Pienoismallit.net

Ferdinand

Kurskin taistelusta tulee kuluneeksi tässä kuussa 75v. Rakensin ltn. Herman Feldheimin vaunun paria kuvaa apuna käyttäen sen mitä niistä sai selville…sPzAbt 654 jossa Feldheim palveli menetti 26 vaunua 5.7-30.7 välisenä aikana vahvuus oli 90 vaunua hyökkäyksen alettua. 23.8 loput vaunut vedettiin pois, Feldheim palveli länsirintamalla 44-45 Jagdpantterilla. Malli on Zvezdan ja tykkäsin oli mukava ja selkeä rakentaa, pientä kittiä ja hitsaussaumojen fiksaamista mutta sehän kuuluu alaan, tykinputki metallinen samoin vaijerit nyt ei alumiinifoliota käytetty kun on telasuojissa toi kuvio… Maalattu Ak-Real Coloreilla ja niitten litkut ja pigmentit.

terveisin: Heikki R

Kommentit

Aijai,nyt on kyllä hieno Ferdinand rullannut ulos Heikin tuotantolinjalta! Tässä on kaikki kohdallaan. Pst-kiväärin nirhaisut ja muut vauriot vielä pisteenä iin päällä. Taitaa mennä viikon malli titteli vaihteeksi panssarimallille. :) Ajelehan ensi tiistaina museolle Ferdinand mukana.
Heikki R 3.7.2018 19:51 Vastaa lainauksella
Kiitos V-M, Yritän saada itsestäni niin paljon irti jotta tuun museolle, epäilen viikonmallia…Mutta korjaus ylätekstiin 45 vaunua oli yhtymällä eikä 90.

t: Heikki R
Matti M 4.7.2018 02:27 Vastaa lainauksella
Hieno malli, viimeistely erinomainen, sopivan kulunut vaunun tuoreus huomioon ottaen. Viikon mallin ainekset tässä on hyvinkin.
Nuo pst-kiväärin ja isompien ammusten iskemät näyttää myös realistisilta kuten tuon roinalaatikon repeämäkin.
Zvezda kuten muutkin Itä-Euroopan valmistajat on parantaneet laatuaan roimasti viime vuosina.
Heikki R 4.7.2018 13:26 Vastaa lainauksella
Kiitos Matti, tosiaan vaunut saivat tulikasteensa vasta hyökkäyksen alettua…Zvezda on vielä varsin edullinen sarja verrattuna ylihinnoiteltuihin Dragoneihin joihin joutuu hankkimaan vielä telat erikseen.

t: Heikki R
Totean vain että tämä on hieno!
Heikki R 4.7.2018 19:16 Vastaa lainauksella
Kiitos Tomi!
Esko P. 4.7.2018 20:29 Vastaa lainauksella
Nämä sun panssarimallit ovat kyllä todella upeita! Taustatietoa voisi olla vähän enemmän, esim. käyttämiisi referensseihin olisi kiva tutustua tarkemmin. Itse malliin on vaikea kommentoida parannettavaa, antennia voisi ehkä parantaa (näyttää levenevät hieman ylöspäin) vähän ja telat ovat mielestäni hieman monotoniset verrattuna muuten aika kuluneeseen vaunuun, verkko ei mielestäni ole myöskään ihan samalla tasolla muun vaunun kanssa.
Mutta tosiaan mielestäni teet ehkä parhaimpia wwII saksalaisia vaunuja saitilla, olisi kiva joskus yltää itse samaan.
Heikki R 4.7.2018 21:39 Vastaa lainauksella
Kiitos Esko. Tästä kyseisestä vaunusta en löytänyt muuta tietoa, kuvia keräsin netistä suurin osa oli niitä miinakenttään jääneitä ja venäläisten sen jälkeen moukaroimia 511 selvisi ja siksi valitsin sen. Antenni on 0.4mm messinkilankaa, oikea pitäisi kaveta ylöspäin mutta nyt ei ollut sellaista. Telojen suhteen olen samaa mieltä ja osan siirrän kuvauksen piikkiin…Verkko on Verlindenin joka erikeeper/vesilitkulla asetellaan paikoilleen ja kuivuttuaan tehdään värihuuhtelu niin syventää sävyä joten sille ei oikein muuta voi…Joka tapauksessa kiitos asiallisesta palautteesta ja sinun mallisi ovat upeita, ajattelen silleen että jokainen tekee omalla tyylillään ja se on se suola. Sanomistahan näissä on aina se on normaalia.

t: Heikki R
Esko P. 4.7.2018 22:25 Vastaa lainauksella
Joo en siis mitenkään halunnut turhaan kritisoida tai haukkua, tämä ja muutkin panssarisi ovat todella upeita malleja!
Olen huomannut kuvauksen kanssa saman jutun, se hävittää usein yksityiskohtia ja vääristää osaltaan värejä ja kontrasteja. Tuosta verkosta sen verran että värivaihtelua voisi olla vähän enemmän (tiedä sitten onko toteutettavissa) ja toisaalta verkon reiät ovat silmääni aika suuria, voihan tosin olla että tuollaisia on ollut käytössä?
Kuitenkin viikon mallin ainekset ovat ihan heittämällä läsnä!!!!

