Pienoismallit.net

Messerschmitt 109 G6

Lisäosia ja tarvikkeita

Lähdin tämän mallin kanssa eri näkökulmasta; Hankin ensin sopivan mallin, johon löytyy paljon mallinnusta parantavia lisäosia.

Kommentit

Paljon hommaa edessä mutta varmasti mielenkiintoinen projekti. Pienenä huomiona resiiniosista: valukannat ovat nekin resiiniä, eivät muovia:) Siltä resiinipölyltä kannattaa suojata itsensä, etenkin ettei vedä sitä pölyä henkeen. Kapea saha on hyvä työkalu irrotteluun ja osien veistäminen mahdollisuuksien mukaan pölyn minimoimiseksi. Hionta olisi paras tehdä vesihiontana. Nämä nyt tällaisia turvallisuusjorinoita…
Niko Asposalo kirjoitti:
Siltä resiinipölyltä kannattaa suojata itsensä, etenkin ettei vedä sitä pölyä henkeen. Kapea saha on hyvä työkalu irrotteluun ja osien veistäminen mahdollisuuksien mukaan pölyn minimoimiseksi. Hionta olisi paras tehdä vesihiontana. Nämä nyt tällaisia turvallisuusjorinoita…
Kiitokset hyvistä huomioista! Pitääkin kokeilla vesihiontaa, pölymaskit ja raitisilmamaskitkin löytyvät, kun pintakäsittelyalalla ammatikseni vaikutan.. (En tosin huomannut tällä kertaa suojautua…)

Tuli vielä mieleen, mitä tuo resiini oikeastaan on materiaalina, sen huomasin, että tavanomainen pienoismalliliima ei oikein pelitä, vaan tarvitaan pikaliimaa…
Terve,
tuo resiini on epoksihartsia jonka liimaamiseen tosiaan tarvitset pikaliimaa tai epoksiliimaa. Tavalliset muoviliimat eivät pure noihin. Itse käytän tällä hetkellä Gorilla-pikaliimaa joka vaikuttaa sopivalta näihin hommiin mutta kokeilemalla se paras vaihtoehto löytyy.
Liimapinnat kannattaa hieman karhentaa tarttuma-alan maksimoimiseksi.
Tsemppiä projektiin :)

Niko
Suosittelisin ostamaan myös geelipikaliimaa. Sillä saat hieman pidemmän toiminta-ajan. Eli jos lipsahtaa joku palikka hieman väärään asentoon tai muuten viksahtaa, niin geelillä on noin 10 sekkaa aikaa korjata liimapinnat kohdalleen.
Koska geeli on geelimäistä, niin sitä tulee helposti paksulti liimattavaan osaan ja silloin tulee taas purseita. Liimaa olen annostellut niin, että tuubista folion päälle tippa-kaksi ja siitä vaikka neulalla tai jollain muulla levitys. Vaikkapa hammaslääkärin työkaluilla.

Hammaslääkärireissuilta saan aina niitä erilaisia ohuita koukkuja ja muita, millä ne tonkii hampaita. Sieltä saa myös tosi hyviä pinsettejä, poranteriä yms. Juurihoitoon tarkoitetut poranterät ovat aivan mahtavia. Ne on pitkiä ja eivät katkeile helposti. Joillain voi porata niin, että terä on kaarella kuin jousipyssy ja itse teräosa vaan poraa.

Aikoinaan tuli hammaslääkärin kanssa puhe, että rakennan p-malleja ja kehuin, että teillä on hyviä instrumenttejä mallailuun. Lääkäri kiinnostui sen verran asiasta, että sanoi laittavansa jemmaan roskiin menevät instrumentit ja antaa ne minulle seuraavalla käyntikerralla. Samalla hän sanoi hammashoitajalleen, että käyppä kattomassa onko siellä nyt mitää.
Jessus sentään, minkälaisen pussillisen toi jo saman tien. Esim. jos joku pinsetti on vähänkin kulahtanut, niin se menee poistoon. Niissä erimuotoisissa teräväkärkisissä hampaan kaiveluvälineissä on hiton hyvä pinta käsille. Ei ole liukas eikä tahmea.

No nyt lipsahti jo aiheesta, mutta vinkkinä. Kierrätystähän se kuitenkin on.
Kiitokset vinkeistä Timo ja Niko!
En olekaan osannut ajatella tuota hammaslääkärien välineistöä sillä mielellä, pitääkin muistuttaa omaakin hammaslääkäriä laittamaan poistoon meneviä talteen.

Taisinkin tuota geelipikaliimaa ostaakin jo, mutta en ole huomannut sitä kokeilla vielä, nyt menee testaukseen Mersun moottorin kanssa. Pitänee myös hioa myös nuo kontaktipinnat…

Pikkaisen taitaa mopo karata käsistä, sillä tajusin juuri, että minulla on aika paljon G6:n osia jäänyt edellisestä ja myös tästä nykyisestä tulee jäämään osia yli, joten kiinnostaisi kokeilla, mitä saa aikaa kun kasaa koneen rungon ja siivet "cutaway"-kuvan mukaisesti styreeniputkesta yhdistäen siihen olemassa olevat muoviosat… Saattaisi olla sopiva aihio harjoitella koneen päällystämistä ohuella alumiinilevyllä sekä vaurioiden mallintamista siten, että alla olevat rakenteet näkyvät…