Pienoismallit.net

Jagdpanther #212

Ruhr, März 1945

Kyseessä on Jagdpanther (Late) 2.Ko/s.Pz.Jg.Abt. 654 Maaliskuulta 1945 Ruhrin alueella.

Vaunusta on olemassa yksi valokuva, jota käytin referenssinä.

Tämä oli ensimmäinen tekemäni Mengin malli. Olin lukenut mallista paljon hyvää, enkä pettynyt. Malli oli yksi parhaimpia koskaan kasaamiani, ellei paras. Ohjeissa huomasin yhden pienen virheen ja onnistuin murtamaan teloja sovitellessani yhden pyörän tapin (korjaaminen oli tosi hankalaa), mutta muuten kasaaminen oli kuin unelmaa.

Malli on tehty melko suoraan laatikosta. Lisäykset: Friulin telat, antennilanka venytettynä Tamiyan rangasta, kylkien narut EZ-linea, puskat Mininaturilta ja Panzer Modelsilta.

Maaleina ja muina mönjinä käytetty lähinnä Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja Vallejon tuotteita.

Kommentit

Onnistunut malli taas Eskolta! Hyvin koottu, camottu ja säistetty mielestäni. Eritoten erinomainen kuvaus osuu silmään. Opiskelumielessä kysynkin: Mitä käytit taustan valkoisena? Millainen valaistus? Mitä säätöarvoja käytit kamerassa (valotusaika, aukon suuruus ja ISO-luku)?

YT
Kalle
Moi,

Hienon mallin olet rakentanut. Naamari on onnistunut. Itseäni miellyttää ettei tumman keltainen ole näissä loppusodan vaunuissa enää niin hallitseva. Pintakäsittely on ok, samoin telat. Lehvästö näyttää hyvältä, tosin edellisessä 251 mallissasi oli mielestäni vieläkin parempi.

Ei muuta kuin seuraavan projektin kimppuun!

t. Jake
Esko P. 21.9.2018 16:20 Vastaa lainauksella
Kiitti kommenteista!
Kallelle (toiv. kaikki kysymäsi): valkoinen kartonki, ihan pöytävalaisin (en tiedä tarkemmin), foliota heijastamassa valoa, Canon EOS 550D f/29 2 sec. ISO-100 exposure bias +1
Ja juu, seuraava rojekti odottaa jo :)
Esko P. 21.9.2018 16:23 Vastaa lainauksella
Ja Kallelle vielä, että noi arvot vaihtelee vähän eri kuvissa.
Esko P. kirjoitti:
Ja Kallelle vielä, että noi arvot vaihtelee vähän eri kuvissa.
Kiitti Esko neuvoista, - sovellan…

YT
Kalle
Erinomaisen uskottava malli! Hyvä Esko!

yst.terv. Seppo V
AJ 21.9.2018 19:19 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Komppaan Kallen ja Jaken kehuja; erittäin hyvin onnistunut Jagdpanther! Itse tykkään Miniaturen ja Panzer Modelsin puskista/lehvästöstö, ne tuovat sopivasti eloa ja realismia vaunun pintaan. Ei mitään nillityksiä ja narinoita, vaan ainoastaan kehuja. Ehdottomasti parhaita vaunujasi ja voisi olla hyvin myös viikon malli. Hyvää työtä Esko! Terkuin, AJ
Esko P. 21.9.2018 20:00 Vastaa lainauksella
Kiitti taas kommenteista!
ykak 23.9.2018 01:28 Vastaa lainauksella
No kyllä on hyvä jaagaajapantteri :0)) tosi hyvät sävyt. Odottaa omassa hyllyssä ja ehkä testaan Mengin jousia tohon, akselit näyttää aika samalta. Kai tuot Nordiciin näytille?
Esko P. 23.9.2018 08:46 Vastaa lainauksella
Kitti paljon ykak!
En ole ikinä tuonut omiani mihinkään näytille, en oikein kehtaa :( olisi liian stressaavaa…