Pienoismallit.net

Ya-12

Soviet artillery tractor

Malli esittää venäläistä tykistön telatraktoria ja se on tarkennettu suoraan laatikosta. Malli oli unelma rakentaa ja se meni loistavasti kasaan, vaikka se onkin vanhahkoa Miniartin tuotantoa. Rakentamisessa sai olla tarkkana, että missä järjestyksessä minkäkin rakentaa ja maalaa. Sarjan palatelat oli painajaiset ja toiselta puolelta ne jäikin liian lyhyeksi, kun hukkasin yhden telakengän. Sarjassa ei siis ole yhtään ylimääräistä.

Maalasin ensin laudoituksen Lifecolorin parilla eri ruskean sävyllä ja sitten maalasin vaalennetulla ja kellertetyllä Xtracrylixsin XA1811 Russian Tank Greenillä hiuslakkatekniikkaa käyttäen. Tässä tapauksessa käytin AK:n Acrylic Worn Effect Chipping Fluidia jonka ansioista maali lohkeili vähän turhankin isoina biitteinä.

Litkutuksena käytin hiukan ohennettua AK:n Dark Brown Panel Washia. Ja vanhennukseen käytin eri tuotteita niin AK Interactivelta kuin Ammo Migiltä.

Palautetta ja kysymyksia otetaan vastaan.

Kommentit

Hieno kokonaisuus.
Tuollaiset ovat kivoja tehdä, kun saa vanhentaa kunnolla ilman liioittelua.
Traktorin ikkunoiden pölyt ovat todella onnistuneita. Samoin se vähä mitä näkyy moottorista ja ohjaamosta näyttää hyvältä.
Alustan pinnan siisteys hieman sotii ajoneuvon kunnon kanssa, mutta sehän on tyylikysymys eikä sinänsä koske mallia.
Pidän.
Matti M 4.9.2018 05:53 Vastaa lainauksella
Erittäin aidon näköinen viimeistely, omaan silmään nuo maalin lohkeamat sulautuu hyvin kokonaisuuteen koska vehje on sopivan likainen ja kulunut kauttaaltaan. Karun näköinen laite, mutta toimiva.