Pienoismallit.net

BMW 2002 tii `71

Tuhannen ja yhen tarinan BMW

BMW oli projektina hieman epäonninen, 2 kertaa kori kävi putkarikylvyssä jonka jälkeen kolmannenkin yrityksen epäonnistuessa tartuin santapaperiin. Aloin työstämään patinatyylistä ilmettä autolle hiomalla maalia puhki sieltä täältä paikoin ihan valkoiseen muoviin asti. Maalasin vänkärin etulokasuojan valkoisella pohjamaalilla ja kuskin takalokarin vastaavasti punaisella. Kattoon suihkin mattamustan. En ollut vieläkään kovin tyytyväinen, joten lisäsin takaluukkuun, molempiin kylkiin ja vänkärin takanurkkaan "sticker bomb" decalia.. Sen jälkeen alkoi varsinainen säistäminen, sotkin koria Vallejon ruostelitkulla ja Tamiyan säistysseteillä jättäen valkoisen muovinkin näkyviin mutta vain säistämällä sitä. Lisäsin vielä pari decalia ja lopuksi kuorrutin korin Tamiyan mattalakalla. Ikkunalistoihin foilit ja hieman ruostelitkua niihinkin, saman kohtalon koki lähes kaikki kromiosat joita Bimmerin mukana tuli.

Kattoteline on peräisin Gunze Sagnyon VW Karmann Ghiasta jonka rakensin alkuvuodesta avoautoksi ja luonnollisesti siihen en kattotellinkiä käyttänyt. Täydensin telinettä tekemällä siihen harmaassa Vallejon litkussa dipatut laudoitukset, mustalla rajaustussilla naulat ja "I love Teboil" tarran tulostin itse. Jerrykannu on peräisin Fujimin Garage & Tools sarjasta, kaljakori taas on 3D printattu aftermarket osa saksalaisesta nettikaupasta. Sukset ja sauvat on Fujimin tuotantoa myös, paketista jossa tulee myös surffilautoja ja kattotelineet. Sidontaan on käytetty mustekaloja jotka ovat simppelisti aftermarket tulpanjohtomateriaalia tai muuta vastaavaa.

Sisusta on Hasegawan jäljiltä ovipaneeleja lukuunottamatta aivan kiva. Kuskin ovipaneelin sahasin irti ja srätsäsin siihen verhoilemattoman mukaelman löyhästi referenssejä tutkien. Myös vänkärin oveen lisäsin kahvat ja veivin. Sivupaneelien verhoiluksi tulostin skottiruutukuviota. Penkkeihin maalasin käsin tiikerinturkkikuosin. Kojelautaan laitoin soirot samaa "sticker bomb" decalia mitä koriinkin tuli. Polkimet ja turvavöidensoljet on High light model studion etsejä, vyömateriaali taas Scaleproductionin tavaraa. Veivit ja ovenkahvat on peräisin Model car garagen etsiarkeilta. Takapenkillä oleva Budweiserlaatikko on ebayn kautta löytynyt aftertuote..

Loput "hifistelyt" takasivulasien keltainen väritys on peräisin Evergreenin keltaiselta läpinäkyvältä muoviarkilta. Keulassa olevat "Talmut" ja takasumari on jostain Italerin rekkasarjan osista kyhätty. Osa decaleista itse tulostettuja loput nettikaupoista. Kilvet tulostin myös valokuvapaperiarkille. Ohutta metallilankaa ja vaijeriakin käytetty muutamassa paikkaa. Vanteet on Aoshiman 14" XR-4 Long Champit, joista poistin kromit ja maalasin/säistin ne tyyliin sopivammaksi. Takana sisälokasuojat vaati muokkaamista jotta renkaat mahtui nuinkaan hyvin alle.. Antenni on nuppineulasta ja ohuesta metallilangasta.

Siinä jotain osviittaa mitä tähän on tullut tehtyä. Niin kuin aina kommentit ja palaute tervetullutta! :)

Kommentit

Nyt on tyylikästä, yksityiskohtia on paljon mihin kiinnittää huomiota.
Huomion sisustassa vie nuo loistavat penkinpäälliset, niin kasaria vaan kun voi olla.
Kelpais oikeanakin tällainen itselleni.
Komea luomus. Rakentelusta kertovaa tekstiä lukiessani saatoin aistia rakentajan innon ja askartelun riemun. Bänditarra lippishyllyllä on hauska vaikka odotinkin keltamustapuna-lippua… Mutta mausteethan muuttuvat keiton mukaan.
Tuulilasin tarra oikein aidon näköinen ja foilivedot onnistuneet. Kattoteline releineen vie kokonaisuutta hieman dioraaman suuntaan ja hyvä niin. Autoa voinee kutsua raggaribimmeriksi? Onko rekkariin kätketty jokin juju tai viesti?
Kiitokset molemmille.

