamuyön tunteina katsottu vuoron perään ylimääräistä ylätasoa ja lentokonetta ja todettu "kokeillaanko tuohon". Hyvin olet onnistunut tämän kanssa.
Kiitoksia kaikille kommenteista.Milestäni tuo I-153 on sellainnen pikkuinen ärhäkkä pirulainen v-siipineen jota moni saatoi hiukan aliarvioidakkin kokonsa ja näkönsä suhteen. Itse kyllä kanssa ajattelin niitä pako putkia että laittaisinko mutta aattelin että jätän tällä kertaa laittamatta kun ei löytynyt kunnon materiaalia varastosta.

Kuten myös sinakin Tuomo.

Kiitos Timppa onneksi oli vielä varastossa sitä todella ohutta matriisitulostimen neuloja jotenne onneksi hyvin kävi takilointi vaijerin virka ajamaan niin ei tullut langan roikkumisia ;).

A Lappalainen juurikin näin että vähän wot if hyvältä näyttää liitetään vain ja ei kuin kokeilemaan että lentääkö mitenkä jos ei niin korjataan.