Pienoismallit.net

Blenheim BL-142

Airfixin 1/72 Blenheim Mk I sarjasta rakenneltu BL-142.

Melkolailla suoraan laatikosta rakenneltu malli. Moottorisuojukset hioin matalammiksi ja rakentelin ohjaamon ja ampumon. Maalattu ensin sävypohjat valkoisella ja mustalla, sitten ruiskumaalattu Hobby Colorin ja Tamiyan maaleilla. Vanhennus suolatekniikalla ruiskuttamalla malli kauttaaltaan reilusti ensin ohenteella jossa pisara valkoista ja keltaista, sitten likaisemmat kohdat ohenteella jossa tippa mustaa. Paneelirajat öljyväreillä, mustien kenttien osalta vaalean harmaalla, muuten murretulla mustalla.

Malli meni muuten kohtuu helposti kasaan, mutta siipien liitoskohdat vaativat melkolailla kittausta ja ohjaamon lasiosien sopivuus oli vähän niin ja näin. Tässä sarjassa olisi saattanut olla parempi tekniikka liimailla ensin ohjaamon lasiosat kasaan, minkä jälkeen sovittaa ne paikoilleen runkoon. Nyt menin ohjeen mukaan ja vaikeaa oli.

Kommentit

Hyvin oot melkeen boxista rakentanut ! Pari huomiota tosin. Rungon ampuja/radistin ikkunat kuuluisivat tähän koneyksilöön, samoin vahvistettu kiinteä kannusteline ja pitkä pommikuilu. Torniin olet kaiketi laittanut Lahti-Salorannan tuikuttimen =) Mutta kyllä tuossa Airfixissa on potentiaalia ja sinussa myös.
Kiitos kommenteista Jari! Pistän korvan taakse jos joskus teen ko. koneyksilön 1/48 mittakaavaan. Mites spinnerit, olisiko tähän kuulunut sellaiset vai onko nämä mallissa olevat oikein?
Käytännössä tuossa olisi varmaan ollut spinnerit kun tuppasivat nuo säätömekanismit jäätymään. tosin jos olisi niin että koneessa olisi kiiinni suomalainset kolupuupotkurit, niin saattaa olla että spinnerit olisivat olleet pois. Ilman valokuvaa en sano juu enkä jaa =) mutta 1/48 Blennuun tulee suomalaistamiseen tarvittavat setit SBS-Modelsilta, masterit Viktor Korgius ja allekirjoittanut. Myös kirja suomalaisista Peltiheikeistä ilmestyy syksyllä IPMS:ltä.
Hieno homma, alkaa kuulostaa kovasti tulevalta 1/48 Blennu-projektilta. :) Sellaisen tiedon tästä yksilöstä onnistuin kaivamaan että kesällä -42 tällä tehtiin potkurin koelentoja. Onko tuosta johdettavissa että kyseessä olisivat em. puupotkurit?
Olli J. 5.6.2018 11:43 Vastaa lainauksella
Täytyy näköjään lopettaa Ipadilla arviointi, kun lipsahti tähtimäärä todella pahasti alakanttiin. Näin käynyt joskus aiemminkin… 3,5 tähteä piti antamani. Pahoittelut.

Kaiken kaikkiaan mallikkaasti onnistunut Blennu. Olen kasannut kyseisen sarjan sen ilmestymisaikoihin ja muistelisin, että kamppailin myös lasiosien kanssa. Muistaakseni sai olla tarkkana, että rungon ja lasiosien väliin ei jäänyt rakoja.

e. Arviointi korjattu :)
Saattaa hyvinkin olla että testattiin kotimaisia puupotkureita.
Näemmä padilla ei tähdet osu kohdilleen.
Putosi aiottu 3.5->2.5.
Lieneekö tekniikkalaji vai softasotku.
Mutta todella 3.5 oli aie.
Malli on onnistunut ja pidän sen fiiliksestä. Mutta jokin häiritsee, en tiedä mikä. Tekeekö kuvat täysin oikeutta mallille.
Mutta hieno teos, tykkään.
Edit nyt pisteytys on kohdallaan eli sait 3.5 minulta.
Varsin hyvännäköisen Blenheimin olet saanut aikaiseksi, pidän erityisesti naamiomaalauksesta ja sen sävyistä, muutenkin vaikuttaa huolellisesti rakennetulta. Jari jo mainitsikin noista rungon pikkuikkunoista, ne olisi pitänyt avata. Mitenkäs antennilangat, ovatko tietoisesti jätetty pois?

Tuosta potkuri ja spinneriasiasta jo kerroitkin että koneella tehtiin 1942 puupotkurikokeiluja. Minäkin olen nähnyt kuvia 1943 talvelta jossa ko. koneessa oli puupotkurit, mutta samalla oli myös spinnerit. Kesällä 1941 koneessa ei ollut spinnereitä, mutta silloin kone oli vielä brittivärityksessä. Eli ajankohdastahan se paljolti on kiinni millainen varustus milloinkin oli.

Hieno kone kuitenkin, kelpaa esitellä!
Hieno malli Airfixin "Blennu"-aihiosta.

Lainaus:
"Moottorisuojukset hioin matalammiksi"
Tämä onkin se vähimmäisvaatimus, jotta mallisarjasta voi tehdä Blenheimin. Muuten se on Bolingbroke.
Koska muut eivät ole vielä kehdanneet mainita siiven etupuolen ylä- ja alapuolen maalausrajasta, niin minä mainitsen. Siinä pitäisi kehittää tarkkuutta. Se on muuten itsellenikkin yleensä kompastuskivi tai ainakin oli. Muuten hyvin toteutettu. Antennilangan puutteesta on jo mainittu.
Lyhytnokkaisia Blennuja oli kolme eri sarjaa Suomessa, joista osassa ei ollut koskaan brittimaalausta. Tuo maalaus ja sarja kannattaa varmistaa jo siksi että noissa lyhytnokkaisten sarjoissa oli jokaisessa myös erilainen pommikuilu!!!
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Lyhytnokkaisia Blennuja oli kolme eri sarjaa Suomessa, joista osassa ei ollut koskaan brittimaalausta. Tuo maalaus ja sarja kannattaa varmistaa jo siksi että noissa lyhytnokkaisten sarjoissa oli jokaisessa myös erilainen pommikuilu!!!
Tarkalleen ottaen lyhytnokkaisia oli neljä sarjaa Suomessa ja pitkänokkaisia kaksi. Lyhytnokkaisista Mk1 koneista I sarja ( BL-104 - BL-121 ) ja IV sarja ( BL-134 - BL-145 ) koottiin Briteissä ja lennettiin Suomeen. II sarja ( BL-146 - BL-160 ) ja V sarja ( BL-161 - BL-190) koottiin Suomessa lisenssillä. Tuo IV sarja oli nimenomaan se Brittimaalauksessa ollut sarja mitä tämä Timonkin BL-142 edustaa.
Mika Kauranen kirjoitti:
Lainaus:
"Moottorisuojukset hioin matalammiksi"
Tämä onkin se vähimmäisvaatimus, jotta mallisarjasta voi tehdä Blenheimin. Muuten se on Bolingbroke.
Yksi moottoreihin liittyvä Bolingbroke-juttu vielä, nimittäin pakokaasunkerääjärenkaan etureunassa olevat pienet ilmanotot, joita Blennuissa ei ole.

Mutta nätisti onnistunut malli yhtä kaikki!