Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 253

Moi,

Arviolta 15+ vuotta sitten valmistunut Dragonin Sd.Kfz. 253.

Malli oli roikkunut rakentamattomana varastossani jo pitkään, enkä oikein tiennyt rakentaisinko sen vai laittaisinko kiertoon. Huomasin sitten Tamiyan Magazinessa mielenkiintoisella naamarilla maalatun 253:n ja innostuin matkimaan kyseistä mallia.

Malli esittää rynnäkkötykkipataljoonan Beobachtungswagenia (voitaneen kääntää tiedustelu/tähystysajoneuvo) itärintamalla keväällä 1942. Oikeasta vaunusta on kuvia ainakin kirjassa "Combat History of Schwere Panzerjäger abteilung 653, Karlheinz Münch, J.J.Fedorowicz Publishing Inc. ISBN 0-921991-37-1, sivu 36."

Ero kirjan kuviin ja malliini on siinä, että mallissani ei ole nimeä "Klärchen". Arvoitus on myöskin se, että on oikeassa vaunussa raidoitus ollut talvinaamaria, vaiko mutanaamaria vai jotain muuta. Veikkaa, että kyse ei ole talvinaamarista, koska raidoitus on kuitenkin ehjä eikä kulunut, kuten keväällä jo luulisi olevan. Todennäköisesti muitakin historiallisia puutteita mallissa on, mutta minulle oli päämääränä vain saada malli valmiiksi.

Ainoa detaljointi osa oli Eduardin zoom-arkki, josta löytyi verkot tuohon moottoritilan kannelle + työkalujen kiinnikkeet. Maalattu Tamiyalla ja litkutettu itsetehdyillä Tamiyan pohjaisilla litkuilla.

t. Jake

Kommentit

AJ 22.7.2018 00:19 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Mestarin työtä; ei voi muuta kuin ihailla työn laatua kaikinpuolin. Maalaus on kerrassaan upea ja kaikki pikku detailit ovat huolella viimeisteiltyjä - huipputyötä huippumallarilta. Enuff said. Terkuin AJ

PS Tässä piilee viikon mallin ainekset; olisi kivaa nähdä tämä livenä, kun taas tavataan…
Moi AJ & kiitos,

Kyllä jossain vaiheessa polkumme taas kohtaavat, nyt vain aikataulut eivät ole olleet suosiolliset 😉

T. Jake
Näitä Jarmon mestarillisia malleja on aina hieno kattella ja yrittää ottaa opiksi!! Hienoa Jarmo!! Nonn ni, täyvet piti antaa, mutta sormi pluiskahti! Yst. terv. Seppo V
Hei Seppo & kiitokset.

T. Jake