Pienoismallit.net

Porsche 962

Olen aina seurannut mielenkiinnolla joka vuosi kesäkuussa Ranskassa järjestettävää Le Mansin 24:n tunnin kestävyyskisaa. Niinpä vuosien varrella on tullut rakennettua myös monta automallia aiheen tiimoilta. Viimeisin on tämä Hasegawan 1/24 skaalan Porsche 962C jonka rakentelin kesäloman aikana. Mallisarja oli melko simppeli ns. curbside malli - siis mukana ei ollut ollenkaan esim. moottoria ja ohjaamon sisuskalutkin olivat hyvin alkeellisella tasolla - esim. kuskin vyöt penkkiin piti tehdä itse.

Kommentit

Huippumalli Raimolta jälleen! Ei voi kuin ihailla työn jälkeä. Alusta on myös renkaan jälkineen erinomainen.

YT
Kalle
On se nätti !
Matti M 30.8.2018 16:18 Vastaa lainauksella
Hieno.
Suosikkiautosta hyvä malli, niin ei voi kuin pitää. Automalleihinkin sopii paneelien rajojen korostaminen. Pakko kuitenkin kysyä, että onko kyseessä what-if vai oliko tämä väritys käytössä vielä 962:n aikoihin?
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Pakko kuitenkin kysyä, että onko kyseessä what-if vai oliko tämä väritys käytössä vielä 962:n aikoihin?
Maalaus on osittain fiktiivinen noudattaen yleistä ns. Gulf Porsche väritystä. Ainakin Le Mansin kisojen yhteydessä pidetyissä "Old Sports Cars" kokoontumisparaateissa on esiintynyt 962C myös Gulfin Wanhoilla Wäreillä.
Raimo, Porsche ja Gulf-väritys… Parempaa ei vain yksinkertaisesti ole!
AJ 30.8.2018 23:39 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Kehuja kompaten, huippuautomalli.

Jostain kumman syystä olen aina digannut noita Gulfin Wanhoja Blue - Orange Wärejä biileissä; liekö taustalla juuri 1960-luvun lopun Le Mans kisojen ja Steve McQueenin 1971 Le Mans-leffan vaikutus.

Oli miten oli, Gulfin Blue and Orange väritys kuuluu niihin legendaarisiin kilpa-autojen värisävyhin mihin kuuluu Ferrari Rosso Corsa, British Racing Green, Aston Martin Silver Birch, John Player Special Lotus Black and Gold, Cunningham White With Blue Stripes, Martini Racing Stripes, Mercedes-Benz Silberpfeile, Marlboro Red and White ja Tyrrell-Ford Cosworth Royal Blue. Kenties tunnetuimmat näistä kuitenkin ovat: 1) Gulf Blue and Orange, 2) John Player Special Lotus Black and Gold ja 3) Ferrari Rosso Corsa.

Muuten Britti- Tockwith Motorsport- teamin Ligier JS P217-Gibson auto kantoi Gulfin Wanhoja Blue - Orange Wärejä viime vuoden Le Mans:ssa: www.motorsport.com…ns/news/tockwith-to-carry-famous-gulf-colours-for-le-mans-912651/912651/

Joka tapauksessa upea Gulf Porsche 962C automalli! Parhain terveisin, AJ
Henkka H 31.8.2018 12:39 Vastaa lainauksella
Taattua Raimon tasoa! Nykyinen Gulf sininen on paljon hailakampi kuin tuo 60 - 70 lukuinen sävy. Alusta antaa mallille hienon säväyksen. Ja siveltimellä maalattu jota ei kyllä uskoisi kun maalipinnan tasaisuutta tarkastelee.
Henry Hammar kirjoitti:
Ja siveltimellä maalattu jota ei kyllä uskoisi kun maalipinnan tasaisuutta tarkastelee.
Siveltimillä joo - Hasegawan muovi oli valkoista - vedin siihen päälle reippaasti ohennettua vaalean sinistä Humbrolia 5 kerrosta ja se tuntui toimivan hyvin ! Oranssi on myös Humbrolia - kyseinen emalipurkki on jostakin 80-luvulta ja maali pelittää tosi hyvin kunhan vaan sekoittaa sen kunnolla. Viime kesänä löysin myös sellaisen ihmeellisyyden, kuin Tamiyan VALKOISEN KURVITEIPIN ! Onhan mainio teippi, jolla saa hienosti teipattua kaikenlaisia kaarevia muotoja - sen avulla tein Porschen keulaan nuo Gulfin tyypilliset oranssit kaaret keskeltä sivuille. Hieno tuote - suosittelen ! KOko auton sivelin lopulta Vallejon mainiolla akryylipohjaisella kiiltävällä lakalla - joten en minä nyt ihan täysin ole jämähtänyt 1970-luvun ihaniin Humbrol-aikoihin :-)
Henkka H 31.8.2018 23:01 Vastaa lainauksella
Heh, mä olen samanlainen vanhan liiton mies. Mulla on laatikot täys juuri vanhoja emalimaaleja ,jotka toimii tosi hyvin jahka niitä sekoitta ja ohentaa. Humbrolia, Revelliä, ModelMasteria ja Xtracoloria. Kaikki maalataan siveltimellä ja kopat tosin kilikalipulloilla. Vois tietysti opiskella ruiskun käyttöä, mutta mitä sitä nyt enään vanha pieru uusia temppuja. Kompressorikin olisi olemassa, mutta se ruiskujen rassaus ja puhdistelu ei innosta.
Noita akryyleja voisi tietysti kokeilla, mutta ne vaatii ymmärtääkseni keinokuitusiveltimet. Näädänkarva ei niistä ymmärtääkseni pidä.
Kurviteipeistä puheen ollen, ennekuin Tamiya julkaisi omansa sain aikoinaan Södikseltä sellaista kuin Formaline kreppiteippiä.
No, se on vanha tuote jota ei löydä juuri enään mistään, paitsi sitten löysin Israelista! taiteilijatarvikepuodin jolla niitä on. Formaline kreppiteippi 1,18mm ja 1,57mm ovat edelleenkin aivan pistämättömiä mielestäni. Taipuvat tosi pienelle mutkalle, eivät laske alle ja liima irtoaa teipin mukana, eikä jää malliin.

Käytät ilmeisesti aika leveätä pensseliä ja suht ohennettua maalia noiden isojen pintojen maalaamiseen.
Henry Hammar kirjoitti:
Käytät ilmeisesti aika leveätä pensseliä ja suht ohennettua maalia noiden isojen pintojen maalaamiseen.
Nimenomaan - leveä suti ja reilusti ohennettu Humbrol - ainoat keinot välttää siveltimenvetojen näkyminen mallin pinnassa. Akryyleistä puheenollen - olen nimenomaan käyttänyt Vallejon akryylimaalien ja lakkojen levittämisessä Springer Pinselin näädänkarvasiveltimiä ja hyvin on pelittänyt. Ei ole karvat jääneet "harittamaan" vesipesujen jäljiltä. Olen tosin pyrkinyt pitämään akryylisiveltimet erillään emalisudeista - en siis käytä akryylisutia emalien levittämiseen - ja sama päinvastoin.
AJ 1.9.2018 12:24 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Luulin, että olet ruiskumaalannut auton. Nyt kun tavasin, että oletkin maalannut siveltimillä koko biilin, en voi muuta kuin hämmästellä hyvää suoritusta ja upeaa maalipintaa. Älyttömän hienoa sivellinmaalausta!

Huippuautomalli kaikki tyynni! Parhain terveisin, AJ