Mikko: tuo rekkarin juju piilee muutamassa jutussa, auto on vuosimallia `71, se on Lapin läänistä, joten siitä ensimmäinen kirjain L, lisäksi mukailin kilpeä Napapiirin sankarit elokuvassa esiintyneen LER-551 kilpisen auton suuntaan.. :)

Ja joo totta tää oli varsin innostava projekti kun luovuin ajatuksesta tehdä kiiltävä ja kaunis. Päästin reilusti luovan hulluuteni valloilleen taitojen rajoissa ja aloin toteuttaan tästä sellaista millaisena sen mielessäni näin. Ideoita tulikin runsaasti joita toteutin omien kykyjen mukaan.
Hieno lauluauto, viellä lapin läänin kilvillä. Itse olisin käyttänyt Mangelsseja vanteina, olisi nimittäin valkoiset pelti Mangellsit sopinu kuin nyrkki silmään. Itsellä on ollut 2 autoa joissa mustapohjaiset kilvet, 80 luvulla niillä sai jotain glooriaa =)+ tuollaista kattotelinettä en itse olisi laittanut, mutta tämä taitaa olla enemmänkin nykytrendi, kun olen nähnyt esimerkiksi kaalihakkurissa samantyyppisen rekvisiitta kattotelineen (taisi olla heinäpaali, jerry ja kolmirattainen pyörä). Juu ja sanat ei ole tarkoitettu moitteeksi, vaan sitä millä olisi saanut vieläkin paremmat pisteet, mutta hyvä näin ja on ollut ihan kiva seurata tämä valmistumista.
Komea, mitä nyt karvanopat aika isot.
Tupakka-aski ja parkkikiekko ovat todella onnistuneita yksityiskohtia.
Patinoitunut ilme on erittäin aidon oloinen.

Jotenkin, itse -80 luvulla kortin ajanneena, tuohon kaipaisi 80-lätkää takaikkunaan. :D
Kiitokset!

Mangelssit olis kyllä ollut enemmän minunki mieleen, mutten vielä ole törmännyt sopiviin pienoismallimaailmassa. Kattotelineen pois jättäminen kävi piilevän hetken mielessä kun malli oli viimeistelyvaiheessa, mutta koska olin jo asennoitunut että se tähän laitetaan niin en sitä poiskaan tohtinut jättää.

Nopat on isohkot, ja oon sellasia nähnyt 1:1 autoissakin joskus, pienemmät olis paremmin scaalaan sopivat tosiaan mutta kun nuita vielä pari on odottamassa sijoituskohteitaan niin laitoin roikkumaan.

80-lätkääkin mietin, mutta jätin tälläkertaa ajatuksentasolle. Varmasti jotain perisupisuomalaista auton lotjaketta tulen tekemään jatkossakin niin ehkä sitten sillon. :)
Tähömpä ei ole muuta sanottavaa,kaikki on jo sanottu ja kehuttu.Kyllä on onnistunut kaikinpuolin hienosti ja istuinsuojat täys kymppi.
AJ 17.9.2018 18:11 Vastaa lainauksella
Moi Janne, Komppaan kaikkia kehuja edellä. En muuttaisi BMW 2002 TII `71 automallissasi yhtään mitään, koska se on sellaisenaan aivan huippu. En kyllä keksi hakemallakaan mitään parannusta biilimalliisi, sillä se on niin täydellinen kuin vain voi ja uskaltaa sanoa. Kerrassaan upeaa mallausta! Olen useasti todennut, että automallareiden taso on äärimmäisen hyvä ja automallisi osoittaa sen konkreettisesti. Onhan tämä pakostikin jonkun viikon malli; enemmän käsittämätöntä on se, jos ei ole. Viisi staraa ***** virtuaalisesti. Tämä on kyllä loistava esimerkki huippumallauksesta - erinomaista työtä! Parhain terveisin, AJ
Kiitokset kommenteista ja palautteesta.. Mä en ole aikaisemmin yhtä määrätietosesti harjoitellut/opetellut uusia kikkoja kuin tänä vuonna. Malleja on omassa mittapuussa valmistunut jo ennätysmäärä ja jokaisen kohdalla olen jotain pientäkin uutta juttua kokeillut. Eikä pelkästään automalleja, mulla on 2 dioraamaprojektia meneillään parhaillaan joissa molemmissa olen käyttänyt muunmuassa 3D-tulostuksen tuomia lisäjuttuja. Tää bemari oli ensimmäinen malli johon olen käyttäny balsaa puuosien tekoon. Tavoite on jatkossakin viedä omaa osaamista eteenpäin jokaisella mallailun osa-alueella scrach-osien tekemisestä pintakäsittelyyn ja säistämiseen. Kannustava palaute on aina tehnyt oman osansa ja rakentava kritiikki potkinut myös osaltaan eteenpäin. Tällä osaamisella mennään tällähetkellä, tulevien mallien onnistumisen tasoa uskallan vain arvailla.. :)
Ihan törkeen siisti biimeri, todella tyylikkäästi rähjääntynyt ulkoa. Sisältä taas melko siisti eli teinit on just tuunanneet sen kuntoon :0))) Musta noi vanteet kruunaa to komistuksen. Toivottavasti tuot Nordiciin näytille !
Kiitos! Sen verran kiireinen loppuvuosi tulossa että ei täältä Nordiciin ehdi.. :)
AJ 24.9.2018 14:26 Vastaa lainauksella
Moi Janne, Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Kiitokset kaikille arvostelun laittaneille! Laatuaan ensimmäinen viikonmallititteli mun tekemälle mallille.. Mallailuhommiin tulee mulla pieni tauko nyt, mutta kunhan pääsen takaisin sorvin ääreen niin tämä tsemppas kummasti.. :)