Pienoismallit.net

Ki-61 Hien

Tamiyan loistava Ki-61 Hien.
Suurin osa merkinnöistä maalattu. Lukuunottamatta pyrstön merkintöjä sekä ohjaamon alla olevia pudotusmerkintöjä.

Kommentit

Oikein hieno maalaustyö ja rakentelu ilman virheitä:

Ehkä vähän liian siisti

Edelleenkin on kuitenkin vaikea minulla pisteyttää 1/48 malleja.
Hyvin tehty malli, ei haittaa vaikka yleisilme onkin siisti, sopii oikein hyvin jaappanin poikien "mersuun". Camo ja maalatut tunnukset onnistuneet, sekä paneelirajojen korostus on jätetty hillityksi ja näin tukee mallin siistiä yleisilmettä.
Ruiskumaalaustyön mestarinäyte. Taisi olla viime syksynä näyttelyssä, eikö? Vielä paremman näköinen livenä.
Jo toinen komea Ki-61 pienen ajan sisään. Rakennusjälki ja viimeistely on kaikin puolin onnistunutta.
Minulla on sellainen mielikuva että japanilaiskoneet olivat aika käytetyn näköisiä sodan lähentyessä loppua. Voi olla että muistan väärin. Vähän kuluneempi ulkonäkö olisi piste iin päälle.

E-P
AJ 30.8.2018 22:57 Vastaa lainauksella
Moi Michael, Yllä olevia kehuja kompaten, erittäin hyvin tehty ja kaunis Japanin Mersu, Ki-61 Hien. Ilmeisesti Tamiyan sarja meni nätisti kasaan ilman mitään murheita ja ärräpäitä. Maalaus on tässäkin Hien-lekomallissa tehty upeasti; ihailtavaa maalaustyötä. Ohjaamo näyttäisi olevan sitä erikoista japanilaista sinapinkeltaista väriä, jota jostain ihmeen syystä käytettiin Hien-lekoissa, japanilaiskoneiden normaalin vihreän sijaan. Mikähän oli syy tuon erikoisen keltaisen värisävyn käyttöön?

Japanin Mersu on itse asiassa hyvin tyylikäs, sulavalinjainen ja nätti kone, sen on havainnut erityisesti nyt, kun saitille on ilmestynyt peräkkäin kaksi hienosti onnistunutta Hien-lekomallia. Kyllähän näitä mielellään katselee. Joka tapauksessa kaunis ja onnistunut Hien-lekomalli! Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia kommenteista,
Kyllä Sakari tuo oli tuolla NC:ssä näytillä. Tulee olemaan huomenna mukana Lahden näyttelyssä.

Tuohon säistämiseen niin päätin tässä malissa olla säistämättä sen enmpää. Tarkoitus oli harjotella metallipinnan tekoa.
Tuossa on itse asiassa siiven yläpinta maalattu kahteen kertaan. Ensimmäisen kerran jälkeen vedin MRP lakan siipiin vähän liian paksuna joka johti siihen että vihreä ja punaine maali lähti liikeelle ja teki väri huntuja joka puolelle siiven yläpintaa.

AJ, tuo ohjaamon väri on ilmeisesti väänön aiheena. Tutkin tuota aikanaan pikkasen ja tulin lopputulokseen että ei vältämättä ole oikein mutta päätin silti seurata Tamiyan ohjeita kun tuli vähän erillaisempi ohjaamo väritys. Syytä tuohon erillaiseen väritykseen en löytänyt.
JuhaO 31.8.2018 14:45 Vastaa lainauksella
Todella hieno Kobayashin Hien. Siisteydestä sen verran, että kapteeni (sodan lopussa majuri) ja JAAFin nuorin Sentain/laivueen komentaja K. oli jonkinmoinen julkkis 44-45 toimiessaan 244. Sentain komentajana. Katselin paria kuvaa hänen koneistaan ja tämän mallin esikuva vaikutti varsin siistiltä kuvanottohetkellä, siistimmältä kuin eräs toinen hänen käyttämänsä, tumma Hien. Tosin ylivalottuminen estää arvioimasta, kuinka hyvässä kunnossa moottoripeltien musta häikäisysuoja oli. Yleensä kyllä loppusodan japanilaislekot olivat aika kulahtaneen näköisiä, olisiko maalin laadussakin ollut vikaa vai johtuiko vain pohjamaalauksen poisjättämisestä ja muista oikaisuista kun tuotantoa haluttiin pitää korkealla tasolla ja oli päätelty, etteivät koneet kuitenkaan olisi kauan käytössä kovien tappioiden takia.
AJ 1.9.2018 12:19 Vastaa lainauksella
Moi Michael, Kiitos vastauksestasi. Jep, olisi kivaa tietää mistä tuo keltainen ohjaamoväritys oikein juontaa juurensa; luulisi että joku japanilaiskoneiden asiantuntija tietäisi sen…

Joka tapauksessa, Hieno Hien! Parhain terveisin, AJ