Pienoismallit.net

Zerstörer Z-25

1945

Tämä syrjähyppy laivanrakennuksen maailmaan oli minulle ensimmäinen mutta tuskin jää viimeiseksi! Paljon uutta ja ihmeellistä tuli vastaan eikä kaikki tapahtunut ihan helpoimman kautta. Kokemuksia oli ainakin se että jopa tässä "isossa skaalassa" mittakaava on oikeasti aika pieni ja mikrokokoisten osien kanssa pelaamiseen täytyy tottua. Muutenkin ihan lähtien ainevahvuuksien mallintamisesta ja maalausjärjestyksistä paljon uutta mietittävää tuli vastaan.

Laivan lyhyt historia

Z-25 otettiin operatiiviseen käyttöön vuoden 1941 puolivälissä ja se kävi mm. pohjoisen Itämeren kierroksen Tirpitzin saattajana. Vuoden -42 aikana laiva osallistui useisiin suurempien sota-alusten saattotehtäviin sekä hyvällä menestyksellä meritaisteluihin Jäämerellä, asemapaikkana Kirkkoniemi. 1943 kului pitkälti koneiston korjaustoimenpiteissä, alusluokalle tyypillisten ongelmien parissa. Seuraavan vuoden Z-25 operoi aktiivisesti Itämerellä ja erityisesti myös Suomen vesialueilla ja Suomenlahdella. Saattotehtäviä oli risteilijöille Prinz Eugenille ja Lutzowille, mutta erityisesti myös runsasta toimintaa kevyempien alusten kanssa; miinoitustehtäviä, tulitukea maavoimille, Tallinnan evakuonnin suojaus ym. Suomalaisia vastaan tehdyn Suursaaren valtausyrityksen yhteydessä Z-25 oli kevyiden maihinnousualusten kaukovarmistuksena, mutta ei osallistunut varsinaiseen taisteluun. Ehkä suurimmat sotasaavutukset olivat kuitenkin aivan loppusodan 1945 aikana tapahtuneet maavoimien tulitukitoimet sekä siviilien ja sotilaiden evakuoinnit eteisen Itämeren satamista Saksaan. Viimeinen tällainen matka tehtiin kun sotatoimet olivat virallisesti jo päättymässä. Alus selvisi sodasta ja luovutettiin Ranskaan, jossa se palveli vielä kymmenisen vuotta. Tekemäni malli edustaa laivaa viimeisen sotakevään asussaan. Tässä vaiheessa yksi 150mm tykki oli jo poistettu ja laiva pakattu tupaten täyteen kevyttä it-aseistusta; kaksois-150-torneineen ja loppusodan it-aseistuksineen hyvin räyhäkkään ja vaarallisen näköinen peli ainakin omaan silmään!

Käytetyt rakennussarjat

Suomi-yhteys mielessä oletin että Trumpeterin "Z-25, 1944"-sarjasta kuoriutuu hieno Suomenlahti-laiva. Aloitin tietysti saatavilla olevan referenssimateriaalin tutkiskelulla ja nopeasti kävi selväksi ettei paketointi kuvaa välttämättä kaikkien detaljien osalta kovin hyvin tällaista -44 ulkoasua, mikä oli hieman yllättävää. Päädyin johtopäätökseen että paketointi onkin ehkä lähempänä -45 ulkoasua, tai pikemminkin molemmat versiot vaativat pientä modifikaatiota mutta -45 pääsi ehkä vähemmällä. Jos pienet historialliset epätarkkuudet unohtaa oli sarja itsessään erinomainen rakennettava sekä hyvin laadukkaasti detaljoitu. Kaiteita ei ollut mukana, mikä taitaa olla laivasarjoissa ihan tavanomaista. Minusta vähän erikoinen linjaus, kun muuta etsidetaljia kuitenkin mukaan pakettiin oli laitettu. Lisäsin Eduardin etsikaiteet sekä L'Arsenalin figuureita.

Pikkumuutoksia paketointiin nähden tein 8 kpl it-tykkejä itse rakenneltuna, skrätsäilin Fumb Palau-tutkan sarjan valonheitinaseman tilalle, korvasin osiin valetut tikkaat WEMin etsiosilla, valetut ankkuriketjut irtoketjuilla ynnä muuta sekalaista pikkumuutosta. Enemmänkin olisi voinut tehdä, mutta ihan kaikkea en viitsinyt tähän mittakaavaan lähteä nysväämään.

Mitä laivanrakennuksesta jäi käteen, niin ainakin maalausjärjestys on paljon oleellisempaa kuin maakalustopuolella ja sen todennäköisesti suunnittelen vähän paremmin seuraavaksi. Nyt löin mallin kasaan ja sitten aloin ihmettelemään miten maalaus pitäisi oikein hoitaa. Mastojen naruja tein rajallisen määrän enkä niiden onnistumiseen ole täysin tyytyväinen. Ehkä isoin yksittäinen rakennusmoka kävi kun en tajunnut että kireälle trimmatut narut oikeasti taivuttavat mastoja, ja tätä kautta takamasto ei ole suorassa vaan aavistuksen etukenoon kallellaan.