Yt Esko P.
Heikki R 4.7.2018 23:14 Vastaa lainauksella
Juu kuvaamisesta tuttavallani on Nikonin järjestelmäkamera ja kokeiltava samalla valaistuksella niin näkee onko kamera se vai valaistus joka tappaa sävyjä minua on myös häirinnyt tämä ongelma…Kyllä värivaihtelu on mahdollista pienellä siveltimellä, verko on villamaista materiaali ja elää siksi kasvattaa reikäkokoa…Tuossa linkki sivun keskivaiheilla kuvia sakujen verkosta. www.panzernet.com/foro4/showthread.php?14199-Panzerwrecks/page9
Esko P. 5.7.2018 07:05 Vastaa lainauksella
Verkko on siis ok, kiitos linkistä ja onnittelut vielä hienosta mallista.
Todella hienosti viimeistelty malli, juuri sopivan kauhtunut väritys. Naamiomaalauksen vihreät alueet ovat mielestäni realistisen kokoisia. Tykin suojakilven väri on aiheuttanut porinaa, ruskea pohjamaali perustui alunperin venäläiseen lähteeseen. Koska muutakaan tietoa ei ole, tällä mennään, kunnes löytyy hyvälaatuinen sota-aikainen värikuva. Osumat on mallinnettu hienosti, tosin varustelaatikossa ei ollut repeämää, vaan räjähdyksen/liekinheittimen aiheuttamaa nokea.

Telat saisivat mielestäni olla kirkkaammat, ainakin telakengän harjan kohdalta. Kunnollinen remontti vaunuihin tehtiin vasta Dnepropetrovskissa 26.8. alkaen. Tällöin vaunuilla oli ajettu keskimäärin huimat 2000 km/vaunu.
Toinen katseen kiinnittävä seikka on etukannen varatelat. Nyt ne eivät ole kiinni mitenkään. Yleisin kiinnitystapa oli saranoitu lattarauta, mikä meni telanpätkän yli ja vapaa pää kiinnitettiin mutterilla. Pultti oli hitsattu etukanteen. (Muutama kuva pitäisi löytymän…). Jos haluat, niin tämä on helppo lisätä malliin.

Sch.PzJgd.Rgt 656 antoi ennen Kurskin operaatiota mahtikäskyn, minkä mukaan vaunuihin ei saanut merkitä voitonmerkkejä eikä mitään henkilökohtaisia tunnuksia. Muutamat kovanaamat uhmasivat kieltoa, mm. vaunua 511 johtanut ltn Feldheim. En tiedä, mikä oli hänen saldonsa Ferdinand-vaiheen päättyessä.

Mainitsit kuvista. Minkälaisia tästä nimenomaisesta vaunusta 511? Itselläni on kolme, junassa/oikea sivu, maastossa/vasen sivu ja vasemmalta kuvattu, jolloin PzKw IV on takana. Olisiko sinulla muuta kuvaa?

Hieno malli, kiitoksia

Asko
Heikki R 5.7.2018 22:24 Vastaa lainauksella
Kiitos Asko ootinkin kommenttiasi koska tunnet nämä hyvin. Varustelaatikko oli mulle epävarma, kuva jossa on junassa en saanut tarkkaa selkoa joten päädyin tähän ratkaisuun…Varateloihin teen kiinnityksen, Feldheimin saldosta oli mainintaa eräällä forumilla 34 voittoa tarjottiin?.. Kuvat jotka minulla on ovat junassa ja maastossa pz IV takana, näitä käytin apuna. Tuossa linkki saattaa olla tuttukin. www.tapatalk.com/groups/track48/some-ferdinand-elefant-information-t9667.html
Kiitos linkkivinkistä, en älynnyt hakeakaan Ferdinand-asiaa 1/48-forumilta. Kuvat sinänsä tuttuja, mutta ehdottomasti paras anti on siinä, että ei tarvitse skannata kirjoista, vaan voin tallentaa suoraan koneelle. Kiitos tästä.

Vieläkö muistat millä forumilla pohdittiin Feldheimin voittosaldoa? Asia kiinnostaa. Tosin pahoin pelkään, että keskustelun lähtökohta on heikkolaatuinen kuva vaunusta 511, missä näkyy 16 rengasta tykin putkessa. Viiden renkaan ryhmä on tulkittu kymmeneksi. Tämä on yllättävää, sillä kyse on siitä tunnetusta kuvasta, missä 511 on junassa ja tästä on hyvälaatuisiakin kopioita.

