Pienoismallit.net

Valmiina ilotulitukseen!

sdkfz 251/calliope

3508th Ordnance Medium Auto Maintenance Company muokkasi viisi kaapattua saksalaista puolitelaa raketinheitin-alustoiksi, joista osaa pystyi liikuttamaan vain hinaamalla.

Alunperin Sherman-tankin päälle asennettu T34-raketinheitinyksikkö oli epätarkka ja hidas uudelleen ladata ja se voitiin (kenttämuokkauksen asiosta) helposti tiputtaa tornin päältä alas laukaisun jälkeen.

(Tämä malli tuli aiottua kalliimmaksi ,mutta nautin tämän tekemisestä sitäkin enemmän :D)

Kommentit

AJ 27.8.2018 18:03 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Kiva idis ja kaikki näyttäisi olevan hyvin tehty, itse mallia, figuja ja alustaa myöten. Erityisesti tuo laukaisupiuhaviritys ja figut räpeltämässä sen kanssa tuo kivasti realistisuutta dioon; tuollaista sähläystähän se yleensä tuppaa piuhojen kanssa olemaan - ainoa poikkeus, jonka itse muistan oli eräs PsPr:n hyvin tunnettu vääpeli (nykyisin jo eläkkeellä), joka oli varsinainen räjäytysguru; kundi pystyi rakentamaan aivan uskomattomia räjäytysvirityksiä tst-harjoituksissa ja näytöksissä. No joo, se muisteloista, joka tapauksessa olet onnistunut ilmentämään tilanteen hyvin, mukaanlukien karttaa tutkivat upseerit ja radisti.

Yksi asia jäi mietityttämään; onko tykin tarkoitus toimia T34-raketinheitinyksikön tukijalkana vaiko myös suorasuuntaustukiaseena? Mikä oli ajatuksesi tykistä alunperin? Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

Joka tapauksessa mielenkiintoinen idis ja hyvä toteutus. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ kommentistasi :)

Tämä jenkkien hybridihirviö ihmetytti muutenkin, kun etsin netistä tietoja.
Miksi nähdä kauhea vaiva purkaa puolitelasta ensin kylkipanssaroinnit ja sitten pilkkoa PAK40-tykki irti omasta rungostaan ja siirtää se tähän rakettipaketin tuki- ja korkeussuuntausta varten. (eli ei muuta virkaa tällä)

Ehkäpä T34 varten oli ehditty valmistaa jo isot määrät ammuksia ja ne oli käsketty keinolla millä hyvänsä saattaa vihollisen niskaan..tai edes sinne päin, johtuen epätarkasta rakenteesta.
Sherman-miehistöt eivät oikein välittäneet ottaa tätä taakakseen.
www.tanks-encyclopedia.com/ww2-us-calliope/
Matti M 27.8.2018 20:54 Vastaa lainauksella
Todellakin mielenkiintoinen malli ja esikuva myös, enpä tiennyt moisia virityksiä olleenkaan, joka päivä oppii jotain uutta näköjään. Malli muutostöineen hyvin tehty, samoin alusta maastoineen sekä figuurit.