Alusta

Alustana on käytetty hyllylevyä johon laiva on upotettu, tasoitetta/silikonia sekä erilaisia akryylimaaleja. Veden mallintamisen olin jo etukäteen mieltänyt haastavaksi hommaksi, jonka oikeasta suoritustavasta saati sitten lopputuloksesta tuntuu olevan vallalla useampiakin erityyppisiä koulukuntia ja näkemyksiä. Alustasta jäi sekä positiivisia että negatiivisia kokemuksia. Levyyn upottaminen oli kohtuuttoman työläs operaatio enkä osannut täysin arvioida pinnanmuodostukseen vaadittavaa täyttömäärää, laiva jäikin uimaan aavistuksen liian korkealle suhteessa merenpintaan. Seuraavaksi kokeilisin todennäköisesti jotain foam-levytyyppistä upotusta jos tällä yleistekniikalla muutoin mennään. Toisaalta kiinnostaisi seuraavaan malliin kokeilla ehkä täysin erityyppistä tekniikkaa esim. jotain resiinivalua, jolloin pääsisi vertailemaan eri tekniikoita ja lopputuloksia.

Meren väri jäi vaaleammaksi ja kirkkaamman siniseksi kuin olisi ollut suotavaa Itämerellisiin olosuhteisiin. Toisaalta plussapuolelle omissa kirjoissa meni pinnan muokattavuus ja aaltojen luominen tällä tyylillä, pintaan jäänyt kiilto ja jonkinmoinen kolmiulotteisen syvyyden tuntu.

Kommentit

AJ 7.8.2018 09:58 Vastaa lainauksella
Moi Mikko, Syrjähyppysi laivarakennuksen maailmaan on erittäin onnistunut; tässä on kyllä aivan selvästi viikon mallin ainekset kasassa. Hyvä taustoitus ja hyvä rakentamiskertomus. Alusta on hyvin tehty ja tuot myös hyvin selkeästi esille kaikki parantamiskohteet, joten mielestäni niistä ei saisi sinua rokottaa mitenkään. Havaintosi ovat hyviä. Itse laivamalli, Zerstörer Z-25, on upeasti onnistunut, ei mitään nillityksiä, narinoita tai muutakaan ininää, ainoastaan kehuja, kaikki on onnistunut todella hyvin ja alusta kruunaa kokonaisuuden. Virtuaaliset viisi ***** staraa hienosta laivamallista; hatun nosto ja syvä kumarrus. Parhain terveisin, AJ
AJ:n kanssa samoilla linjoilla, Työn jälki kestää kovempaakin katselua ja taustoitus on kiinnostavaa luettavaa. Ainahan sitä löytää malleistaan parannettavaa, mutta jos tämä on eka laivamallisi niin voi vaan kuvitella mitä sieltä on seuraavaksi tulossa. Meri näyttää hyvälle myöskin, vaaleus ei haittaa yhtään. Hienoa työtä!
Suuret kiitokset AJ:lle ja Jannelle positiivisesta kannustuksesta! Sinänsä vähän muunneltua totuutta kyllä kerroin, että joskus likimain neljännesvuosisata sitten kokosin kyllä jokusia laivoja eli ei tämä aivan ensimmäinen ole.. mutta niistä kokemuksista ei suhteessa tähän pahasti ollut enää apuja.
On kommee malli. Vesi hienosti tehty ja kuohut + aallot oikeissa paikoissa laivan vieressä.
Säistys on erinomaista ja tarkkaa työtä, kuin myös takiloinnit.
Tuo ketju on oikeastaan ainoa miinus koko komeudessa, muuta kai sekin voi vaihtaa?
Tosiaan viikon mallin ainesta ja älä jätä laivamalleja tähän yksilön.
Nätti kokonaisuus! Ainoa nillitys tulee veden monotonisesta värityksestä joka suorastaan tappaa nyt tuon kaiken hienosti toteutetun veden kuohuineen.
Kiitos kommenteista, mukavaa kun malli on herättänyt suusanallisia mietteitäkin! Ketjuja oli minulla muutamaa eri vaihtoehtoa, Hellerin 1:400 skaalaa, käyttämäni todennäköisesti jonkun antiikkisen 1:350 skaalan mallin ketjut, ja etsiketjuja. Mikään ei ollut edes ihan lähellä oikeaa kokoa, täytyy seuraavaa varten varmaan jokusia irtoketjuvaihtoehtoja hommata ja katsoa mikä osuu parhaiten. Jos hyväksitodettuja valmistajia on niin ehdotuksia otetaan mielellään vastaan.
Ja vesi, se on tosiaan hankala elementti. Tästä se lähtee ja kokeiluja vaan lisää alle.