Pienoismallit.net

Honda RA 272

Tamiyan mallisarja vuodelta 1986. Pienoismalli esittää autoa jolla japanilaisen Hondan kilpatallin amerikkalainen kuski Richie Ginther voitti yhden osakilpailun Formula-1 Grand Prix sarjassa kaudella 1965. Olivat nuo kuskit hulluja tai ainakin hullunrohkeita, kun istuivat tuollaiseen lasikuitukaukaloon ilman turvavöitä - sitten painettiin kaasu pohjaan ja ruvettiin ihmettelemään, että mitähän seuraavassa mutkassa tapahtuu kun sinne rynnätään n. 250 km/t.

Ostin tämän mallisarjan Helsingin Tietonikkarista - sieltä kaupan kellarivarastosta jossa on myytävänä pienoismallisarjoja eräästä kuolinpesästä. Edesmennyt mallari ei tätä koskaan ehtinyt rakentaa - noh, nyt se on rakennettu - ehkäpä hän katsoo tätä tyytyväisenä (ja ehkä kriittisesti) ns. pilven reunalta.

Oikein mukava rakennettava tämä(kin) vanha Tamiya oli - ainoa ongelma olivat 32 vuotta laatikossa muhineet siirtokuvat jotka murenivat atomeiksi kun ne laittoi veteen. Niinpä jouduin käyttämään dekaalien miljoonalaatikosta löytyneitä sijaiskuvia - autossa pitäisi olla myös kuskin Richard Gintherin nimi - auton kummassakin kyljessä - Gintherin nimi jäi nyt uupumaan.

Kommentit

On ne 50-, 60- ja 70-luvun alun F1-kuskit olleet kyllä oikeita äijiä. Itsen pidän eniten 70-luvun formuloista; niissävain on sitä jotain!!!
Ja sitten itse malliin; erinomainen kulttuuriteko veli-Raumalta rakentaa edesmenneen mallarikollegan malli!
Lopputulos on - jälleen kerran - taattua Raimo-laatua! Enpä kyllä löydä - puuttuvia Ginther-tekstejä lukuunottamatta - mitään puutteita.
Upea! Pidän!!
Heino laite, ajalta jolloin aerodynamiikka oli lentokonetermi. Ei vielä täynnä sponsoritarroja, tosin eikös tämäkin ollut niitä viimeisiä, joissa niitä ei vielä ollut?

Melko mielenkiintoinen veto ollut insinööriltä laittaa moottori poikittain…
paavo p. 4.8.2018 21:57 Vastaa lainauksella
Hieno on ja on se kyllä pienikokoinen kun vertaa myöhempiin vormuloihin. Mistä materiaalista toteutit bensaletkut? Laatikossahan niitä ei ollut muistaakseni.
paavo p. kirjoitti:
Mistä materiaalista toteutit bensaletkut?
Bensaletkut ovat maalattuja kolvaustinan pätkiä :-)
paavo p. kirjoitti:
Hieno on ja on se kyllä pienikokoinen kun vertaa myöhempiin vormuloihin. Mistä materiaalista toteutit bensaletkut? Laatikossahan niitä ei ollut muistaakseni.
Kestikin aika kauan tajuta, että ne moottorin pinnalla olevat käyrät putket ovatkin juuri niitä. Kummallista tosiaankin, että niitä ei ollut mallissa valmiiksi. Olennainen osa mielestäni. Hienosti on Raimo ne toteuttanut tähän.

"Melko mielenkiintoinen veto ollut insinööriltä laittaa moottori poikittain…"

Oisko vaihteiston ja lopullisen vedon toteuttaminen ollut näin helpompaa? Ilman vetokulman muutoksia. Vähän niinkuin moottoripyörissä?