Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109G-6

MT-449

Messerschmitt Bf 109G-6:sta on sivuillamme jo ennestään paljon tarinaa, joten ei siitä sen enempää.

Muutama sana pilotista. Luutnantti Olavi (Olli) Kauko Puro (18.11.1918-20.6.1999) palveli ilmavoimissa 1940-44 saavuttaen kaikkiaan 36 vahvistettua ilmavoittoa 207 taistelulennolla. Puro koki Helsingin pommitukset talvisodan alussa ja vannoi kostoa. Niinpä hän suoritti lentokoulutuksen 1940-41 ja ylennettiin vänrikiksi 11.2.1941. Jatkosodassa hän saavutti aluksi 5,5 ilmavoittoa LeLv 24:ssa Brewster Buffalolla. LeLv 6:ssa hän lensi sotasaalis-Tsaikoilla (I-153) tiedustelulentoja saavuttaen 2 ilmavoittoa (harvinainen saavutus sotasaalis-Tsaikoilla). Puro palasi LeLv 24:een keväällä -43. Suurimman osan ilmavoitoistaan (28,5) hän saavutti kesällä -44 Mersuilla, joista kuuluisimmaksi on noussut tämä MT-449. 28.6.1944 hän haavoittui kranaatin sirpaleista jalkoihin, mutta pystyi tästä huolimatta tuomaan MT-449:nsä kentälle. ”Rudelmaista” taisteluhenkeä kuvastaa se, että haavoittumisensa jälkeen hän lensi kipsattu jalka sivuperäsinpolkimeen kiinnitettynä saavuttaen siinä kunnossa vielä useita ilmavoittoja.

Kiinnostuneille suosittelen Koala-kustannuksen julkaisemaa Puron muistelmateosta: ”Mersu-ässä”.

Kokemukseni mallista:
Trumpeterin ison skaalan Mersu oli uusi tuttavuus. Kokemusta on vain Revellin vastaavasta, jossa yhteensopivuusongelmia oli riittämiin. Trumpeterin osat menivät mukavasti yhteen ilman suurempia hiomisia. Normaalit saumakittaukset toki tuli tehdä, mutta kokonaisuutena Revelliin verrattuna osat istuivat ”heittämällä”. Mukana paketissa tuli etsisarja sekä kumirenkaat, nämä Revellin sarjasta puuttuvat. Etsisarja oli hyvin kattava. Valujen viimeistely on mielestäni merkittävästi Revelliä laadukkaampi paneelirajoineen ja niitteineen. Sarjassa on mukana myös moottori, mikäli sen haluaa saada näkyviin. Suosittelen tätä sarjaa ehdottomasti ison skaalan G-6:sta etsiville. Hintakin on kuitenkin Revelliä vain 4€ kalliimpi (34€).

Kommentit

Huomenta!
Toivottavasti sinua ei masenna kuulla heti aamusta että öljynjäähdyttimen kuuppa moottorin alla on väärinpäin, perä menosuuntaan.
Muutenhan tämä on taas sitä parempaa Kallea.
Morjens Sakari!

Kylläpäs tuli tehtyä emämoka, kiitos huomiosta, täytyypi korjata.

YT
Kalle
Onpas tosiaan paljon yksityiskohtia erotettavissa. Maalaus on vaikuttava.
Appropoo, monesko Me 109 tämä sinulta on?
Kiitos Jari!

Tämä oli seitsemäs Me Bf109. Harmittaa niin pirusti tuo jäähdyttimen kuuppa, aivan totaalinen lapsus. Jotenkin sitä on vain viime kädessä joskus "sokea" virheilleen, kun mallia on tuijottanut kymmeniä tunteja. Pitäisi varmaan antaa jonkun ulkopuolisen katsella mallia ennen viimeistelyä ja kuvausta.

YT
Kalle
AJ 3.10.2018 14:49 Vastaa lainauksella
Moi Kalle, Komppaan kehuja yllä; hienosti tehty ja viimeistelty Suomi-Mersu ja hyvä taustoitus. Kuten Sakari edellä jo totesi muutoin aivan erinomaista työtä, mutta tuo näkyvällä paikalla väärinpäin oleva kuuppa tavallaa dilutoi kaikinpuolin muuten erinomaista työtä. Joka tapauksessa tästä on hyvä jatkaa. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!
Pitänee lyödä itseään "kuupalla" päähän, jotta muistaa olla tekemättä enää moista emämokaa. Kyllä v…taa!