Pienoismallit.net

Messerschmitt BF109C-1

Sepä on aika taas tullut mallin julkistukselle ja kuten varmaan kaikki ilokseen huomaa niin kyseessähän on taas "Mersu", tosin ei ole Suomi Mersu, ei edes G tai K, eikä myöskään E tai F vaan kyseessä on omiin suosikkeihin kuuluvista A-D malleista C. Tämä Arsenal Model Group (AMG) tekele C variantista tuli jossain vaiheessa hommattua ja tosiaan nyt sitten puuhasteltua läjään kesäloman aikana. Mitään historiikkia en ala mallista kirjoittamaan kun kaikki jossain vaiheessa lukee jotain asiaan liittyvään, jos toisen maailmansodan aikaiset lentokoneet kiinnostavat.

AMG:n malli BF109C, oli joksenkin hyvä tehtävä ja itselle tuli mieleen sekoitus ICM, Special Hobby, elikä voi odottaa että malli ei mene pussia ravistamalla kasaan. Sarja sisältää pienen määrän etsiosia, ei niin tarkkoja resiinivaluja ja maskiteipit hainsuulle ja lasiosille. Omasta mielestä osa etsiosista, resiinivaluista ja maskeista oli hyödyttömiä, varsinkin kuomumaskit oli suoraan sanottuna aika paskat, Tamiyan teipillä askarrellut on paljon paremmat eivätkä päästä maalia allensa ja muutenkin mukautuvat alustaansa paremmin. Muutenkin kritisoin hieman sitä että sarjassa on etsi/resiini osia ilmeisesti paikkaamassa huonosti valettuja muoviosia enemmän kuin tuomassa malliin lisäarvoa. Ohjaamoon saa kulutettua ihan kivasti aikaa, varsinkin kun kuomu kiinni sieltä sisältä ei näe mitään ja esimerkiksi tapa millä ohjaamo on toteutettu on sellainen että lentäjän istuin on kutistunut 1/72 skaalaa lähemmäs koska isompi ei mahdu ohjaamoon. Tosin kyseessä on tällä hetkellä ehdottomasti paras malli A,B,C,D tekoon 1/48 mittakaavassa joten en keskity pelkästään haukkuihin, vaan esimerkiksi kaiverrusjälki on ihan hyvä ja mallin voi myös rakentaa moottori esillä. Mutta kyllä tästä oikea mallari saa ihan kelpo kamppeen, kun onnistuu tämmösellä tusinamallarillakin. Jos nyt kuitenkin haluaa saada mallistaan lähtökohtiaan paremman niin seuraavat voisi miettiä hankittavaksi lisukkeena
-Resiini pyörät (sarjassa ihan kamalat ja kumiset)
-Ohjaamo kokonaisuudessaan (sitä ei kai kukaan ole edes tehnyt)
-Vacu kuomu
-Laipat, siipisolakot
-Laskuteline kuilut

Joten kun nyt on pää aukaistu niin seuraavat rohkeat vaan esittelemään omia tekeleitään varhaisista mersuista.

Kommentit

Jotenkin vieraan näköinen kaikkien G, F ja E-tyyppisten jälkeen. Jännä.

Ihan perussiisti. Varmaan hyvän näköinen mallinäyttelyn pakollisessa Mersu-rivistössä.

Telinettä katsoin, ja googlailin kuvia. Valmistuneissa AMG:n malleissa teline näyttää olevan samalla lailla kuin tässä, melko pystyssä, mutta oikeitten koneiden kuvissa teline sojottaa messerschmittmäisesti eteenpäin, sillä omintakeisella tyylillä.
Sakari Pyörre kirjoitti:
Telinettä katsoin, ja googlailin kuvia. Valmistuneissa AMG:n malleissa teline näyttää olevan samalla lailla kuin tässä, melko pystyssä, mutta oikeitten koneiden kuvissa teline sojottaa messerschmittmäisesti eteenpäin, sillä omintakeisella tyylillä.
Tuota ei tullut kasatessa ajateltua, eikä oikein tarkistettuakaan. Telineen kiinnitys poikkeaa aika paljon tavanomaisesta (Tamiya, Airfix, Eduard, Hasegawa) tappikiinnityksestä jota tässä ei ole laisinkaan ja teline menee loogisesti ja visuaalisesti juuri tuohon asentoon, mutta hyvä huomio, itse en edes olisi havainnut.
AJ 24.8.2018 19:01 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Piristävä Mersu Bf 109C-1 ja hyvinhän tuo näyttää onnistuneen. Kivaa ja mielenkiintoista nähdä alkusarjan Mersuja loppusarjan Mersujen tilalla. Myöskään AMG:n sarja ei liene niitä helpoimmin rakennettavia sarjoja, kuten tuot hyvin esille, joten on varmasti työvoitto saada aikaan näin hyvää jälkeä.

Pidän tästä Mersu-mallista, tyylikkään ja omintakeisen näköinen. Ainoa pikku nillitys tulee Bf 109C-1:n taustoituksen puutteesta, olisi kiva tietää konetta käyttänyt yksikkö yms…, mutta se ei heikennä lekomallin tasoa. Erittäin mielenkiintoinen lekomalli harvemmin nähdystä Mersu versiosta ja vähemmän tunnetulta valmistajalta. Hyvää työtä Jukka! Parhain terveisin, AJ
C syrjäytti B mallin tuotantolinjoilla aikaisin keväällä 1938, erona B malliin koneessa käytettiin polttoaineenruiskutuksella varustettua Jumo210Ga 700hp moottoria, pakosarjat muotoiltiin uudenmalliseksi siten että pakoputken päät ulottuivat konekopan ulkopuolelle vähentäen sisäosien lämpökuormaa. Aseistus muuttui siten että siipiin tuli MG17 rungossa olevien lisäksi, myös 20mm nokan läpi ampuvaa tykkiä kokeiltiin, mutta kokemukset eivät olleet hyviä. Tekemäni koneyksilö ilmeisesti kuuluu 2/JG 71 josta myöhemmin muodostettiin II/JG51 Mölders, tuossa pikaisesti omista teoksista poimittuna tietoja mallin esikuvasta.

Kieltämättä voisin opetella taustoittamaan näitä mallejani, tosin aika usein niissä on sen verran taiteellisia vapauksia että yhteys esikuvaan voi jäädä melko huteraksi.
Hyvin onnistunut "vanhan" sarjan Mese, camo hyvä!