Pienoismallit.net

Focke Wulf 190 F-8

Q9+AB

Kesän 1944 torjuntataisteluihin osallistuneen lento-osasto Kuhlmeyn Focke Wulf 190 F-8 hävittäjäpommittaja Q9+AB oli Maataistelurykmentti SG5 I laivueen komentajan Majuri Fritz Schröterin nimikkokone. Q9 oli rykmentin tunnus ja esikunnan koneissa oli vihreä kolmas kirjain, tässä A joka oli myös laskutelineiden luukuissa. Kone kuvattu sellaisena kuin se oli helteisenä päivänä elokuun alussa 1944 Utissa.

Lento-osasto oli Suomen tukena Kannaksen suurtaistelujen ajan, saapui Suomeen 17.06.1944 ja viimeiset koneet poistuivat 13.08.1944 ja viimeisenä nimenomaan I/SG5. Tämä kyseinen koneyksilö Q9+AB tuhoutui heti Suomesta poistumisensa jälkeen 16.08.1944 Werrossa Baltiassa venäläishävittäjien alas ampumana. Ohjaaja luutnantti Fritz Kruger hyppäsi laskuvarjolla, mutta katosi.

Tämä Tamiyan sarja oli varsin mukava rakennettava, osat olivat tarkkoja ja viimeistely siistiä, yhteensopivuusongelmia ei juurikaan ollut. Sarjassa oli kaksi kuomuvaihtoehtoa, Galland-Haube ja tämä standardikuomu jonka asensin. Pommivarustelu oli myös monipuolinen, siipiripustimiin oli tarjolla raketteja ja 50kg.n pommeja ja pääripustimeen 250kg pommi. Vaihtoehtona oli myös 300 litran lisäpolttoainesäiliö, joka kirjoista löytämäni ainoan kuvan perusteella myös koneessa oli juuri tuolloin elokuun alussa 1944. Muita lisäosia en asentanut kuin jarruputket ja antennilangat, Eduardin sisäetsit toki hankin sisätiloja ehostaakseni.

Saadakseni Suomessa olleen Kuhlmeyn koneen tunnukset hankin Authentic Decalsin siirtokuvat, mutta se osoittautuikin virheeksi, siirtokuvat olivat varmaankin todella vanhoja sillä jo liottelussa ne pääosin hajosivat moniksi palasiksi. No, sai niistä kuitenkin juuri nuo vihreät A kirjaimet ja koneen rekisteritunnukset jotenkuten parsittua. Muut siirtokuvat ovat Tamiyan sarjan mukana tulleita, paitsi rungon palkkiristit on tehty maalaamalla kun sopivaa ei ollut.

Maalattu, lakattu ja säistetty siveltimillä käyttäen LifeColorin, Vallejon ja Tamiyan tuotteita. Pilotti tuli sarjan mukana ja paidaton mekaanikko on ICM:n valmistetta sarjasta Luftwaffe personnel. Alustaan käytetty hiekkaa, Busch-Modelsin maastosirotetta, ruohotupsut Mini Naturilta.

fineartamerica.com/featured/stukas-fly-over-immola-jared-enos.html

Kommentit tervetulleita!

Kommentit

Terve Markku!

Hienosti kasattu ja maalattu/pintakäsitelty Lahtari! Pohjakuvaa jäin kaipaamaan, kun pohja kuitenkin näyttää hyvältä noissa alakulmasta otetuissa kuvissa? Ainoa nipotus antennilangasta, siinähän oli kiristin, joka piti langan kireänä myös kuomun aukiollessa? Miten muuten teit pintakäsittelyn?

Joo, hieno on, nelosta pukkaa! Dio on myös hieno!

YT
Kalle
Kiitos Kalle kommenteista! Taas sama moka tuon kuvaamisen kanssa, kone oli jo tukevasti kiinni alustassaan kun aloin kuvaamaan ja mieleen tuli vasta siinä vaiheessa…ai niin se alapuolikuva. No, ei siinä pohjassa ole kyllä mitään häpeämistä, yritin kuitenkin ottaa aika alaviistoon myös kuvia jotta pohja näkyisi. Tuossa kymppikuvassa muuten jäljittelin tunnelmakuvaa jonka aika monet ovat nähneetkin Immolasta, Focke huollossa ja taivaalla Stuka parvi lentämässä kentän yli.

Olen nähnyt antennilangan hieman roikkuvan kiristimestä huolimatta, mutta täytyy myöntää ettei tuo silti ihan onnistunut toivotulla tavalla, paremminkin olisi voinut sen asentaa.

