Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 75 A-2

CU-551

Curtiss Hawkit ostettiin Saksasta. Ne olivat sotasaalista Ranskasta ja Norjasta. Ensimmäiset saapuivat Suomeen kesäkuun 23.-30. Ensimmäisten joukossa oli myös CUw-551, myöhemmin CU-551.

Curtissit olivat pidettyjä, tehokkaita ja kestäviä sotakoneita. Helppoja lentää ja suhteellisen toimintavarmoja. Hitaita tosin, 1944 aika ajoi niistä ohi… tai venäläiset, miten nyt haluaa asian ilmaista. Aseistus oli kevyehkö, kuusi 7,5mm FN-Browning konekivääriä. 1942 koneisiin vaihdettiin runkoon 12,7mm Colt, Berezin tai LKK -konekivääreitä.

Curtissit annettiin aluksi tiedustelulaivueille LeLv 12 ja 14, mutta siirrettiin jo heinäkuun puolivälissä hävittäjälaivue LeLv 32:lle. Mahtoi olla kova pettymys tiedustelijoille, jotka saivat vaihdossa Wasp-Fokkereita!

CU-551 rikkoutui Selänpäässä jo 2.7.1941 kovassa laskussa. Pitihän koneilla harjoitella. Curtiss oli kaikille lentäjille (kai) ensimmäinen sisäänvedettävillä telineillä ja umpiohjaamolla varustettu tehokas sotakone. CU-551 saatiin muutamassa viikossa takaisin toimintaan koko hyökkäysvaiheen ajaksi. Syksyllä 1942 kone vaurioitui. Se korjattiin lentokonetehtaalla, samalla ilmeisesti peruskorjattiin ja maalattiin suomalaiseen sotamaalaukseen. Laivueelle kone luovutettiin maaliskuussa 1943. Malli esittää konetta sellaisena kuin se oli Nurmoilassa kesällä 1943. Kone tuhoutui 29.2.1944, mahdollisesti lentäjän hapenpuutteen takia. Vänrikki Andersin sai surmansa.

CU-551 lensi 602 tuntia, poikkeuksellisen paljon tuon aikakauden hävittäjäksi. Koneella saavutettiin 10 1/3 ilmavoittoa.

Rakentelun pohjana oli Academyn jo iäkäs sarja. Ikä näkyy, ei se mikään nykyajan huipputuote ole, mutta kyllä se Curtissia muistuttaa.

Mallissa on käytetty
* Quickboostin Twin Wasp
* Kuivalaisen etsit
* Tähtäimet Eduardin tähtäin-etsistä
* Laskutelineluukut alumiinilevystä (myös kannuspyörän)
* Valot scratch (Eduardin etsilevyn laidassa on pisaranmuotoisia reikiä. Siitä kun työntää sulaa kirkasta muovia
läpi, muodostuu lampun kupu. Maalitippa siipeen ja kupu pikaliimalla kiinni.)
* Pommitelineet messinkilangasta
* Konekiväärit ja pitot-putki Air Master AM-48-136
* Kuomun liikkuva osa Rob Taurusin P-40:n vacukuomusta. (Ei olisi kannattanut.)
* Konetunnus ja pyrstönumero SBS:n dekaaleista
* Antennilangat EZ

Maalattu MRP:n maaleilla. Suomalaisvihreä tuli sekoituksesta
* venäläinen vihreä 48%
* RLM 71 48%
* keltainen RLM 04 4%
Suhteet ovat "sinnepäin", mittaus ei ollut niin tarkkaa.

Kommentit

Tyylikkäästi toteutettu CU. Tuli livenä nähtyä NC:ssa ja näytti kyllä erittäin hienolle. Olet nähnyt selvästi vaivaa sarjan kanssa, ja se on kannattanut!
AJ 9.10.2018 09:06 Vastaa lainauksella
Moi Sakari, Toinen hieno Curtiss leko, nyt CU-551 - myöskin oiva lisä Suomen ilmavoimat 100-vuotis ryhmikseen. Taas hyvä taustoitus ja rakentamiskuvaus; kiitos niistä. Erinomaista työtä! Parhain terveisin, AJ
Konehan on hyvin siististi rakennettu ja käytetty paljon myös sarjaan kuulumattomia lisäosia…mikä on tietysti hyvä asia silloin kun ne tuovat jotain lisäarvoa mallin ulkonäköön. Koneen päävärit ovat ainakin minun mielestäni juuri oikeaan osuneet ja miellyttävät silmää.

Ainoa asia mikä ei miellytä silmää on nuo paneelirajojen esivarjostukset pintamaalin alla…tämä koskee nimenomaan siipiä. Päältä kuvassa oikean siiven varjostukset näkyvät liian selvästi ja häiritsevän leveänä, samoin alapuolikuvassa molempien siipien osalta sama tilanne. Plussaa hyvästä historiikista ja rakentamiskertomuksesta.
Kiitos kauniista kommenteista ja Markun kommentista… ;) Joo. Olen ihan samaa mieltä Markun kanssa, ja samaa mieltä oli Nordicin tuomaritkin, tuollainen esivarjostus ei toimi. Olisi pitänyt olla tarkemmat, kapeammat viivat ja/tai lisää kerroksia esivarjostuksen päällä. Mustaahan ei pysty lainkaan esivarjostamaan - jollei sitä vetele taiteellisen harmaana.

Tunnusten kanssa oli toisenlaisia ongelmia: ei ollut sopivaa sinistä, eikä ehtinyt ennen Nordicia hankkimaan. MRP:llä on omituinen aukko sävyissä sinisten kohdalla. Lifecoloria olisi ollut, mutta se sai aikaan mitä mielenkiintoisimpia kemiallisia efektejä MRP:n kanssa.

Hakaristien kohdistuksen kanssa oli ongelmia, jostain syystä oli olevinaan hyvin vaikea asetella teippejä suoraan. Nyt hakaristit ovat (suunnilleen) linjassa siipien panelirajojen kanssa, kun niiden pitäisi olla pituuslinjan kanssa samassa suunnassa, siis samansuuntaiset rungon keskiviivan kanssa. Ensi kerralla piirrän sekä malliin että teippiin apulinjat.

Takaikkunat on sitten oikein mielenkiintoiset. Ne on nyt kiinni Akanin ikkunaliimalla (Erikeepperin kaukainen sukulainen), ja sitä on liikaa. Luin jostain heti niiden liimauksen jälkeen vinkin että tällaisten ikkunoiden alle runkoon kannattaisi vetää syvähkö ura liimauslinjan sisäpuolelle, niin että liima ei pääse karkaamaan klasiin. Saattaisi toimiakin.
No johan näitä Curtisseja Sakarin pajalta pukkaa. Mutta mikäs siinä kun on laatutyötä. Kaunis peli ja hyvä kirjallinen taustoitus!

YT
Kalle