Pienoismallit.net

Pz.Kpfw.III Ausf. N

sPz.Abt.501 DAK

Panokseni Pohjois-Afrikka -ryhmärakenteluun on Dragonin Panzer III. Löysin mallin esikuvasta kaksi suhteellisen hyvää kuvaa, joita sitten käytin ohjenuorina vaunun mallailussa. Referenssinä käytin myös Restayn: Tiger I on the Western Front -kirjaa.

Dragonin malli oli mielestäni todella hyvä, jälleen kerran. Toki telat (versiota letku) jättivät toivomisen varaa ja pientä epäselvyyttä oli taas ohjeissa, mutta niinhän Dragonilla aina.

Lisäsin malliin esikuvan innoittamana:
- kypärät (miljoonalaatikosta)
- telat (Friul ATL-04)
- säkit ja takakannen roinat (Black Dog T35030)
- antenni (valurangasta venytetty)
- narut (ez-line, heavy)

Maaleina ja muina mönjinä käytetty lähinnä Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja Vallejon tuotteita.

Kommentit

Heikki R 13.6.2018 13:46 Vastaa lainauksella
Mielestäni yksi parhaita 04 tehtyjä malleja, antenni vähän aneminen…mutta kuitenkin hieno malli.

t: Heikki R
Moi Esko,

Jälleen kerran hieno malli ja miellyttävä lopputulos. Rakennusjälki ja maalaus ovat hyvin tehtyjä.
Ainoastaan hieman vahvempaa likaa yms. olisin ylärunkoon ja torniin tehnyt, jotta oli enemmän kontrastia. Mutta ei näinkään voi moittia, päinvastoin!

Eipä silti, itse kipuilen oman III N mallini kanssa. Tarkoitus oli tehdä se 07, mutta huolimattomuus ja ajattelemattomuus kaatoivat tuon. Nyt on pakko tehdä Pz III N käyttäen Panzer Shopin hiekkasäkkejä (ovat väärin tuon 07 versioon, mutta kaaduin virheisiin). Taakse tulee se jerrykannujen teline ja eturunkoon sekä tornin päälle hiekkasäkit. Vaunu jäänee ilman numeroita tai sitten ne jäänevät osittain piiloon. Tosin hiekkasäkkien paikka ja määrä on varmasti vaihtunut päivien, viikkojen ja kuukausien aikana. Omastani tulee siis ainakin osittain fiktiivinen malli.

T. Jake
Esko P. 13.6.2018 20:18 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista!
Matti M 13.6.2018 20:32 Vastaa lainauksella
Kova on sulla työtahti näitten mallien suhteen, taso ei kyllä kärsi yhtään. Erittäin onnistunut lopputulos, omaa silmää miellyttää tuo viimeistely, ei liian kulahtanut, mutta ei taas liian puhdaskaan.
Esko P. 13.6.2018 20:59 Vastaa lainauksella
Olen tehnyt monta keskeneräisiä valmiiksi viime viikkoina, eli ei se tahti kovin kova ole. Kiva kyllä saada näitä pois kuleksimasta.
AJ 14.6.2018 22:38 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Katselin juuri niitä kahta kuvaa, joita olet käyttänyt referenssinä ja on pakko todeta, että erinomaisesti olet onnistunut. Ei nillityksiä ja narinoita, ainoastaan kehuja - hienoa työtä. Ainoa erittäin kaukaa haettu "urputus" on se, että Afrikka-dio puuttuu ympäriltä… Ei muuta kun kyhäämään dioa ympärille…

"Urputus" sikseen, huippu-Pz.III Ausf.N vaunumallihan tämä on. Kilpaillee Eugenen, Raimon ja Matin mallien kanssa viikon malli statuksesta. Erittäin bueno! Terkuin, AJ
Esko P. 14.6.2018 22:47 Vastaa lainauksella
Kiitti AJ!
AJ 15.6.2018 20:58 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Ole hyvä - todella upea vaunumalli! Terkuin, AJ