Pintakäsittely tällä kertaa ilman pohjamaalia, eli ensin maalaus ohennetulla LifeColorilla 2-5 kertaa väristä riippuen, sitten kirkas lakka, siirtokuvat, kirkasta lakkaa siirtokuvien päälle. Paneelirajojen korostus vesiohenteisella LifeColorin Washilla, pakokaasujäämiä Tamiyan pastellilla, lopuksi mattalakkaus. Kaikki toimet siveltimillä ja kohtuu hyvin ainakin omasta mielestäni selvisin camosta huolimatta.
Onhan tuo nyt niin hieno kuin ilman ruiskua voi saada aikaan. Alusta vastaa tarkkaan sitä käsitystä, mikä minulla on suomalaisesta lentokentästä: kasvillisuus on hyvin karua, hiekkaa on paljon.

Mitenkäs se antennilanka, justhan siitä näin jossain puhetta… loppupään Fockeissa oli kaksi kuomumallia, toisessa langan kiristyssysteemi ja toisissa ei. Mikä tuossa sitten oli?

Mutta, se ruisku… eikö Markku kannattaisi kokeilla ruiskua? Varsinkin saksalaisista täpläkamoista tulee niin paljon hienompia ruiskulla.
Kiitos Sakari kehuista ja kommenteista!

Nyt täytyy tunnustaa etten Focke Wulfeja riittävän hyvin tunne jotta osaisin sanoa tuosta kiristyssysteemistä ja oliko sitä juuri nimenomaan tässä yksilössä. Siinä ainoassa valokuvassa mikä koneesta oli, ei lankaa erottanut lainkaan. Mitä näitä muita malleja koneesta katselee niin sekä/että tulkintoja näyttää sen suhteen olevan.

Ei tällainen vanha ukko taida opetella enään uusia metkuja vaan pitäytyy noissa sivellinhommissa, ei oikein tilatkaan sovellu maalin ruiskutteluun. Se on kyllä totta että ruiskulla maalausjälki on ilman muuta näyttävämpi ja totuudenmukaisempi varsinkin silloin kun homman hallitsee. Täytyy jatkossa pitäytyä yksinkertaisimmissa kaavioissa ja jättää täpläcamot taitajille. Mutta onhan niitä kiva välillä kokeilla, alkaa jo puutumaan ainakin tuohon perinteiseen Suomikaavioon ;-).
AJ 5.9.2018 09:37 Vastaa lainauksella
Moi Markku, Komppaan kehuja edellä; hienosti onnistunut Focke Wulf 190F-8. Hyvä taustoitus ja rakentamiskuvaus. Kaikinpuolin hyvin tehty (rakentaminen ja maalaus) ja viimeistelty (säistys ja viimeistely) Focke, jonka kokonaisuuden kruunaa figut ja alusta.

Kalle on oikeassa antennilangasta; noissa vanhoissa kuomumalleissa oli kiristin (Antennenumienkrolle tai Umienkrollen der Antenne), joka piti langan kireänä myös kuomun aukiollessa. Myöhemmissä uusissa ns. "bubble" kuomumalleissa ei ollut enää tuota antennilangan kiristintä, jolloin antennilanka roikkui kuomun ollessa auki. Tämä päti/pätee kaikkiin Focke-variaatioihin. No joo, tämä pikkujuttu ja nyanssia, josta ei kannattane rokottaa pisteitä pois.

Tykkää tästä diosta; kuten jo sanottu Fw 190F-8 itsessään on hyvin onnistunut, figut tuovat dioon eloa ja alusta sopii kuin nenä päähän. Mv-kuva diosta Raimo Leinon lanseeraamaan tyyliin, niin menisi hyvin aidosta kuvasta. Diossa on sen staattisuudesta huolimatta dynamiikkaa ja se kertoo pienimuotoisen tarinan. Mielestäni hyvin onnistunut lekodio, josta ei voi olla pitämättä. Hyvää työtä Markku! Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ mukavista kommenteista! Kiitos myös selvennyksestä tuon antennilangan suhteen, täytyypä jossain vaiheessa vielä uusia tuo lanka niin että on kireällä. Olen kyllä nähnyt sen mekanisminkin kuomun sisältä ja sen miten se menee. En kuitenkaan enää kuomua irrota vaan pitäydyn ulkopuoliseen näkymään.

