Pienoismallit.net

"Juhannusmersu" Bf 109 G-6

MT-508

Tämä "Juhannusmersu" MT-508 on yksi niistä neljästä Mersusta, jotka osallistuivat juhannusjuhlien yhteydessä Utissa 23.6.1950 järjestettyihin kilpa-ajoihin ja maalattiin vain tätä tilaisuutta varten erilaisin kuvioin ja kirjaimin A-D. B konetta ( MT-508 ) lensi näissä juhannusjuhlissa luutnantti Arima, hän oli HLe.Lv. 31:n pilotteja. Nopeuskilpailun lisäksi koneet esittivät myös taitolentoa.

MT-508 oli varustettu korkealla kannuksella, kuten MT-502, MT-506, MT-507 ja MT-509.

Tämä G-6 Mersu on toinen Eduardin Suomimersu paketoinnin koneista, ensimmäisestähän tuli G-2 tyypin kone. Tämä G-6 oli kuitenkin jäädä rakentamatta, sarjassa kun oli ainoastaan kahdet G-2 runkovalurangat, G-6 runkopuolikkaita ei lainkaan. Onneksi Kuivalaisen Martti korjasi sarjan paketoinnissa tehdyn virheen ja toimitti puuttuvan valurangan…kiitokset Martille.

Sarja oli mukava rakenneltava osien sopiessa hyvin yhteen, ohjeet olivat myös hyvät. Sarjan mukana tuli myös Eduardin sisäetsit sekä siirtokuvat Suomikoneisiin.

Koneesta on olemassa vain yksi vasemmalta takaviistosta otettu valokuva, joten muilta osin mentiin sarjan esittämillä ohjeilla. Sarjan lisäksi jarruputket ja antennilanka lisätty.

Maalaus, lakkaus ja säistäminen pääosin LifeColorin ja Vallejon tuotteilla.

Kommentit

Kaunis ja soiva peli!
YT
Kalle
Hyvin onnistunut "Juhannusmersu". Pitäisiköhän sitä itsekin irrotella ja laittaa Eduardin dekaalit aikanaan Tamiyan Mersuun…
Kiitos Kalle ja Veli-Matti kommenteista! Siitä vain Juhannusmersua tekemään, ei niitä kovin montaa ole tehtykään. Tuo ruutulippudekaali meni ihan kohtuudella paikalleen, hieman ohuempi olisi saanut olla niin olisi paremmin taipunut noihin rungon uriin…tosin repeytymisvaara olisi tietenkin lisääntynyt. Minä jätän Mersut nyt vähäksi aikaan rauhaan…keskitytään muihin.
Komea malli kaikenkaikkiaan. Mutta hivenen offtopic eli myös minun paketoinnissani on ainoastaan G-2 rungonpuolikkaat…olisiko kokonaislaatuinen virhe tehtaalla, vaiko vain satunnaisista maanantaikappaleista kyse? K-kaupasta minäkin omani ostin. Ei mene Martin piikkiin :)
Juhannusmersu sinivalkoisissa ralliraidoissa, hyvältä näyttää. Siisti lopputulos. Ilmeisesti sait ralliruudut paikoilleen yhtenä kappaleena.

E-P
Juha Jokinen kirjoitti:
Komea malli kaikenkaikkiaan. Mutta hivenen offtopic eli myös minun paketoinnissani on ainoastaan G-2 rungonpuolikkaat…olisiko kokonaislaatuinen virhe tehtaalla, vaiko vain satunnaisista maanantaikappaleista kyse? K-kaupasta minäkin omani ostin. Ei mene Martin piikkiin :)
Oho…en ollut siis ainoa jolle tuo "maanantaipainos" on osunut. Kaiketi osa on saanut ihan oikean versionkin? Martille vain viestiä niin varmaankin Eduardilta lähettävät uuden valurangan jossa nuo G-6 runkopuolikkaat ovat patteineen.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Juhannusmersu sinivalkoisissa ralliraidoissa, hyvältä näyttää. Siisti lopputulos. Ilmeisesti sait ralliruudut paikoilleen yhtenä kappaleena.
E-P
Kiitos E-P kommenteista. Kyllä nuo ralliruudut paikoilleen menivät rikkoutumatta. Tuo kylkihän on itseasiassa viidestä palasesta, kaksi isoa palasta ruudukkoa ja kaksi pienempää, välissä tuo B kirjain.
Pete N 17.10.2018 05:18 Vastaa lainauksella
Hienosti toteutettu malli. Onkohan tasta Juhannustilaisuudesta olemassa mitaan liikkuvaa kuvamateriaalia missaan?
Kiitos Pete kommenteista! Itse en tuosta vuonna 1950 järjestetystä Lentäjien Juhannuksesta ole filmimateriaalia nähnyt ( valokuviakin niukasti ) vaikka kuvaaminen tuohon aikaan oli kuitenkin jo suhteellisen yleistä. Liekö yksityisomistuksessa niin filmi kuin valokuvamateriaalikin? Tuossa muutamia pätkiä sen ajan muista tapahtumista. mvlehti.net/2016/09/24/ilmasirkus-1940-ja-50-luvuilla/
AJ 17.10.2018 12:55 Vastaa lainauksella
Moi Markku, Kuten herrat Kalle, Veli-Matti, Juha, E-P ja Pete edellä jo osuvasti toteavat hyvin onnistunut "Juhannusmersu". Ei nillityksi ja narinoita, ainoastaan kehuja; hyvää työtä Markku! Parhain terveisin, AJ

PS Nyt jäin hieman kaipaamaan alustaa; olet tehnyt hienoja alustoja muille lekomalleillesi.
Kiitos AJ kommenteista! Niin…ei vain syntynyt inspiraatiota tuon alustan suhteen, ehkä ensi kohteessa sitten? Mutta nyt kun asiaa kysyit niin heti lamppu syttyi ;-). Olisihan tuolle voinut rakentaa alustan jossa kone seisoo tankkauspuomin alla ja takana vaikkapa Utin lentokonehalli…näinhän se siinä ainoassa? valokuvassakin. Jännä juttu…useimmiten jo mallia tehdessä on selvä visio siitä minkälainen aihe ja alusta tälle mallille tulee. Nyt ei sitä visiota vain ei ollut…vai laiskuusko iski ;-).