Pienoismallit.net

H0 paloautoja

Dodge Power Wagon ja GMC-CCKW353

Valmismallien osia yhdistelemällä ja muokkaamalla rakennettuja suomalaisten vanhojen paloautojen malleja. Dodgen esikuvana on ollut Helsingissä 1950-70 -luvuilla käytössä olleet letkuautot. GMC:llä ei ole varsinaista esikuvaa mutta se on tyyliltään hyvin lähellä jotain sellaista joka olisi ollut paloautona mahdollinen 1950-luvun Suomessa.
Dodge mallissa on käytetty Roco-Minitanks Dodgen pyöriä ja keula lokasuojineen. Hytin etuosa (tuulilasin ympäriltä, sivuovet ja ikkunat) on muokattu Preiserin Magirus hytistä. Koppi on scratch. GMC:n hytti ja alusta on Rocon mallista, koppi on muokattu kolmiakseliseksi tuntemattomasta 2-akselisen paloauton saksalaisesta resiinivalusta. Kromiosiin on käytetty Bare metal foil- foliota ja Molotow liquid chrome- maalikynää. Peileissä, kaiteissa, yms. pikkuosissa on mm. käytetty fotoetsiosia jne… Tikkaat, imuletkut ja valonheittimet on Rocon lisäosia. Kuvien taustan malli on vain tässä käytetty kuvaustausta, kyse ei siis ole dioraamasta.

Kommentit

Paloautojen mallit saavat aina sydämen sykähtelemään. Ja etenkin kun ovat näin laadukkaita!
Pidän!!
Tämä on kai jonkinlaista historian dokumentointia, vaikkei näillä pienoismalleilla täsmällistä esikuvaa (ehkä) olekaan. Siinäkin suhteessa arvokas kulttuuriteko, vaikka pääpaino lieneekin mallailun ilossa ja riemussa. Tuo mittakaava on kaltaiselleni 1:25-mallarille järkyttävän pieni ja jo sen takia näin onnistuneiden mallien ohella hatun noston arvoinen juttu. Ja kuvatausta autoineen on myös näppärä. Voisi todeta vaan että "koneet käyntiin ja tulta päin!".
J Kivi 11.9.2018 12:47 Vastaa lainauksella
[quote="Mikko MM Mäkelä"]

- Tarkemmin ajateltuna yhtenä motivaationa, tuon historian dokumentoinnin sijasta itselleni kyse on ehkä enemmänkin vain historian ja nostalgian fiilistelystä.
Teerijärven VPK:n avo-Dodge WC oli ensimmäinen mobiili jossa olin kyydissä, lapsena palokuntaparaatissa Pietarsaaressa. Olen kuullut että heillä ennen tätä Normandian maihinnousuun osallistunuttua veteraania (kuulanreikiä) olisi ollut v. 1928 mallinen alk. kuorma-auto…