Tuosta oivalluksesta ja positiivista kommenteista dion suhteen olen hyvin otettu :-). Olen nimittäin tietoisesti viime aikoina pyrkinyt tekemään malleille myös alustan joka jollain tapaa kertoisi samalla myös pienen tarinan…kuten sanoit. Hienoa kun tuon oivalsit ja huomasit. Yleensä tälle tarinalle löytyy esikuva jostain vanhasta valokuvasta joka kertoo siitä ajasta ja siitä hetkestä. Tähän Fw teemaan minua inspiroi nimenomaan se hieno värikuva ( värittey? ) Immolasta jossa Stuka parvi lentää kentän yli ja Fw:n kimpussa häärii mekaanikot. Hieno, aikaansa kuvaava valokuva.

Maalipurkkien päällä selällään köllöttävä leko saa minulla ainakin karvat pystyyn, mutta katsotaan miten kauan jaksan noita alustoja tehdä mutta ainakin nyt tuntuu siltä että malli on vasta sitten valmis kun sen sijoittaa johonkin ympäristöön, samalla ehkä mallin pikku virheetkin peittyy tai jää unholaan ;-)
Terve taas Markku!

Jep, olen samaa mieltä kanssasi tuon taustan merkityksestä. Itse olenkin opiskellut mallin kuvausta luontotaustassa. Pohjakuva on haaste, kun siinä pitäisi tuo "luonnollinen" taivastausta saada kohdalleen niiden maalipurkkien sijaan. Edelleen totean että hienon mallisi lisäksi tuosta diosta pidän!

YT
Kalle
Varsin kiitettävästi olet sinäkin Kalle niitä maastotaustoja malleihisi etsinyt. Itsellä nuo kokeilut järjestään epäonnistuivat kun tausta blurrasi jne. Siksi olen nykymalleihini enemmän keskittynyt alustoihin ja kuvaan vaaleata taustaa vasten.

Nuo "pakolliset" alapuolikuvat olen kuvannut ihka oikeata taivasta vasten pitämällä sormin siiven kärjestä kiinni…tiedä sitten onko se yhtään parempi tapa kuin muutkaan. Ehkä jotkut kuvat ovat olleet ihan hyviäkin silloin kun mukaan on tullut hieman kumpupilveäkin. Samoinhan se on tilanne esim. lentonäytöksissä aitoja koneita kuvattaessa, pilvet parantaa kuvien kontrastia.
AJ 5.9.2018 20:41 Vastaa lainauksella
Moi Markku, Ole hyvä.

Älä huolehdi antennilankasta, sillä voisihan kiristin olla epäkunnossa. Tällöin antennilanka roikkuisi enemmän tai vähemmän ja kuitenkin kiristyisi kun kuomu vedetään kiinni. Joten ei sitä antennilankaa tarvitse fixata, eikä se lanka muutenkaan ole mitenkään oleellisin osa diossa.

Kyllähän tuo tarina tulee hyvin esille diosta; toteutus on kyllä erittäin onnistunut. Kaikki on hienosti kasassa ja kokonaisuus on erittäin bueno. Ja olen täysin samaa mieltä, että kun pienoismallille tekee alustan ja ympärille kenties jotain muuta pientä ja käyttää esikuvan valokuvaa/valokuvia, silloin siitä saa aikaan tarinan, jossa pienoismalli herää eloon ja tulee paremmin esille. Erinomainen lekodio! Parhain terveisin, AJ
Ihan toimiva kokonaisuus, viimeistely on siistiä työtä. Värimaailma on uskottava. Ilmeisesti F-sarjan kyljet olivat tummempia kuin A-sarjalaisten. Missä vaiheessa F-sarjan koneita alkoi esiintyä maalaamattomalla pohjalla, jos ylipäätään esiintyi?

E-P
Kiitos E-P kommenteista. Noihin kysymyksiisi FW:n maalauksista en osaa vastata, yritin vain selvittää miten tämä tekemäni koneyksilö oli maalattu ja siihenkään en saanut vastauksia kuin yhdestä valokuvasta, mallin mukana tulleesta ohjeesta ja parista väripiirroksesta mitä netistä löysin.
OK, kysyin lähinnä siitä syystä, että vuoden 44 loppua kohti kevyesti maalattuja ja pohjasta osittain maalaamattomia FW 190 A- ja D-sarjan koneita alkoi esiintyä runsaammin. Ilmeisesti F-sarjalaiset saivat vielä jonkin asteisen kokovärityksen.

E-P