Pienoismallit.net

SU-100

Moi,

Syyrialaisten Jom Kippur sodassa Golanin kukkuloilla vuonna 1973 käyttämä SU-100. Malli on rakennettu arviolta noin vuosien 1997 - 2000 välisenä aikana. Mallin pohjana on Tamiyan SU-122 tai SU-85, en muista kumpi. SU-100 konversiosarjana käytin AEF Designin sarjaa. Muunnossarja oli aikamoinen pettymys valuvikojen, ilmakuplien ja vääntymien vuoksi. Käytinkin tuosta konversiosarjasta ainoastaan asekilven osat, joita korjailin Milliputtylla. Tarvittavat muutokset tst-osaston seiniin tein muovilevystä. Samoin kaikki osat tst-osaston katolla johtajan kupolia lukuun ottamatta on tehty itse, kuten myös varustelaatikko oikealla lokasuojalla, vaijerin pidike tst-osaston vasemmalla kyljellä, varustelaatikon kahvat yms. vasemmalla lokasuojalla sekä lisäpolttoainesäiliöiden kahvat ja kiinnikelenkit. Tykinputki on messinkiä, jonka Sampo aikoinaan minulle sorvasi. Mallissa oli aina vuoden 2018 kevääseen saakka alkuperäiset Tamiyan letkutelat, mutta nyt sain vihdoin korvattua telat Master Clubin valkometalliteloilla. Tosin korvasin resiiniset telatapit messinkilangalla, koska mielestäni resiinitapeilla yhteen liitetyt telat "elivät liikaa".

Malli on maalattu ruiskulla Tamiyan maaleilla ja jälleen kerran litkutus on tehty Tamiya-pohjaisilla litkuilla. Pintakäsittely on tehty kuivapensselöinnillä ja pastellijauheilla.

t. Jake

Kommentit

Että on kiva katella realistisesti tehtyä ja säistettyä vaunua! Top Job Jake !
Asekilpi, luukkujen kahvat, vaijerit…
Aivan käsittämättömän realistisia kaikki. Todella hienoa työtä.
Ainoa mikä hieman hyppää silmille, on tuo kupolin hitsisauma, mutta siitäkään en tiedä onko se realistinen vaiko ei, kun esikuva ei ole tuttu.
Säistys on juuri sopivaa, koska vaunu näyttää käytössä olleelta, mutta efektit joilla se on toteutettu eivät korostu. Vaikutelma on luonnollinen.

erityismaininta siirtokuvista. Ovat todella hyvin mallin pinnassa. Aivan kuin maalattuja.
Ovatko hangattavia vai perinteisiä?
Komee on. Yllä oleviin kehuihin on aika vaikeaa mitään lisätä. Tuo A.E.F. Designin tuote oli siis aivan samaa tasoa, kuin heidän muutkin tuotteensa; eli aika kökköjä. Harmi sinänsä, koska putiikilla oli melkoinen määrä mielenkiintoisia sarjoja.
Tervehdys ja kiitos kaikille,

Tst-osaston kylkien merkinnät on maalattu. Loput muistaakseni yhdistelmä maalausta ja siirtokuvaa.
Katsoin arkistossani olevia valokuvia SU-100 vaunuista ja hitsisaumoja näkyy olevan ohuempia ja paksumpia. Kuitenkin mallissa oleva on liioiteltu.

Tuo konversiosarjahan on jo ainakin noin 20 vuotta vanha, muista heidän tuotteistaan minulla ei ole omakohtaista kokemusta. Tosin samaa olen kuullut, laadussa on toivomisen varaa.

T. Jake
AJ 7.8.2018 09:04 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Mestarin työtä vuosien takaa; kehuja kompaten, ei voi muuta kuin ihailla työn laatua jo tuolloin. Erinomainen syyrialainen SU-100 Yom Kippur rähinästä! Terkuin, AJ
AJ 14.8.2018 08:34 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Onnittelut viikon ansaitusta viikon mallista!!! Terkuin, AJ
Moi AJ & kiitokset.

T. Jake
hynkkeli 15.8.2018 20:11 Vastaa lainauksella
Todella loistavaa työtä kaikin puolin. En keksi mitään moittimista mallista, on kyl omaan silmääni aidon tuntuinen vehje. Onnittelut ansaitusti viikon mallista!
P.S. ei voi kuin ihmetellä saamiasi tähtiä, alle 4 keskiarvona. On helpompi kurkottaa tähtiin, kuin saada tähtiä pm.netissä.
Moi Hynkkeli & kiitos,

Tähdet ovat vain tähtiä ja täällä on usein niistä keskusteltu. Kaikki ne kuitenkin valaisevat polkuamme, toiset enemmän ja toiset vähemmän 😂 Kieltämättä itseänikin joskus ihmetyttää mitä olisi pitänyt tehdä toisin tai paremmin, mutta sepä onkin jäänyt arvoitukseksi.

Onneksi voi aina katsoa telkkarista/boxista leffan "Tähdet kertovat, komisario Palmu".

T. Jake