Asko
Heikki R 6.7.2018 19:36 Vastaa lainauksella
Juu, se oli junakuva ja sitä kuvaa ilmeisesti tulkittu väärin niin kuin arvelitkin. Linkkiä ei ole, mutta tuossa kirjalinkissä on se 16. books.google.fi…iWhooE&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwiRso2L6q_bAhXkPZoKHVaZDxsQ6AEIUDAJ
Ohessa kuva etukannen telojen kiinnityksestä. Muistin väärin; mutteri hitsattiin kansipanssariin ja siihen sitten pultti kiinni. Lattaraudan päätä täytyi taivuttaa parille mutkalle. Ja saranat tietysti etulevyyn.

Eri vaunuissa oli hieman erilainen kiinitys. Esim 501:ssä oli kuusi mutteria, mikä tarkoittaa kuutta lattaa eli jokainen telanpätkä oli kahdella raudalla kiinni.
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/35/33/143533_preview.jpg?1530907419[/img]
Sössin tuon kuvan linkittämisen jotenkin. Palaan asiaan (toivottavasti viisaampana).

AK
AJ 7.7.2018 08:15 Vastaa lainauksella
Moi Heikki, Yllä olevia kehuja kompaten hieno Ferdie. Asko on Ferdie-asiantuntija, joten hänen huomionsa ovat kohdallaan; minun silmiini kaikki näyttäisi olevan hienosti kunnossa. Hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Hieno. Säistäminen on kohdillaan ja juurikin nuo pikku jutut, uskemät ym, tuovat tuohon hienon lisän.
Jos osaisin tuolle tasolle tehdä niin lapajättiläisiä heittelisin.
Heikki R 7.7.2018 15:27 Vastaa lainauksella
Kiitokset AJ ja Petri!.."Lapajättiläisiä heittelisin" olipas mainio kommentti.

t: Heikki R
Kun tässä aiemmin on monta kertaa jaettu kehuja, ei minulle oikein jää muuta, kuin todeta mallin olevan huippuluokkaa! Täydellistä mallia ei varmaan ole olemassakaan, mutta tämä rupiaa hipomaan jo! Onnea!

terv. Seppo V
Heikki R 7.7.2018 19:30 Vastaa lainauksella
Kiitos Seppo! Juu kyllä onnea tarvitaan ja että rubiininkuutionpalaset loksahtaa kohdalleen pääkopassa siitä mitä on tekemässä niin onnistumismahdollisuudet paranee… Ainahan näissä on sanomista se kuuluu asiaan.

t: Heikki R
Heikin lisäämässä kuvassa näkyvä kiinnitysratkaisu on täysin mahdollinen. Alkuperäinen varatelakenkien sijainti oli etulokareiden päällä ja kiinnitys juuri tuollaisilla raudoilla, tosin kaksi per tela. Mutta taistelujen kuluessa asiat yksinkertaistuivat ja yhdellä raudalla kiinnitettyjä teloja näkyy myös kuvissa.

Lähikuva tekee oikeutta mallin viimeistelylle.

Heikki: onko koneesi kätköissä rakennusvaiheen kuvaa mallista yksivärisenä ennen vihreän maalausta? Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka vaalea vaunu oli ennen vihreää.

Asko
Heikki R 8.7.2018 21:59 Vastaa lainauksella
Mun olisi pitänyt alunperin kiinnittää noihin teloihin huomio niin olisi saanut sen saranakiinnityksen, mutta näillä mennään nyt…Mutta tuosta vaununväristä ei ole kuvaa ennen camoa, tummankeltainen on Ak-interactiven Real Color RCO60.

t: Heikki R
No nyt on hieno Ferdinand, ei voi muuta sanoa! Hyvät sävyt, sopivasti kulunut ja hienot iskemät. Kai tuot tämän AC:hen näytille? Ois mukava nähdä ihan livenä.
Heikki R 9.7.2018 14:23 Vastaa lainauksella
Kiitos ykak, AC on kalenterissa jos ei tule vastoinkäymisiä.

t: Heikki R
Onnittelut ansaitusta viikon mallista!
YT
Kalle
Onnittelut, hyvin ansaitusti :)
Onnea. Tämä malli on todella ansaitusti viikon malli. Sanoisin pidemmänkin ajan mutta en tohdi, lykkäät kohta jonkun hienomman ja siinä sitten teen kukkerpalleja kateudesta 😋

T Petri
Heikki R 16.7.2018 13:17 Vastaa lainauksella
Hou hei ja kiitoksia friends tykkäämisistä ja kommenteista! Mukavaa alkavaa helteistä viikkoa kaikille.

terveisin: Heikki R
AJ 21.7.2018 18:00 Vastaa lainauksella
Moi Heikki, Kuten Herrat edellä toteavat, samoin täältä: Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Terkuin, AJ