Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 251/3 Ausf.D

Peiper Ardenneilla

Laskujeni mukaan tämä on sadaskolmas sivustolle lisäämäni malli! Jee!

Juhlan kunniaksi (juhlitaan pyöreää lukua vähän jäkikäteen) piti väsätä Peiperin käyttämä komentovaunu Wacht am Rheinin/Battle of the Bulgen ajoilta vuoden 1944 lopulla. Peiper ilmeisesti hyökkäyksen alussa käytti hetken BefehlsPanther G #001:stään, mutta siirtyi melko pian jo Lanzerathissa tähän Sturmbannführer Josef Diefenthalin SPW:hen.

Kunnollisia referenssejä en vaunusta löytänyt, eli "pientä" taiteilijan näkemystä on mukana. Referenssien puute on aika jännä juttu kun ajattelee kuinka paljon Kampfgruppen toiminnasta Ardenneilla on kirjoitettu.

Pistin vielä mukaan fiilistelykuvan, jossa on Kampfgruppen muita vaunuja mukana mittakaavan selvittämiseksi.

AFV Clubin malli oli ensimmäinen lafkan sarja, jonka olen tehnyt. Sarja jätti toivomisen varaa. Osat eivät oikein meinanneet sopia toisiinsa ja ohjeissa oli toivomisen varaa. Myös yksityiskohtia olisi saanut olla mielestäni enemmän.

Malli on tehty melko suoraan ootb. Toisen antennin venytin jostain vanhasta tamiyan valurangasta. Vetovaijereita boksissa ei ollut ollenkaan, tein ne Tamiyan sturmilaatikosta löytyvistä osista. Puskat on Mininaturilta ja Panzermodelsilta. Siirtokuvat löytyivät miljoonalaatikostani (ovat varmaan Dragonin ja Tamiyan tuotoksia).

Kiitokset taas AJ:lle avusta referenssien kanssa.

Malli on maalattu, washailtu, kurattu jne. pääosin Tamiyan, Ammo of Migin, Revellin, AK interactiven ja Vallejon maaleilla.

Kommentit

Puolitelahärvelit ovat aina iloinen asia! Hienon mallin olet rakentanut, sopivasti kurainen ja kulahtanut mutta ei kuitenkaan ihan romuttamokuntoinen. Sisätiloihin olisin kaivannut kaikenlaista täytettä mitä osaston komentajan ja komentoryhmän mukaan nyt kuuluu - karttoja ja asiakirjoja sekä tietenkin kaikenlaista kättä pidempää ja muuta tarpeellista. Naamiointi havuilla yms on hyvin tehty, useat saksalaiset ajoneuvot Ardennien taistelun aikana muistuttivat liikkuvia havupensaita :)

AFV Clubin malli on hyvälaatuinen mutta vaatii ehkä pientä lisätyötä. Harmi että ohjeissa ei oteta mitään kantaa radioiden johdotuksiin - itselläni sama malli odottamassa.
Terve Esko!

Hienon telapelin olet taas tehnyt! Hyvin säistetty. Ainoa nillitys tulee etupyörien näkyvästä keskisaumasta, vai onko alkuperäisessä rengasvalussa myös ollut noin? Kysyn kun en tiedä?

Hienosti olet sata-pyykin ohittanut. Kävin katsomassa sivuilla noita vanhimpia mallejasi, ja hienoja nekin ovat edelleen, toki kehittymistä myös vuosien varrella on tullut. Joka tapauksessa vilpittömät onnittelut onnistuneen mallailu-uran merkkipaalusta!

YT
Kalle
AJ 7.8.2018 08:40 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Kompataan kehuja yllä. Hienon Sturmbannführer Josef Diefenthalin/Peiperin komento-SPW:n olet saanut aikaiseksi. Naamioiti havuilla on aivan ässä. Nyt vain kasaan dio, jossa on tekemiäsi Kampfgruppen vaunuja tämän SPW:n lisäksi ja tietysti figuja. Erittäin onnistunut SPW ja Esko K:n kaipaamat tilpehöörit sisätiloihin voinet lisätä dion yhteydessä… Hyvää työtä! Terkuin, AJ
Moi Esko,

Hyvin on onnistunut puolitela. Maalaus, värit ja käsittely ovat mielestäni onnistuneet. Samoin puiden yms. kasvuston oksat vaunun päällä ovat ok.

Oliko telojen kanssa ongelmia? Lähinnä koskien niiden pituutta ja istuvuutta? Itselläni on parikin AFV-Clubin C-mallin puolitelaa työn alla ja niihin aion laittaa Kastenin telat, joita eivät tietenkään istu kovin hyvin AFV:n vetopyörään eli hieman joutuu puukkoa käyttämään.

T. Jake
Esko P. 7.8.2018 16:19 Vastaa lainauksella
Kiitti kommenteista ja ideoista!
Jakelle: telat istuivat ihan ok, vetopyörän kohdalla jopa tosi hyvin. Telojen ongelmana oli pituus, ovat aivan liian pitkät. Poistin yhden ”palan” veistämällä. Lyhentäminen ei mennyt ihan kuin Strömsössä, lyhennyskohdat näkee kuvista kun tarkkaan katsoo. Erityisesti takaakatsottuna vasen meni metsään.
Moi & kiitos vastauksesta.

Sama telojen ongelma koskee sitten näköjään kaikkia AFV-Clubin 251-sarjan malleja sekä muita samalla alustalla olevia. Valmistajan olisi ollut suht helppo tehdä johtopyörän ripustuksesta säädettävä, jolloin tällainen pituusongelma / telojen kireys olisi ollut hoidettavissa kuten se on oikeassakin vaunussa.

T. Jake
Esko P. kirjoitti:
Telojen ongelmana oli pituus, ovat aivan liian pitkät.
Oliko molemmat telat liian pitkät vai vain toinen? 251n telat kun ovat eri mittaiset eri puolilla koska johtopyörän asento. En muista miten mulla meni valmistajan C-mallin kanssa jossa käytin sarjan telat, mutta sen muistan että mielestäni kumipalan malli oli (valuteknisistä syistä ehkä) mielestäni väärän mallinen ja päätin että seuraavassa puolitelamallissani en niitä käytä.
Esko P. 8.8.2018 16:34 Vastaa lainauksella
Molemmat olivat sen ”yhden” palan verran liian pitkät tässä. Tuosta mallista en osaa sanoa, en ole asiantuntija, enkä tämän telavaunun kohdalla selvittänyt kaikkia pikku yksityiskohtia. Eli jos haluat varman päälle pelata en suosittele tämän käyttämistä referenssinä.
Terve Esko, vielä palaan tuohon kysymykseeni etupyörien keskisaumasta?

YT
Kalle
Kalle Korkala kirjoitti:
Terve Esko, vielä palaan tuohon kysymykseeni etupyörien keskisaumasta?

YT
Kalle
i.imgur.com/gqEnQee.jpg
Esko P. 10.8.2018 13:46 Vastaa lainauksella
Kiitti Tervo, meni mulla vahingossa ohi…
Yleisilmettä aina kaipaan ja tässä sitä on. Yksityiskohtia voi tietty aina lisätä, mutta ei liikaa! Hiano, Es ist sehr gut!!

Yst.terv. Seppo V