Pienoismallit.net

Hitlerjugend 1944

Normandy

Tämä oli taas osastoa ”masokismia pahimmillaan”.

Young Miniaturesin busteissa vaan on sitä jotain. Yksityiskohdat ovat kohdillaan ja malleilla on mielestäni jotenkin hyvät asennot ja ilmeet, mutta on näitä ihan pirun vaikea tehdä. Maalaaminen on haastavaa ja lisäksi resiini ei ole oikein mun juttu. Varsinkin MG42 oli taas todella hankala saada kohdilleen, itse ukkelin kohdalla ei tosin vastaavia ongelmia ollut.

Malli on skulptattu selvästi SS-Panssaridivisioona "Hitlerjugendin" panssarikrenatöörirykmentti 26:n sotilaista Normandiassa otettujen kuvien pohjalta. Selkeää esikuvaa bustille ei kuitenkaan ole.

Malli on maalattu kokonaan siveltimellä pääosin Tamiyan, Revellin, AK interactiven ja Vallejon maaleilla.

Jalustan puinen osa on jälleen kerran isäni tekemä ja jalustan Totenkopf on hankittu Tallinnan Mustamäen torilta kultaisella kasarilla.

Suuret kiitokset vielä Esko Koskiselle avusta yksityiskohtien kanssa.

Kommentit

AJ 20.6.2018 14:27 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Erinomainen SS-HJ:n busti. Onnistunut maalaus MG-42:ssa, joka nykyisin on nimellä MG 3/MG 74 ja raskaammalla lukolla, hyvä kk, todennäköisesti paras kk ja kerrassaan mainio peli ampua. Bustiss on hyviä yksityiskohtia ja kaikinpuolin loistavaa työtä, alusta pääkalloineen kruunaa kokonaisuuden. Selkeästi olet Petri Kovasen jalanjäljillä. Parhain terveisin, AJ
Esko P. 20.6.2018 14:32 Vastaa lainauksella
Kiitti AJ!!!
Hienolta näyttää. En ole tietenkään mikään asiantuntija näiden figuurien kohdalla erityisesti, enkä muutenkaan, mutta olivatko SS-joukoilla kk-ammuksien hylsytkin maastovärillä maalatut?
Tyhmänä kysyn.
Onnistunut busti. Erityisesti pidän italialaisilta takavarikoidusta kankaasta tehdyn maastopusakan maalauksesta ja kk:n hihnasta. Mikalle tiedoksi,että MG-34/42 musta patruunavyö peittää patruunan hylsyn kaulasta alaspäin melko tehokkaasti ja tuossa vaiheessa sotaa hylsytkään eivät välttämättä olleet enää messinkiä. :) Ammuin joskus omalla ressukiväärillänikin edullista venäläistä paukkua,joissa hylsy oli lakattua terästä.
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Mikalle tiedoksi,että MG-34/42 musta patruunavyö peittää patruunan hylsyn kaulasta alaspäin melko tehokkaasti ja tuossa vaiheessa sotaa hylsytkään eivät välttämättä olleet enää messinkiä. :) Ammuin joskus omalla ressukiväärillänikin edullista venäläistä paukkua,joissa hylsy oli lakattua terästä.
Kiitos tiedosta.
Hitto kun on upea. Varjostukset aivan napissa ja pienet tarkasti tehdyt yksityiskohdat ( aseen takatukki, hihna ja nahkaiset osat ym.) antavat eloa ja aitoutta mallille runsaasti.
Passaa esitellä.
Esko P. 23.6.2018 19:03 Vastaa lainauksella
Kiitti Timo ja muut kommentoijat!
Kertakaikkiaan upea figuuri! Hieno aihe ja hieno malli!

4,5 puskee.

YT
Kalle
Esko P. 25.6.2018 20:56 Vastaa lainauksella
Kiitti Kalle :D
Terve Esko, onnittelut ansaitusta Viikon Malli -tittelistä!

YT
Kalle
Esko P. 2.7.2018 12:10 Vastaa lainauksella
Kiitos Kalle, taas!
Meni ansaitusti viikon titteli. Onnea.
Esko P. 2.7.2018 20:48 Vastaa lainauksella
Kiitti!
AJ 3.7.2018 11:10 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Onnittelut ansaitusta viikon mallista!!! Terkuin, AJ
JiiTee 4.1.2020 19:31 Vastaa lainauksella
Mielestäni tässä on onnistuttu ihon maalaamisessa todella hyvin! Silmät on maalattu myös onnistuneesti.